به گزارش خبرنگار مهر ،این هفته کلیات هزینه ای لایحه بودجه ۹۴ شهرداری تهران با رقم ۱۷ هزار و۲۱۹ میلیارد تومان بدون حضور شهردار تهران و با شرکت شش تن از معاونان وی در صحن شورای شهر به تصویب رسید.
این در حالی است که مطابق با ماده ۲۶ قانون مالی شهرداری ها حضور شهردار در زمان بررسی لایحه بودجه الزامی است. از این رو این موضوع مورد اعتراض ۱۲ تن از اعضای شورا قرار گرفت.
مطابق با مصوبه شورای شهر تهران و با توجه به کاهش سقف درآمدی نسبت به رقم پیشنهادی شهرداری؛ لایحه بودجه ۹۴ شهرداری در بخش هزینه ها نیز از مبلغ ۱۷ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان به ۱۷ هزار و ۲۱۹ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد و پیشنهاد شهرداری از نسبت ۵۵ درصد بودجه نقدی به ۴۵ درصد بودجه غیر نقد؛ به عدد ۶۴ درصد بودجه نقد و ۲۶ درصد بودجه غیر نقد تغییر کرده است.
به گفته علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران سهم درآمدهای پایدار شهری از ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال جاری به ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۹۴ رسید.
یکی از تاکیدات اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری افزایش سهم بودجه مترو بود. به گفته دبیر در موضوع مترو بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان به بودجه پیشنهادی شهرداری برای مترو اضافه شده است. به طوری که بودجه پیش بینی شده برای توسعه خطوط متروی تهران با تملک املاک به مبلغی بالغ بر ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
به این ترتیب شهرداری تهران قادر خواهد بود در سال آینده حدود ۳۰ کیلومتر به خطوط متروی پایتخت اضافه کند چرا که مطابق با گفته های علیرضا جاوید معاون سابق شهرسازی و معماری شهرداری تهران در برنامه تلویزیونی مناظره هزینه احداث هر کیلومتر خط مترو در حدود ۸۰ میلیارد تومان است.
این هفته سید جعفر تشکری هاشمی از برنامه های مدیریت شهری برای توسعه حمل ونقل ریلی گفت. اوبا بیان اینکه تا پایان سال ۹۳، خط ۳مترو تکمیل و در سال ۹۴و ۹۵خطوط ۶و ۷تکمیل خواهند شد، گفت: اتمام خطوط مترو بستگی به بودجهای دارد که به این امر اختصاص پیدا میکند. هر کیلومتر مترو حدود ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار لازم دارد. اما در حال حاضر بدون در نظر گرفتن فاینانس، میتوانیم بیش از ۲۰کیلومتر بسازیم. اما تمام تلاش ما در این است که در این حوزه از فاینانسهای داخلی و خارجی و انتشار اوراق قرضه برای تکمیل خطوط بهره بگیریم که این موضوع در شورای شهر و در قانون بودجه پیشبینی شده است.
تشکری هاشمی در ادامه با اشاره به بازنگری طرح جامع حمل و نقل ترافیک، گفت: بر اساس مطالعات مفصلی که مشاورین خارجی و مشاورین داخلی انجام دادهاند، ما ۱۰خط متروی داخلی و ۴خط متروی حومهای و چند خط متروی اتصال خواهیم داشت. البته این در صورتی است که این طرح در شورای شهر و شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور به تصویب برسد. همچنین خطوط گذشته نیز اصلاحاتی خواهد داشت. به طور مثال برای خط ۶و ۷توسعه بخش شمالی پیشبینی شده است.
معاون شهردار تهران همچنین به توسعه خطوط تندرو در پایتخت اشاره کرد و گفت: هنوز خط تندروی شهید همت و صدر در دستور کار قرار دارد و زمان و چگونگی اجرای آن بستگی به نتایج جلسات شورای ترافیک تهران دارد. همچنین خطوط فرا منطقهای ویژه پیشبینی شده و خط ویژه شهید مطهری و بهشتی راهاندازی میشود که به جز این خط، هفت تا هشت محور جدید دیگر نیز پیشبینی شده است.
این هفته هابیل درویشی مدیرعامل شرکت متروی تهران هم با بیان اینکه از بهمن ماه هر ماه یک ایستگاه به بهرهبرداری میرسد، گفت: چهار ایستگاه آماده بهرهبرداری است. اولین ایستگاه، ایستگاه شریعتی نزدیک پارک ولایت در منطقه قلعهمرغی است و ایستگاه میدان ولیعصر، ایستگاه چهارراه فاطمی و ایستگاه عبدلآباد هم آماده بهرهبرداری است که این چهار ایستگاه با پلههای برقی به بهرهبرداری خواهند رسید.
در جلسه این هفته شورای شهر تهران رحمتاله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه مشکلات پایتخت روز به روز در حوزه آلودگی هوا بیشتر میشود، گفت: ما شاهد آن هستیم که آلودگی هوا تمامی بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد و تنها سبب کاهش ناهنجاریهای مادرزادی در بدو تولد است. دلیل این کاهش نیز آن است که آلودگی هوا سبب افزایش سقط جنین میشود.
در روزهای ابتدایی این هفته ۳ مدیر در معاونت اجتماعی تغییر کردند . «فرزاد هوشیار پارسیان» به عنوان مدیرعامل جدید سازمان رفاه و خدمات، «محمد رضایی» سرپرست جدید سازمان ورزش ، «سمانه زمانی» نیز به عنوان مدیرکل جدید سلامت شهرداری تهران و «علی شریفی» به عنوان مدیرعامل جدید برج میلاد، منصوب و معرفی شدند.
پیش از این «فرزاد هوشیار پارسیان» مدیریت برج میلاد را برعهده داشت که وی نیز با حکم شهردار تهران به عنوان مدیرعامل جدید سازمان رفاه و خدمات شهرداری منصوب شده است.
«محمد رضایی» با حکم شهردار تهران به عنوان رییس جدید سازمان ورزش شهرداری منصوب شد، پیش از این «سیدمحمد آقامیر» ریاست سازمان ورزش شهرداری تهران را برعهده داشت.
همچنین «محمد مهدی گلمکانی» مدیرکل سابق سلامت شهرداری تهران جای خود را به «سمانه زمانی» داد. سمانه زمانی پیش از این معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه ۴ شهرداری تهران را بر عهده داشت.
در این مراسم مدیرعامل جدید سازمان رفاه و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران گفت: طی دو سال آینده موضوع تکدی گری در پایتخت را رفع و تهران را به تبدیل به شهر بدون گدا می کنیم.
نظر شما