به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید حسن خمینی طی سخنانی در شصت و نهمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد با اشاره به پیشینه تاریخی ایران، گفت: یکی از مهمترین خواسته های تاریخی مردم ایران استقلال، آزادی، دینداری و معنویت بوده و در طول تاریخ در حدد 200 سال گذشته این سه مهم مطلوب مردم ایران بوده، ولی حرکت های اجتماعی و سیاسی به سببی بر یکی از اینها پافشاری کرده و دو هدف دیگر را یا فراموش کرده و یا اهمیت کمتری برای آن قائل بوده است.
وی افزود: از اواخر دوره صفویه و به خصوص دوره قاجاریه با یک الگوی علمی از سوی ایران مواجه بودیم و در این دوره میزان تکنولوژی و علم کاربردی شده در اختیار ما بوده است، اما از آن به بعد با یک عقبگرد مواجه می شویم و دنیای غرب پس از آن دچار پیشرفت می شود و جهان اسلام و ایران در دوره قاجاریه دچار عقب ماندگی می شود و در آن زمان رشد شتابان علمی افزایش می یابد و انقلاب صنعتی ایجاد می شود، اما جامعه ایران در آن دوره درجا می زند و یک آرزوی پیشرفت شکل می گیرد که در دل خود آرزوی استقلال را دارد.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد در ادامه اظهار داشت: از اواسط قاجاریه که به عهدنامه ترکمانچای و جدا شدن افغانستان از ایران می انجامد، همیشه با یک عدم استقلال و وابستگی مواجه هستیم.
خمینی در ادامه اظهار داشت: در دل آرزوی پیشرفت، آرزوی استقلال وجود دارد و این موضوع آنقدر مهم است که مشروطه آغازین روزش را هر چند اشتباه در سفارت انگلیس شروع می کند؛ هر چند که بعدا در حرم حضرت عبدالعظیم حضور پیدا می کنند و این آزادی یک امر عجیب و غریب نبوده و استبداد پهلوی به گونه ای با مردم برخورد کرده است که آزادی برای مردم یک آرزو بود.
وی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی نقطه تلاقی چهار خواسته استقلال، آزادی، دینداری و معنویت بوده و رمز توفیق و پیروزی آن هم همین است و از یکسو استقلال گراست و به شرق و غرب نه می گوید و این یک استقلال خواهی به تمام معناست و این انقلاب، یک انقلاب آزادیخواه است و انقلابی دینی است که کانون توجه و شعار مردم هم در آن زمان دینی است؛ چرا که انقلاب نگاه به آینده دارد و اصولا آرمان های خود را در پشت سرش نمی بیند.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد در خصوص اهداف و برنامه های این دانشگاه، گفت: دانشگاه آزاد یک نقطه عطف در دوره تاریخ انقلاب اسلامی است و دانشگاه شکل میگیرد تا این اهداف را با هم محقق کند و پیشرفت فردای جامعه را فراهم کند تا در بعد علمی وابسته نباشیم. باید برای رسیدن به این اهداف، موانع را از سر راه برداریم.
سید حسن خمینی در ادامه اظهار داشت: دانشگاه آزاد نباید پیشرفت را منوط به طبقه خاص از جامعه کند و اصلا نباید با دید کاسب کارانه برخورد کنیم. دانشگاه باید در هر شهری که توسعه یافته، توسعه خود را حفظ کند و نباید توسعه خود را در مناطق محروم کم کند؛ چرا که علت توفیق شما گسترش سطح دسترسی علمی در شهرهای کوچک بوده است.
وی با تاکید بر کمک به اقشار کم درآمد جامعه برای تحصیل، گفت: باید در دانشگاه یک مجموعه خیریه ایجاد شود و کسانی که هزینه لازم را ندارند و مشکل دارند، بتوانند در دانشگاه تحصیل کنند. بدانید که انقلاب و نظام به طبقات ضعیف مدیون است و باید دست آنها را بگیرد.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه دانشگاه آزاد باید بداند که مسیر پیشرفت علمی از آزادی علمی می گذرد، گفت: این کرسی های آزاد اندیشی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده، باید جدیتر برگزار شود و نباید به این بخشنامه ها و دستورالعمل ها بسنده کنید و یا به صورت محدود برگزار کنید که البته همین قدر محدود هم برگزار نمی شود. همه اینها خلاف نظر رهبری در مورد کرسیهای آزاد اندیشی است و باید آن را به دست خود دانشجویان و افرادی که مجری کار هستند بسپارید. بدانید که وظیفه همه ما بالا بردن کارآمدی نظام است و حوزه مدیریت و انقلاب که در اختیار شماست باید کارآمد شود و موانع را از سر راه آن بردارید.
نظر شما