به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله حسین نوری همدانی در دیدار مجمع طلاب استان مرکزی با اشاره به آیه ۲۶ سوره انفال اظهار داشت: خداوند در این آیه میفرماید به یادآورید قرآن همیشه تازه و با طراوت است و به یادآورید روزی را که طرفداری نداشتید و مستضعف بودید و خداوند به شما موقعیت داد و به شما کمک کرد و پیروز شدید، باشد که این نعمت بزرگ الهی را شکرگزاری کنید.
وی با بیان این که انقلاب اسلامی دستاوردهای فراوان و آثار زیادی برای ما فراهم کرد، ادامه داد: زمانی که ما مستضعف بودیم و در استضعاف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به سر میبردیم و دنیا به دو اردوگاه شرق و غرب تقسیم شده بود خداوند ما را یاری کرد و انقلاب اسلامی ایجاد شد.
استاد برجسته حوزه با اشاره به مراحلی که یک طلبه طی میکند، تصریح کرد: علم آموزی و تحصیل و حضور در اجتماع دو مرحلهای است ک یک طلبه آن را پیش رو دارد و این مراحل همچون کار جهادگران است.
وی با بیان این که هیچ شغلی همچون طلبگی برکت ندارد، افزود: ائمه معصومین(ع) در روایات فراوان درباره فضیلت طلب علم سخن گفتهاند و به هیچ شغلی همچون طلبگی تشویق و ترغیب نکردهاند.
آیت الله نوری همدانی ابراز داشت: دنیای امروز بیش از گذشته به طلاب و علمای اسلامی نیاز دارد زیرا جهان امروز پرتهاجم و تنش است و باطل در برابر حق قرار دارد.
وی ادامه داد: جهان امروز جولانگاه آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه و صهیونیست و ایادی آنها در برابر انقلاب اسلامی و مظاهر آن شده است و جنگ گرم و سرد در آن حاکم است.
این مفسر قرآن کریم افزود: لازم است در چنین دنیایی عالمان محقق به نیازهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جهان پاسخ دهند.
وی افزود: باید توجه داشت که شغل شریف طلبگی راه پرفراز و نشیبی در پی دارد و قدم گذاشتن در راه عالمان بزرگی همچون شیخ طوسی است و نیاز به همت بلند، اراده قاطع و جدیت دارد تا در این مسیر قرار بگیریم.
آیت الله نوری همدانی در این زمینه ادامه داد: علم ما بسیار دقیق و وسیع است و دارای معارفی همچون اعتقادی، عبادی، اخلاقی، اقتصادی، مدنی، فرهنگی، سیاسی، حکومتی، قضایی و جهادی است.
وی با بیان این که طلبگی اصولی دارد که باید آنها را رعایت کرد، ابراز داشت: طلبه باید به ادبیات عرب، صرف و نحو تسلط زیادی داشته باشد و تا زمانی که آن را به خوبی فرانگیرد اگر ۵۰ سال نیز در حوزه درس بخواند نمیتواند عالم شود.
طلاب باید اهل قلم باشند
مرجع تقلید شیعیان خطاب به طلاب بیان داشت: از همان ابتدای شروع کار سعی کنید اهل قلم باشید و البته برای این علم به استاد نیاز است.
وی با بیان این که خط خوب یک مهارت است، افزود: یکی از کارهای ما کسب مهارت نویسندگی است و طلاب لازم است به خوش خطی نیز توجه داشته باشند.
آیت الله نوری همدانی یادآور شد: نظم نیز یک مهارت دیگری است که طلبه باید به آن توجه کند و باید سعی کنیم کارهای خود را بر اساس نظم انجام دهیم و در آن دقایق را نیز لحاظ کنیم.
قیام امام خمینی(ره) مستکبران را منفورتر کرد
وی اظهار کرد: امام راحل مستضعفان و محرومان که به ذلت کشانده شده بودند را به حرکت درآورد و به آنها شجاعت و خودباوری دادند و به واسطه همین قدرت انرژی هستهای ایجاد شده است.
استاد سطوح عالی حوزه عنوان کرد: قیام امام خمینی(ره) مستکبران را منفورتر کرد و چهره از نقاب آنها برداشت و در هر مکانی دیده میشود که مردم علیه مستکبران حرکت و اعتراض میکنند.
توجه به اخلاق در کنار علم
وی ابراز داشت: عالمانی که شیفته دنیا هستند مهم ترین مجازاتشان این است که از لذت خداوند بهرهای نمیبرند.
آیت الله نوری همدانی تصریح کرد: لازم است در کنار تحصیل برای طلبهها درس اخلاق نیز برگزار شود زیرا اگر درس اخلاق در حوزه نباشد طلاب همچون فردی میشوند که حکم قتل شیخ فضل الله نوری را داد.
وی عنوان کرد: لازم است ما زمان را بشناسیم و طبق آن حرکت کنیم و در روضه خوانیها نیز به این مسئله توجه بشود.
نظر شما