به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از خبرگزاري فرانسه، شارون در ديدار خود با اعضاي كميته امورخارجه و دفاع گفته است : " به دليل اينكه ما تصميم به عقب نشيني از بلنديهاي جولان نداريم لذا گفتگوئي با سوريه وجود نخواهد داشت".
اسرائيل بلنديهاي جولان را كه متعلق به سوريه است در جنگ 1967 تصاحب و در سال 1981 بطور يكجانبه به اراضي اشغالي ضميمه كرد . رژيم صهيونيستي جولان را به عنوان منطقه اي با موقعيت استراتژيك براي خود تلقي مي كند و هرگونه گفتگو براي بازپس دادن بلنديهاي جولان را رد كرده است.
اسرائيل همچنين به واسطه ايجاد تاسيسات و شهركهاي زياد در اين منطقه و همچنين نياز حياتي به آب در تلاش است تا به نحوي مناقشه اين منطقه را ادامه دهد.
در اين باره "يوگني پريماكوف" سياستمدار مشهور روس و كارشناسي متبحر در زمينه خاورنزديك و رئيس اتاق بازرگاني و صنايع روسيه مي گويد: زماني كه من در (1996-1998) وزير امور خارجه بودم در اسرائيل با"بنيامين نتانياهو" نخست وزير ديدار داشتم و به او گفتم: "با خروج از ارتفاعات جولان موافقت كنيد و براي اين كار صدها شرايط بگذاريد. مثلاً ارتفاعات بايد از نيروهاي نظامي تخليه شوند، در آنجا ناظران بين المللي وجود داشته باشند و مواردي ديگر." ليكن وي اين پيشنهاد را نپذيرفت. پريماكوف گفت: حتي آمريكاييان با "حافظ اسد" رئيس جمهور سابق سوريه به راه حل هايي جهت حل اين مشكل دست يافتند، اما اسرائيلي ها هر باربه بهانه اي نپذيرفتند.
اهميت بلنديهاي جولان:
موقعيت راهبردي نظامي بلندهاي جولان در برابر تهاجم سوريه، بهره مندي اقتصادي اسراييل از اين ارتفاعات در چند بعد كشاورزي، صنعتي، جهانگردي، منابع آبي در اين بلنديها و نياز رژيم صهيونيستي به آبهاي سطحي سرشار اين منطقه ، عوامل تشكيلدهنده ايده صهيونيستها در اشغال جولان است.
طبق ايده صهيونيستي، اهميت جولان براي رژيم اسراييل متكي به دلايل ذيل است:
اول: سرزمين هاي اشغالي فلسطين به لحاظ جغرافيايي باريك است و از عمق استراتژيكي برخوردار نيست. اين درحالي است كه منطقه جولان، از جنبه استراتژيكي- نظامي فوق العاده اهميت دارد.
دوم: جولان منطقهاي پرآب و حاصلخيز است. طبق آمار متفاوت بين 30 تا 4 درصد آب مصرفي اسراييل از جولان تامين ميشود.
سوم: به اعتقاد برخي گروههاي يهودي جولان در اسفار خمسه جزء اسراييل باستاني ذكر شده واز اين رو متعلق به رژيم صهيونيستي است بر اين اساس صهيونيستهايي كه طرفدار ايده "كل سرزمين اسراييل" هستند، تصرف جولان را گامي مهم براي رسيدن به هدف تأسيس دوباره دولت باستاني اسراييل مي دانند و باستان شناسان اسراييلي مدعي اند كه بقاياي كنيسه هاي بسياري را در جولان يافته اند.
نظر شما