به گزارش خبرنگار مهر، علی رسول زاده ظهر دوشنبه در نشست خبری اولین همایش نکوداشت فرهنگ صیانت از طبیعت تصریح کرد: طی سال های اخیر ویلاسازی های متعدد و تخریب کاربری مراتع طبیعت حیران را با تهدید مواجه کرده است.
وی افزود: این موضوع در جنگل فندقلو نیز مشاهده می شود و در خود گردنه حیران با تخریب ۵۰ درصد مراتع ما شاهد ۴۰۰ درصد افزایش فرسایش خاک هستیم.
رئیس دانشکده فن آوری کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی با تاکید به نگران کننده بودن این حجم از تخریب اضافه کرد: عمده تهدیدی که بر اساس پژوهش ها ومطالعات علمی پیش بینی می شود تهدید سیلاب است.
به گفته رسول زاده تغییر کاربری مراتع موجب شده است با تجربه یک بارش شدید حجم روان آب ها به شدت افزایش یابد.
وی با بیان اینکه این حجم از روان آب خود یک سیلاب ویران گر است، ادامه داد: این در حالی است که شاید برخی مردم با دیدن ویلاهای رنگ به رنگ از طبیعت این منطقه لذت هم می برند.
این استاد دانشگاه خواستار توقف ساختمان سازی در این محدوده شد و تاکید کرد: برای صیانت از طبیعت باید خود مردم مشارکت کنند.
رسول زاده تاکید دارد که همایش صیانت از محیط زیست با کمترین هزینه در تلاش است زمینه های مشارکت مردمی را فراهم سازد.
رئیس دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی خواستار پررنگ شدن نقش دانشگاه در ایجاد این حلقه مشارکت شد و افزود: همایش هایی از این دست به دنبال القا کردن ضرورت های صیانت از طبیعت است.
نظر شما