۶ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۲۴

معاون وزیر علوم:

دانشگاه ها به سمت بین المللی شدن پیش بروند

دانشگاه ها به سمت بین المللی شدن پیش بروند

زاهدان- معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه های کشور با توجه به ظرفیت های انسانی و زیرساختی به سمت بین المللی شدن پیش بروند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید ضیاء هاشمی در تودیع و معارفه رییس جدید دانشگاه سیستان و بلوستان اظهار داشت: مراکز علمی در جمهوری اسلامی ایران توسعه چمشگیری داشته است که اکنون باید به بهترین شکل از این داشته ها و ظرفیت ها استفاده کرد.

وی بر اسلامی سازی در دانشگاه های تاکید کرد و افزود: دانشگاه اسلامی مجموعه کاملی از ارزش‌های اسلامی در سطح وسیع بوده و برای رفع نیازهای جامعه موثر است، پس باید این رویکرد را به بهترین شکل در دانشگاه ها نهادینه کرد.

معاون فرهنگی وزیر علوم افزود: نباید تلاش ها بگونه ای باشد که فقط ظاهر دانشگاه‌ها را اسلامی کنیم بلکه باید دانشگاه اسلامی ساختار کارآمد داشته و به پرورش عالمان متعهد بپردازد که تقویت این رویکرد توسعه دانشگاه های کشور در جهان را در پی خواهد داشت.

هاشمی اظهار داشت: دانشگاه اسلامی باید مظهر ارزش‌های اسلامی باشد و به بهترین شکل در زمینه نقش فرهنگ ساز و تمدن ساز خود عمل کند چرا که  تمدن با نگاه بسته ساخته نمی‌شود و برای شکل گیری نیازمند فضای باز و گفتمان است.

معاون فرهنگی وزیر علوم به اعتماد افزایی مسوولان به دانشجویان و دانشگاه تاکید کرد و گفت: باید رفتار های بگونه ای باشد که در این مراکز که مرکز انسان سازی است ترویج آزاداندیشی احساس شود.

وی افزود: اعتماد به دانشگاه مقوله‌ای مهم است و کسانی که در علوم اجتماعی مطالعه دارند، می‌دانند که سرمایه اجتماعی موجب شکوفایی استعدادها و ارتقای جامعه می‌شود، دانشگاه یک سرمایه اجتماعی است که باید به آن اعتماد داشت.

هاشمی گفت: دانشگاه متعلق به تولید و ترویج علم است، این که یک نفر دانشجو می‌شود افتخار اوست، باید به دانشجو اعتماد کرد و این اعتماد تدریجی را باید حفظ کرد.

معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: جامعه بدون دانشگاه ناقص است و ضعف و تعطیلی دانشگاه در جامعه خلل ایجاد می‌کند، زیرا کسی که در دانشگاه درس می‌خواند در آینده نیمه های خالی جامعه را پرمی‌کند.

هاشمی در ادامه انقلاب اسلامی ایران را یک انقلاب فرهنگی خواند و گفت: آن چیزی که به عنوان انقلاب اسلامی در جامعه بشری شناخته شد، محصول مطالعه فرهنگی یک جامعه است.

به گفته وی، ایران که کشوری جهان سومی تلقی می شد به اتکاء مردمش حرکتی را آغاز کرد که سرآغاز حرکت های دیگر آزادی خواهان دنیا شد و به جهان بی روح شرق و غرب روح بخشید و امیدها را زنده کرد.

هاشمی گفت: متخصصان و دانشمندان عصر حاضر، پدیده انقلاب اسلامی را به عنوان پدیده پست مدرن معرفی کرده اند زیرا که واکنشی به محدودیت های مدرنیزه آن زمان بود.

معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: رهبری حکیمانه امام بر این انقلاب در حوزه های مختلف نظامی، سیاسی، اجتماعی نشان داد که این انقلاب، انقلابی کور و بی هدف نبود.

وی یاد آور شد: این که امام خمینی(ره)، مردم و انقلاب را با اسلام خواهی جمع کرد از ویژگی انقلاب است و باید هر سال این ویژگی را تکرار و در این راستا حرکت کنیم تا مرعوب حرکت های دیگر نشویم.

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این نشست طی حکمی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دکتر علیرضا بندانی به عنوان رئیس جدید دانشگاه سیستان و بلوچستان معرفی و از زحمات علیرضا رضوانی قدردانی شد.

کد خبر 2506601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha