طرح استاني شدن حوزه هاي انتخابيه مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد

مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني امروز خود طرح استاني شدن حوزه هاي انتخابيه مجلس شوراي اسلامي را تصويب كرد

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري مهر به موجب  طرحي كه امروز به تصويب مجلس رسيد حوزه انتخابيه در انتخابات مجلس شوراي اسلامي محدوده جغرافيايي هر استان خواهد بود.
 كليات  اين طرح پيشتر به تصويب اكثريت آراي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي رسيده بود و پس از ايراداتي كه برخي از نمايندگان به برخي از تبصره هاي آن داشتند به كميسيون بازگردانده شد وسرانجام  با اصلاحاتي در شور دوم كميسيون امنيت ملي جهت  تصويب نهايي صبح امروز در صحن علني مجلس مورد بررسي قرار گرفت وپس از بررسي پيشنهاد در تبصره هابه اين شرح به تصويب رسيد.  
به  موجب تبصره يك اين طرح داوطلبان نمايندگي مي بايست در يكي از شهرستانهاي استان نامزد شوند.
در تبصره دو اين طرح امده است در هر شهرستان داوطلب يا داوطلباني كه بالاترين راي را در كل استان بدست اورده اند نماينده يا نمايندگان استان از ان شهرستان محسوب مي شوند.
در تبصره سه اين طرح نيز تاكيد شده است ملاك در تعيين تعداد نمايندگان شهرستان ها قانون تعيين محدوده حوزه هاي انتخاباتي مجلس شوراي اسلامي مصوب 30/1/1366 و اصلاحيه هاي بعدي ان خواهد بود.
همچنين در تبصره چهار امده است علاوه بر شرايط مندرج در قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي هر داوطلب مي بايست متولد شهرستان محل ثبت نام باشد، يا سابقه نمايندگي مجلس شوراي اسلامي از ان شهرستان و يا سابقه حداقل دو سال سكونت در ان شهرستان را داشته باشد.
تبصره پنج اين طرح اقليتهاي ديني را از اين قانون مستثني مي داند و همچنين در تبصره شش اين طرح قوانين مغاير با اين قانون ملغي الاثر خواهد بود.
در اين جلسه ابتدا طرح مسكوت ماندن استاني شدن انتخابات كه از سوي برخي از نمايندگان به هيات رئيسه تقديم شده بود مطرح شد و پس از راي گيري با ورقه، تنها 62 نفر از مجموع  202 نفر نماينده حاضر در هنگام راي گيري با مسكوت ماندن اين طرح موافقت كردند و سرانجام پس از سخنان مخبر كميسيون ، مجلس براي بررسي  جزييات  اين طرح وارد شور شد.
جواد اطاعت از طراحان اصلي استاني شدن انتخابات در دفاع از اين طرح آن را علمي و كارشناسانه خواند و گفت: اكثريت نمايندگان با اين طرح غيرسياسي موافقتند و نمايندگاني از فراكسيون اقليت، اكثريت و حتي نمايندگان مستقل نيز آن را امضا كرده اند.
وي در مخالفت با مسكوت گذاشتن اين طرح افزود: مسكوت گذاشتن طرح استاني شدن انتخابات مشكلي را حل نمي كند و بايد به فكر تصويب طرح توانمند و با قابليت اجرايي بالا باشيم تا بتوانيم گامي موثر در راستاي اعتلا و پيشرفت كشور و حفظ شان و جايگاه مجلس برداريم.
اطاعت افزود: طرح استاني شدن امتيازات زيادي دارد و موجب مي شود افراد متخصص و با تجربه وارد مجلس شوند و با واگذاري برخي وظايف نمايندگان به شوراهاي شهر و روستا، بسياري از نگراني ها برطرف مي شود و دست نمايندگان براي وارد شدن به عرصه قانونگذاري و نظارت بر اجراي قوانين توسط وزارتخانه ها و دستگاههاي اجرايي به عنوان مهمترين وظيفه نمايندگان مجلس بازتر مي شود.
نماينده مردم داراب خاطرنشان كرد: طرح استاني شدن انتخابات وحدت و انسجام خاصي را در مجلس ايجاد خواهد كرد و وحدت اجتماعي را به دنبال خواهد داشت.
وي تصريح كرد: با استاني شدن انتخابات پيگيري امور مردم به روز مي شود و هر نماينده يك موضوع و معضل را در استان پيگيري مي كند.
در حالي كه كليات اين طرح قبلا تصويب شده بود و مسكوت ماندن آن نيز راي نياورده بود ،مجيد انصاري نماينده مردم تهران و مخالف اين طرح نيز در سخناني طرح استاني شدن انتخابات و اصلاحاتي كه در آن به عمل آمده را غيرقابل اجرا و عجيب خواند و گفت: با اين شرايط حقوق اقليت هاي مذهبي و قومي تضييع مي شود و از طرفي با توجه به اصل 75 قانون اساسي هزينه هاي سرسام آوري براي كانديداها دربرخواهد داشت.
وي افزود: من مطمئنم  با اجراي اين طرح مجلس بدون پشتوانه مردمي خواهد شد واين امر آسيب هاي جبران ناپذيري را به دنبال دارد و از طرفي در اين شرايط كاهش مشاركت مردم زنگ خطري جدي براي كشور و نظام است.
انصاري خواستار روشن شدن وضعيت ثبت نام و اخذ راي در استان براي كانديداها شد و با تاكيد بر مخالفت با اين طرح گفت: اين طرح مهم و سرنوشت ساز است و بايد طرحي تصويب شود كه بتواند به تثبيت مردم سالاري بينجامد.
ميرطاهر موسوي نماينده مردم كرج نيز گفت: مولفه هاي تاثيرگذار بر حضور و مشاركت مردم در انتخابات مولفه هاي ديگري است و اين گامي كوچك به جلو است. اگر مردم بخواهند در انتخابات شركت كنند به اين گونه موارد توجه نمي كنند.
مرعشي ديگر نماينده مجلس نيز خواستار بازگشت به طرح اصلي شد و گفت: طرح استاني شدن انتخابات كه در كميسيون اصلاح شده نمي تواند هدف طراحان را تامين كند.
پس از سخنان مرعشي، براي بازگشت به طرح اصلي راي گيري شد كه آن هم راي نياورد و به تصويب نرسيد.

کد خبر 2507

شهر خبر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha