۹ اسفند ۱۳۹۳، ۱۵:۵۵

حمزه پور:

۷۰ درصد روستاهای هرمزگان آبرسانی شده است

۷۰ درصد روستاهای هرمزگان آبرسانی شده است

بندرعباس - مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان از آبرسانی به ۷۰ درصد روستاهای هرمزگان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی آبفا روستایی هرمزگان، عبدالحمید حمزه پور اظهار کرد: تشکیل سرمایه بعنوان یکی از متغیرهای حیاتی رشد اقتصادی محسوب شده و نیروهای مولد جامعه را از طریق تولید کالاهای سرمایه ای افزایش می دهد. وی ادامه داد: بنابراین دستیابی به رشد بلند مدت و مداوم اقتصادی در هر کشور با تجهیز و تخصیص بهینه منابع سرمایه گذاری در اقتصاد ملی آن کشور امکان پذیر است.

این مقام مسئول در ادامه در خصوص وضعیت برخورداری روستاها از آب آشامیدنی توضیح داد: تعداد کل روستاهای استان هزار و ۷۳۱ روستا، تعداد کل جمعیت روستاها ۷۸۴ هزار و ۷۹۸ نفر، تعداد کل خانوار روستاها ۱۹۱ هزار و ۹۳۱ خانوار،تعداد کل روستاهای دارای تاسیسات آبرسانی هزار و ۲۰۶ روستا است به عبارتی ۷۰ درصد از کل روستاها برخوردار هستند.

حمزه پور با توضحیح اینکه سطح آب ۹۰ درصد از دشت های استان در اثر خشکسالی با افت معادل نیم متر و حداکثر ۲۸ متر روبرو بوده است گفت: استان هرمزگان به دلیل شرایط جغرافیایی با کمبود منابع آب شیرین مواجه است که بسیاری از مناطق را دچار بحران کرده کرده است.

وی در ادامه به اشاره به روش های مختلف سرمایه گذاری در بخش آب در بخش روستایی افزود: در هرمزگان در بخش روستایی به سه روش BOO ، BOT ، ROO انجام می شود.

حمزه پور در مورد روش BOO نیز افزود: تمايل به خصوصي سازي پروژه ها , باعث روي آوردن به قراردادهاي ساخت , تملك و بهره برداري شده است زيرا در اين روش پروژه اجرا شده در اختيار بخش خصوصي است و اين مسئله باعث مي شود تا هم دولت و هم سرمايه گذار از مزاياي قرارداد منتفع شوند افزايش توليد ملي , كاهش كسري بودجه , افزايش كارايي اقتصادي , بهبود عملكرد دولت و جذب سرمايه گذاري از تأثيرات مثبت استفاده از این قرارداد هستند.

این مقام مسئول در خصوص قرار داد های BOT نیز عنوان کرد: قراردادهاي ساخت , بهره برداری و واگذاری امروزه اهمیت بسزایی نزد متخصصان یافته است. کشورهای در حال توسعه این قرارداد ها را ابزاری کارآمد برای جذب سرمایه های خارجی و استفاده از مدیریت بخش خصوصی در طرح های زیربنایی می دانند. در این نوع از قراردادها بخش دولتی ساخت طرحی را به بخش خصوصی واگذار می کند و بخش اخیر پس از ساخت و بهره برداری از آن مکلف است مالکیت طرح را به بخش دولتی مسترد کند.

وی در ادامه در توضیح مصوبه خرید تضمینی آب بیان کرد: دستورالعمل اجرایی بند الف ماده (۱۴۲) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعهمصوب هیئت دولت به تعاریف اصلی در این خصوص می پردازد.کلیات انعقاد قراردادهای خرید تضمینی آب با سرمایه گذار بخش خصوصی جهت استحصال و تولید آب شرب با قیمت توافقی در این دستورالعمل تشریح شده است.

این مقام مسئول در ین کارگروه با اشاره به پروژه های در دست بهره برداری در سطح استان در بخش روستایی عنوان کرد: تعداد قراردادها ۱۱ قرارداد,BOO بوده تعداد روستای تحت پوشش ۷۳ روستا، ظرفیت تولید آبشیرینکن M۳/day  ۹۲۰۰ متر مکعب و میزان سرمایه گذاری ۱۶۲ میلیارد ریال بوده است.

حمزه پور در خصوص پروژه های در حال ساخت این شرکت گفت: تعداد قرارداد هفت قرارداد BOO، تعداد روستای تحت پوشش ۱۱۹، ظرفیت تولید آبشیرینکن M۳/day  ۲۸۱۰۰ مترمکعب، میزان سرمایه گذاری هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی در ادامه با اشاره به دیگر پروژه های در دست مطالعه و انتخاب سرمایه گذار اظهار کرد: کل آب تولیدی آبشیرینکن های درحال بهره برداری،انتخاب و ساخت  ROO,BOO،   ۳۸۵۵۰مترمکعب در شبانه روز جهت ۳۱۸ روستا با هزینه  سرمایه گذاری هزار و ۱۶۱ میلیارد ریال است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با تاکید بر اینکه تامین آب روستایی هرمزگان در حال حاضر به دلیل پوشش جمعیت روستایی این استان از اهمیت بسزایی برخوردار است گفت: سرمایه گذاری در بخش آب روستایی با توجه به استفاده از آبشیرینکن ها برای سرمایه گذاران از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار است و این شرکت با جذب و مشارکت سرمایه گذاران این مسئله را به اثبات رسانده است.

کد خبر 2508341

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha