۱۰ اسفند ۱۳۹۳، ۵:۴۳

معاون سازمان بهزیستی عنوان کرد؛

پوشش ۶۳ درصدی غربالگری شنوایی/ واکنش به انتقاد شنوایی شناسان

پوشش ۶۳ درصدی غربالگری شنوایی/ واکنش به انتقاد شنوایی شناسان

معاون پیشگیری از معلولیت های بهزیستی از پوشش ۶۳ درصدی غربالگری شنوایی در کشور خبر داد و گفت: در تست غربالگری نیازی به حضور متخصص ادیولوژیست نیست و آشنایی با دستگاه و گذراندن دروه مهارت، کافی است.

دکتر مینو رفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد ورود افراد فارغ التحصیل رشته های کشاورزی ، تاریخ و... در غربالگری شنوایی، افزود: این موضوع را تایید نمی کنم اما برای انجام تست های غربالگری لازم نیست افراد متخصص باشند فقط کافی است دوره های مهارت را توسط گروه متخصص فرا گیرند.

وی با اشاره به اینکه بعد از تست غربالگری از کودکان در صورت مشکوک بودن به متخصص ارجاع داده می شود، گفت: پاسخ غربالگری دو گزینه مشکوک و سالم خواهد بود و چنانچه مشکوک اعلام شد برای انجام آزمایشات تخصصی به ادیولوژیست (متخصص شنوایی شناسی) فرستاده می شود.

معاون پیشگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه شنوایی شناسان باید مهارت کار با دستگاه را بدانند، تاکید کرد: در سطح غربالگری شنوایی در هیچ کشوری از دنیا نیازی به متخصص شنوایی سنج وجود ندارد.

به گفته وی، اگر در یک شهری متخصص ادیولوژیست در بخش دولتی وجود نداشته باشد به بخش خصوصی مراجعه می کنند.

رفیعی از پوشش ۶۳ درصدی غربالگری شنوایی در کشور خبر داد و افزود: سال گذشته ۹۰۰ هزار نفر برای سنجش شنوایی مراجعه کردند که از این تعداد  اختلال شنوایی۲ هزار نفر تایید شد .

وی با اشاره به اینکه غربالگری شنوایی از نوزادان تا ۶ ماهگی انجام می شود ، تاکید کرد: در بیمارستان ها ، زایشگاه ها و همچنین پایگاه های غربالگری، شنوایی سنجی انجام می شود.

روز گذشته نایب رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، نسبت به انجام غربالگری شنوایی توسط افراد غیر متخصص انتقاد کرده و گفته بود که مستنداتی داریم که نشان می دهد، فارغ التحصیلان کشاورزی، تاریخ و... به این کار ورود کرده اند.

کد خبر 2508428

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha