دكتر محمد علي رضايي مترجم و مفسر قرآن كريم و مسئول انجمن قرآن پژوهي حوزه علميه قم در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" بر ضرورت بهره گيري از مشاوره مراكز قرآني در راستاي ارائه طرح اعتلاي معرفت قرآني تأكيد كرد و گفت: بهتر بود كه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي ارائه اين طرح از مشاوره مراكز عمده قرآني بهره گيرند اما چندان مشورتي در اين رابطه صورت نگرفته است .
وي با اشاره به اهميت حمايت و پشتيباني از انجام طرح هاي قرآني گفت: اصل اين حركت بسيار مبارك است اما چگونگي انجام شدن آن و نحوه برنامه ريزي براي اين امور اهميت زيادي دارد .
دكتر رضايي گفت: با ترويج فعاليت هاي قرآني سطح معنوي جامعه و فرهنگ قرآني را ارتقاء خواهيم داد و در پي گسترش فرهنگ قرآني در جامعه شاهد خواهيم بود كه آمار بزهكاري كاهش يافته و زندان هاي ما خلوت مي شوند، در اين راستا به جاي آنكه هزينه هاي كلاني را به رفع مشكلات اختصاص دهيم براي پيشگيري از بروز آن ها هزينه خواهيم كرد .
وي در ادامه افزود: با گسترش فرهنگ قرآني كشور، فرهنگ كل جامعه رشد مي كند و در سطح بين المللي مطرح مي شود و مردم به سوي سعادت و كمال گام بر مي دارند، از اين جهت طرح اعتلاي معرفت قرآني مي تواند بهداشت رواني جامعه را ارتقاء بخشد . در اين رابطه اگر چه طرح اعتلاي معرفت قرآني از سوي مجلس شوراي اسلامي دير مطرح شده اما حالا كه دست به اقدام زده بايد قوي عمل كند .
مسئول انجمن قرآن پژوهي حوزه علميه قم در مورد دولتي شدن امور قرآني گفت: دولتي شدن اين امور لازم نيست بلكه دولت تنها مي تواند به حمايت از اين فعاليت ها بپردازد . تجربه نشان داده است كه وقتي امور دولتي مي شوند در افزايش كيفيت انجام آن ها گام مؤثري برداشته نمي شود .
وي تصريح كرد: نگراني ما در ارائه طرح هاي قرآني اين است كه در برنامه هاي ارائه شده تنها به ظواهر امر توجه شده اما مسائل عميق قرآني مورد بررسي قرار نگرفته است و در اين رابطه تنها قرائت و ترتيل و الفاظ مورد توجه قرار گرفته اند .
دكتر رضايي با اشاره به توجه سطحي كه به مفاهيم قرآني مي شود، گفت: كمتر ديده مي شود به معارف قرآني در برنامه هاي اين حوزه توجه شود به همين دليل در ارائه طرح هاي قرآني بهتر است انجمن ها قرآني حضور پيدا كنند تا محتواي مباحث مطرح شده عميق تر شود ، همچنين در ارائه برنامه هاي قرآني بايد توجه داشت كه قرائت و ترتيل تنها بخش كوچكي از فعاليت هاي قرآني است و بايد مباحث پژوهشي هم به طور جدي در برنامه هاي قرآني قرار گيرند .
وي با اشاره به شبهات قرآني كه در كشور رايج شده است، گفت: براي مبارزه با اين شبهات قرآني كه وارد كشور شده است نياز به يك عزم ملي داريم و براي دفاع در مقابل اين شبهات بايد برنامه ها و طرح هاي عميق قرآني را ارائه دهيم .
رضايي فعاليت تشكل هاي مردمي قرآني را تأئيد كرد و گفت: فرهنگ قرآني كنوني كشور ما از همين تشكل هاي مردمي سرچشمه گرفته است اما آنچه كه ضروري به نظر مي رسد جهت دهي و تقويت اين مراكز مردمي در مسير صحيح است .
وي در ادامه افزود: قرار گرفتن فعاليت اين مراكز در مسير صحيح خود نياز به آن دارد كه مسئولان و مراكز پژوهشي جمعي را تشكيل دهند و در اين جمع از شخصيت هاي با تجربه در حوزه قرآني هم استفاده كنند تا بتوانيم سياستگذاري درستي براي ارائه فعاليت هاي قرآني داشته باشيم . اما بي ترديد دولت به تنهايي قادر نخواهد بود برنامه ريزي ها و سياستگذاري هاي اين عرصه را به عهده گيرد .
نظر شما