به گزارش خبرنگار مهر، حاجی رضا تیموری عصر دوشنبه در شورای فرهنگی صنعت آب و برق استان همدان و رسیدگی به امور مساجد استان همدان که با حضور مدیران آب و برق و رئیس ستاد اقامه نماز استان همدان برگزار شد، با تسلیت ایام فاطمیه هدف از برگزاری این جلسه را بررسی مشکلات فراروی صنعت برق عنوان کرد.
وی افزود: مهمترین بحث انرژی برق و آب چگونگی تولید و مصرف و ارائه راهکارهایی در خصوص بهینهسازی مصرف آن است.
صرفهجویی به معنای برهم زدن آسایش و رفاه مردم نیستحاجیرضا تیموری با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر مدیریت مصرف و استفاده درست بیان داشت: صرفهجویی به معنای برهم زدن آسایش و رفاه مردم نیست بلکه جلوگیری از تبذیر و اسراف است.
وی با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) و دین مبین اسلام نیز بر این امر تأکید بسیاری شده است، گفت: مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف از دیدگاه اسلام مسئله مهمی است و یکی از راههاى مبارزه با فقر و محروميت، ايجاد هماهنگى اقتصادى و ريشهكن کردن اسراف به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: در حال حاضر استاندارد جهانی مصرف انرژی برق در بخش خانگی ۹۰۰ کیلووات ساعت است که این میزان در کشور ایران دو هزار و ۶۱۰ کیلووات ساعت یعنی ۳ برابر میانگین جهانـی و در استان همدان نیز یک هزار و ۸۰۰ کیلووات ساعت است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی ریاضت نیست بلکه توجه به مدیریت مصرف است، عنوان کرد: مدیریت مصرف یکی از مسائل مهم در اقتصاد مقاومتى است که مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و باید در سرلوحه امور باشد.
وی با اشاره به ضرورت بهینهسازی مصرف انرژی عنوان کرد: عدم وجود سیستم بازیافت انرژی، وجود صنایع و كارخانجات فرسوده، متكی بودن اقتصاد ملی به درآمدهای نفتی، محدودیت منابع انرژی به دلیل تجدیدناپذیر بودن آن، بالا بودن رشد جمعیت و نیاز به تقاضای بیشتر انرژی، رشد بالای مصرف به دلیل الگوی نامناسب مصرف انرژی و استفاده بیرویه از انرژیهای فسیلی و افزایش آلودگی محیط زیست از ضروریات بهینهسازی مصرف انرژی برق است.
باید نسبت به رفتار و نحوه مصرف انرژی خود به فراخور نوع استفاده از انرژی الکتریکی حساس بود
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان بیان داشت: باید نسبت به رفتار و نحوه مصرف انرژی خود به فراخور نوع استفاده از انرژی الکتریکی حساس بود.
وی به استفاده از انرژیهای نو و تجدیدپذیر نظیر انرژی خورشیدی برای تأمین بخشی از نیاز ساختمان و عدم بکارگیری لوازم برقی پرمصرف و غیرضروری در ساعات اوج بار شبکه بعنوان راهکارهای مدیریت مصرف برق اشاره کرد.
تیموری با بیان اینکه استفاده از نیروگاههای مقیاس کوچک امروزه جزو سیاستهای وزارت نیرو است، گفت: راهاندازی این نیروگاهها در بحث پدافند غیرعامل نیز گام موثری محسوب میشود.
وی ابراز داشت: آشنایی با تجهیزات نوین و کم مصرف مانند لامپهای LED در بخش روشنایی به منظور افزایش بازدهی انرژی در سیستمهای انرژیبر، رعایت استاندارد در ساختمانها، اصلاح شبکهها و خطوط و تعویض لامپها با نوع کم مصرف از دیگر راهکارها در زمینه مدیریت مصرف برق است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با تأکید بر بحث اطلاعرسانی و آموزش افراد افزود: آموزش کودکان و نوجوانان در خصوص مباحث مدیریت مصرف و ایجاد حساسیت در آنها نسبت به نحوه مصرف انرژی میتواند در راستای فرهنگسازی برای صرفهجویی در مصرف نقشآفرین باشد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای روحانیون و هیئت امنای مساجد در زمینه آگاهیبخشی به مردم گفت: باید با هماهنگی و همکاری شورا از این ظرفیت در راستای اطلاعرسانی و ترویج فرهنگ مدیریت مصرف انرژی استفاده کنیم.
رئیس ستاد اقامه نماز استان همدان نیز در ادامه عنوان کرد: صنعت آب و برق باید با استفاده از دو ظرفیت مهم آموزش و پرورش و پایگاههای مساجد در زمینه آموزش مدیریت مصرف انرژی بهره برده و جمعیت خوبی را تحت آموزش قرار دهد.
باید با برنامهریزی دقیق در راستای اصلاح رفتار در جامعه گام برداشت
حجتالاسلام سیدمرتضی حسنیحلم با بیان اینکه یکی از واقعیات جامعه امروزی اسراف و عدم مصرف درست است، ابراز داشت: باید با برنامهریزی دقیق در راستای اصلاح رفتار در جامعه گام برداریم.
وی نخستین نکته اساسی در اصلاح رفتار جامعه را بحث آموزش عنوان کرد و افزود: این امر باید در تمام سطوح جامعه از قبیل مدارس، مساجد، ادارات، خانوادهها و... مدنظر قرار گیرد.
رئیس ستاد اقامه نماز استان همدان با بیان اینکه باید آموزش را به صورت جدی در دستور کار قرار دهیم، گفت: این امر نیازمند یک دوره میان مدت است که آموزش و فرهنگسازی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر گامهایی در این زمینه برداشته شده و برنامههای خوبی کلید خورده که از جمله انها میتوان به تغییر روش غرقابی در کشاورزی و بحث آب و استفاده از لامپهای کم مصرف در بحث برق اشاره کرد.
حسنیحلم یادآور شد: باید زمان و چگونگی استفاده از انرژی توسط مردم مدنظر قرار گیرد که این امر نیازمند فرهنگسازی است.
وی با تأکید بر آموزش و اطلاعرسانی دقیق به مردم ادامه داد: این مهم باعث تغییر در رفتارها میشود زیرا اگر مردم مطلع شوند که با مدیریت مصرف هزینههای آنها کاهش مییابد و به سود خود آنها است بیشتر رعایت میکنند.
رئیس ستاد اقامه نماز استان همدان عنوان کرد: با توجه به حضور مردم در مساجد میتوان از این ظرفیت برای اطلاعرسانی و آموزش استفاده کرد.
نظر شما