به گزارش خبرنگار مهر، نصیر احمد نور شنبه شب در جمع تجار و فعالان اقتصادی خراسان جنوبی اظهارکرد: خراسان جنوبی دارای سبقه تاریخی طولانی است.
وی بیان کرد: تلاش خواهم کرد همه مشکلات مطرح شده از سوی تجار و بازرگانان خراسان جنوبی را به کابل انتقال و پیگیری کنم.
سفیر جمهوری افغانستان در ایران با بیان اینکه فرصت ها برای همکاری دو برادر و همسایه فراهم است، گفت: باید دو کشور در جهت توسعه مبادلات بازرگانی خود نهایت استفاده را از این ظرفیت ها داشته باشند.
احمد نور عنوان کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از ایرانیان در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی در فعالیت های اقتصادی کشور افغانستان مشارکت دارند و کالاهای صادر شده از ایران به کشور افغانستان در ردیف های اول تا چهارم قرار دارد.
صادارت ۶۰۰ میلیون دلار کالا از خراسان جنوبی به افغانستان
وی با بیان اینکه در سال جاری از خراسان جنوبی به کشور افغانستان بیش از ۶۰۰ میلیون دلار کالا صادر شده است، گفت: خراسان جنوبی در زمینه صادرات کالا به کشور افغانستان در ایران در مقدمه قرار دارد که این نشان از اهمیت خراسان جنوبی در کشورش است.
سفیر جمهوری افغانستان در ایران با بیان اینکه کالاهای ساخت ایران در شهر و روستاهای افغانستان دیده می شود، تصریح کرد: این کالاها مرغوب است اما ممکن است در ادامه راه و انباشته شدن این کالاها در بازارچه ها کیفیت خود را از دست بدهند که انتظار ما از تجار این است که تجارت با صداقت و امانت را سرلوحه کار خود قرار دهند.
احمد نور اضافه کرد: باید جامعه اهل تجارت از صدور کالاهای بی کیفیت به افغانستان جلوگیری کنند.
سرمایه گذاری اقتصادی در افغانستان نیازمند تولید کالای با کیفیت است
وی با تاکید براینکه باید درصادرات کالا به افغانستان سود دوسویه در نظر گرفته شود، افزود:تجار باید تلاش کنند که صادرات کالا به کشور افغانستان فرصت طلبانه نباشد بلکه باید بلند مدت و دو سویه باشد.
سفیرجمهوری افغانستان در ایران با بیان اینکه کشور افغانستان به دلیل درگیر بودن در جنگ در گذشته درگیر برخی از مسائل سیاسی، اقتصادی و تجاری شده است، گفت: اما افغانستان کشوری بکر و دست نخورده است و ظرفیت های زیای در عرصه های مختلف برای سرمایه گذاری وجود دارد.
احمد نور با اشاره به ظرفیت های معدنی کشور افغانستان نیز گفت: در افغانستان تعداد و نوع مواد معدنی زیادی وجود دارد که اکثر این معادن فقط شناسایی و دست نخورده است.
وی با اشاره به اینکه افغانستان از اقتصاد بازار پیروی می کند، افزود: افغانستان در زمینه انجام فعالیت های اقتصادی از همه سرمایه گذاران استقبال می کند به شرطی که بدانیم چه کالاهایی عرضه می شود و چقدر منافع کشور افغانستان را در نظر می گیرند.
سفیر جمهوری افغانستان در ایران ادامه داد: اگر ایرانیان به دنبال سرمایه گذاری در کشور افغانستان هستند باید کالاهای خوب و باکیفیت تولید و صادر کنند که بتوانند نسبت به دیگر کشورها رقابت کنند و بازار افغانستان را بدست آوردند.
نظر شما