به گزارش خبرنگار مهر، نصیر احمد نور صبح یکشنبه در دیدار با رؤسای دانشگاه های خراسان جنوبی اظهار کرد: بدون شک همه می دانند که دو کشور افغانستان و ایران همسایه، هم زبان و هم کیش هستند.
وی با اشاره به وجود بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک ایران و افغانستان، تصریح کرد: در حال حاضر سه استان بزرگ ما هم مرز با ایران است و خراسان جنوبی در وسط این سه استان قرار گرفته که دروازه بزرگی برای این همسایگی محسوب می شود.
لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت های دانشگاهی خراسان جنوبی
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه خوشبختانه کشور برادر ایران با وجود تحریم ها و هشت سال دفاع مقدس توانسته در عرصه های مختلف پیشرفت های چشم گیر داشته باشد، بیان کرد: روابط بین دو کشور همیشه دوستانه بوده و در ظرف ۱۳ ساله اخیر در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی بیش از بیش گسترش و تقویت یافته است.
احمد نور اضافه کرد: ارتباطات چند سال اخیر دو کشور در تاریخ بی سابقه بوده است به گونه ای که هرسال مسئولان دو کشور حداقل یک ملاقات با یکدیگر داشته اند.
وی با اشاره به اینکه حدود یک سوم از صادرات ایران به افغانستان از مرز خراسان جنوبی انجام می شود، افزود: این موضوع نشان می دهد که این استان از قابلیت هم مرزی خود استفاده بهینه کرده است.
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: از آنجایی که این استان دارای ظرفیت ها و توانایی های دانشگاهی بالایی است، ظرفیت های دانشگاهی نیز به اندازه صادرات می تواند از همکاری های بین دو کشور را به خود اختصاص دهد.
احمد نور با بیان اینکه کشور افغانستان در ۱۳ سال اخیر سال های جدیدی از حیات اجتماعی و سیاسی خود را داشته و در عرصه های مختلف پیشرفت زیادی داشته است، عنوان داشت: با این وجود به دلیل اینکه ما کشوری برخواسته از جنگ هستیم نتواتسه ایم به جایگاهی برسیم که مستحق آن هستیم با این حال همکاری کشورهای همسایه به خصوص در عرصه های آموزش و پرورش بسیار چشمگیر است.
وی یادآورشد: ظرف ۱۳ سال گذشته دروازه های آموزش و پرورش نه تنها باز شد بلکه از نقطه نظر کمی و کیفی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت به گونه ای که امروز بیش از ۱۱ میلیون دانش آموز در این کشور مشغول به تحصیل هستند.
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه امروز بیش از ۳۰ دانشگاه دولتی در افغانستان فعالیت دارند، گفت: سالانه بیش از ۲۰۰ هزار دانش آموز متقاضی ورود به دانشگاه هستند اما ظرفیت دانشگاه های دولتی این کشور ۵۰ هزار نفر است.
احمد نور با بیان اینکه بیشتر متقاضیان تحصیل این کشور برای ادامه تحصیل به جاهای دیگر از جمله دانشگاه های خصوصی و خارج کشور راهی می شوند، بیان کرد: در حال حاضر بخش اعظمی از این افراد به کشور هند رهسپار می شوند در این راستا همکاری علمی بین دو کشور ایران و افغانستان بسیار مهم است.
وی ادامه داد: با همکاری علمی بین دو کشور جمع کثیری از این افراد می توانند به ایران بیایند چراکه همجواری از یک سو وهمزبانی هزینه را برای دانشجویان کاهش می دهد و دانشجویان می توانند استفاده بهینه از حضور در کلاس ها داشته باشند.
۱۵ هزار دانشجو افغانی از ایران فارغ التحصیل شدند
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران، تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی افغان از کشور ایران را حدود ۱۵ هزار نفر عنوان کرد و افزود: امروز با استفاده از شرایط مهاجرت در ایرن جمع زیادی فارغ التحصل از این کشور داریم که که درخشش فوق العاده ای در افغانستان دارند.
احمد نور تصریح کرد: همه این شرایط نشان می دهد که زمینه همکاری بین دو کشور فراهم است و استفاده بهینه از این ظرفیت ها به نحوه معرفی ظرفیت های دانشگاهی ایران به دانشجویان افغانی مربوط می شود.
وی اظهار کرد: خوشبختانه افغانستان علی رغم همه مشکلات در عرصه رسانه ها و آزادی بیان پیشرفت های خوبی داشته است که دانشگاه های ایران می توانند از آن برای اطلاع رسانی استفاده کنند.
نظر شما