به گزارش خبرنگار مهر، نصیر احمد نور بعداز ظهر یکشنبه در دیدار با مدیران اقتصادی و فرهنگی خراسان جنوبی اظهار کرد: خراسان جنوبی با سه استان نیمروز، فراه و هرات دارای مرز مشترک است که به عنوان یک زیرساخت بسیار خوب برای توسعه دو استان محسوب می شود.
وی تصریح کرد: استان های مرزی به عنوان دروازه های همکاری می توانند نقش پیشتازی در روابط بین دو کشور داشته باشند.
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه کشور افغانستان بیش از 30 دهه درگیر با جنگ بوده و بسیاری از زیرساخت های خود را از دست داده است، بیان کرد: در 13 سال اخیر این کشور صفحه جدیدی در تاریخ خود را شروع کرده و در مسیر بازسازی و توسعه قرار گرفته است.
احمد نور اضافه کرد: هرچند امروز نیز این کشورها با گروهای خرابکار و تروریستی درگیر است اما در بسیاری از بخش های پیشرفت های خوبی داشته است اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه افغانستان از مناطق طبیعی زیادی چه در بخش معادن و چه در بخش ظرفیت های کشاورزی برخوردار است، بیان کرد:رودخانه های خروشان و زمین های حاصلخیز پتانسیل های خوبی است که می تواند در همکاری بین دو کشور مورد استفاده قرار گیرد.
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه در قانون اقتصادی افغانستان اقتصاد آزاد مطرح شده و دروازه های اقتصادی به روی همه باز است، عنوان کرد: با توجه به ظرفیت های خوب خراسان جنوبی در بخش اقتصادی اگر این استان کالایی عرضه کند که از نظر کیفیت خوب و مساوی با کشورهای دیگر باشد و منطق نشان می دهد عرضه کالای ایران در میدان رقابتی افغانستان مزیت بیشتری داشته باشد.
احمد نور با تأکید بر اینکه در مراودات بین دو کشور اقتصاد حرف اول را می زند، گفت:ملاحضات سیاسی در افغانستان نیست و قطعاً ملاحظات سیاسی نخواهد توانست مانعي براي توسعه و تعمیق روابط بین دو کشور ایران و افغانستان شود و با توجه به روابطی که بین دو کشور در سطوح عالی وجود دارد باید از این فرصت نهایت استفاده را برد.
وی اضافه کرد: ظرفیت ها و توانمندی هایی که در خراسان جنوبی وجود دارد همه مورد نیاز کشور افغانستان بوده اما استفاده بهینه از این ظرفیت ها برمی گردد که خراسان جنوبی چگونه این ظرفیت ها را به اطلاع عموم برساند.
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران، استفاده از رسانه ها، برگزاری نمایشگاه ها و دعوت از تجار افغانی را به عنوان فرصت هایی برای معرفی پتانسیل ها و ظرفیت های خراسان جنوبی برشمرد و افزود: اگر ظرفیت های دانشگاهی ایران به دانشجویان معرفی شود طبیعی است بخش عظیمی از آن ها جذب این کشور می شود.
احمد نور تأکید کرد: همانگونه که خراسان جنوبی در بحث مبادلات تجاری پیشتار است در بحث مبادلات دانشگاهی و علمی نیز می تواند پیشتاز باشد.
بازگشایی مجدد بازراچه ها نیازمند مصوبه دولت افغانستان/ توجه جدی دولت جدید افغانستان به امور اقتصادی
وی ايجاد كنسولگري افغانستان در بيرجند را از درخواست های ایران دانست و تصریح کرد: این امر به مراجع مربوطه در کابل منتقل خواهد شد که امیدواریم این مشکلات نيز به حداقل کاهش یابد.
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با بازگشایی بازارچه های مرزی خراسان جنوبی نیز گفت: با توجه به اینکه افغانستان یک کشور واردکننده است و تنها درآمد ان از طریق عواید گمرکات رسمی است، وجود بازارچه های عواید گمرک های رسمی را متضرر می کند.
احمد نورادامه داد: از طرفی ورود کالاهای بی کیفیت از بازارچه ها سبب شده که هیئت دولت تصمیم به بسته شدن این بازارچه ها بگیرد و بازگشایی مجدد ان نیازمند تصمیم هیئت دولت است.
وی ادامه داد: مصوبات هیئت دولت هر چند وقت یکبار مورد ارزیابی مجدد قرار می گیرد و اگر در ارزیابی ها مشخص شود که بازگشایی بازارچه ها فواید بیشتری دارد به طور حتم مصوبه تغییر پیدا می کند.
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه دولت جدید افغانستان ادامه دهنده راه دولت قبلی است اما تفاوت های زیادی نیز دارد، بیان کرد: توجه اساسی دولت در امور اقتصادی است و اولویت تجاری ما نیز با کشورهای همسایه خواهد بود و در صورت تکمیل کابینه امیدوار هستیم بسیاری از مسائل برطرف شود.
نظر شما