به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل جبارزاده دوشنبه در دیدار با مدیر اجرایی موسسه مطالعات پیشرفته توسعه پایدار و وزیر سابق محیط زیست آلمان اظهار داشت: تبعات بحران دریاچه ارومیه محدود به ایران نخواهد بود و ما تلاش کردهایم این موضوع را یک بحران بینالمللی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: تاکنون دهها گروه خارجی برای بازدید از دریاچه ارومیه به استان آمدهاند که از همه آنها خواستهایم بحران این دریاچه را برای گروههای طرفدار محیط زیست اطلاعرسانی کنند.
جبارزاده با بیان اینکه از کمک همه دانشمندان از تمام نقاط دنیا استقبال میکنیم، گفت: هرچه جلوتر میرویم پیچیدگی قضیه بیشتر روشن میشود و احساس میکنیم که به تخصصهای جدیدی نیازمندیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تلاش کارشناسان داخلی و خارجی برای مطالعه بر روی این دریاچه گفت: ۶۰۰ کارشناس داخلی و ۵۰ کارشناس خارجی، مطالعات احیای دریاچه ارومیه را انجام دادهاند و سه دانشگاه شریف، تبریز و ارومیه هم مستقیما این موضوع را پیگیری میکنند.
وی ادامه داد: با توجه به پیچیدگی بحران دریاچه ارومیه، برای احیای آن نیاز به تخصصها و تجربیات جدید داریم و از کمک همه دانشمندان و صاحبنظران در این زمینه استقبال میکنیم.
جبارزاده با بیان این که متاسفانه در گذشته نسبت به مساله محیط زیست بیتوجهی شده است، افزود: کارهایی که امروز با هزینه زیاد در این زمینه انجام میدهیم شاید در گذشته با هزینه اندکی قابل انجام بود.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشکل خشک شدن دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: اگر دولت تدبیر و امید و شخص دکتر روحانی نسبت به بحران این دریاچه توجه ویژهای نمیکرد انتظار یک فاجعه زیستمحیطی را داشتیم که ۱۴ میلیون نفر در معرض خطرات ناشی از آن بودند.
جبارزاده تصریح کرد: با وجود تنگناهای مالی دولت، هیچ محدودیت مالی برای احیای دریاچه ارومیه ایجاد نشده و تنها به ایدههای جدید در این زمینه نیاز داریم.
نظر شما