به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی عصر سه شنبه در دیدار صمیمی با تشکلهای دانشجویی دانشگاههای آزاد لرستان پس از شنیدن سخنان نمایندگان تشکلهای دانشجویی به برخی سوالات آنها پاسخ داد.
نخستین سوالی که از نماینده ولی فقیه در استان لرستان پرسیده شد پیرامون وظیفه تشکلهای دانشجویی بود تا آیت الله میرعمادی از این سوال به عنوان مسئله ای مهم، عمیق و اساسی یاد کند.
وی برای پاسخ به این سوال ابتدا با ذکر مقدمه ای و یادآوری اینکه در میان صفات انسان دو صفت ایمان و ولایت از اهمیت اساسی برخوردار است، گفت: اگر ایمان نباشد انسان دچار کفر اعتقادی می شود و اگر ولایت هم نباشد انسان دچار کفر عملی خواهد شد.
آیت الله میرعمادی به سیره حضرت فاطمه زهرا(س) در این زمینه پرداخت و با تاکید بر اینکه ایشان شخصیتی بودند که در مسیر تقویت ایمان، باورهای اعتقادی و دفاع از ولایت جان خود را تقدیم کردند تصریح کرد: حضرت زهرا(س) جان خود را تقدیم کردند تا جلوی کفر اعتقادی و عملی را بگیرند.
دفاع از مرزهای اعتقادی و حریم ولایت وظیفه نخست تشکلهای دانشجویی
وی ریشه همه انحرافات و لغزش ها را یا کفر اعتقادی و یا کفر عملی دانست و به سوال آغازین ابتدای بحث رسید تا بگوید که اولین وظیفه تشکلهای دانشجویی دفاع از مرزهای فکری و عقیدتی جامعه و همچنین حریم ولایت است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد سخنانش را اینگونه ادامه داد: اگر تشکلهای سیاسی و فرهنگی دانشجویی در این مسیر قدم برمی دارند هم افزایی صورت می گیرد که این موضوع کار مهم و اساسی است.
آیت الله میرعمادی از تشکلهای دانشجویی به عنوان مایه نشاط، امید، تحرک و پویایی دانشگاهها نیز نام برد و گفت: نشاط و زنده بودن دانشگاهها به وجود تشکلهاست.
چشمه زلالی که باعث نشاط بخشی به دانشگاهها می شود
وی در ادامه سخنانش از تشکلهای دانشجویی با عنوان "آب زلالی" یاد کرد که باعث نشاط بخشی و سرزنده بودن دانشگاهها می شوند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد همچنین از مسئولیت تشکلهای دانشجویی گفت و از مسئولیت پذیری به عنوان دیگر وظیفه و رسالت این قشر یاد کرد تا یادآور شود که رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره تاکید دارند که دانشجویان به گونه ای تربیت شوند که مسئولیت پذیر و مثمر ثمر باشند.
آیت الله میرعمادی خواستار تمرین مسئولیت پذیری در دانشگاهها توسط تشکلهای دانشجویی شد و این موضوع را از فلسفه های فعالیت و شکل گیری این تشکلها دانست.
وی دومین مسئولیت تشکلها را توجه به مسئله نظریه پردازی عنوان کرد و حرفهایش را اینگونه ادامه داد: دانشگاهها باید دنبال تولید علم، خردورزی و اندیشه ورزی باشد چرا که مشکلات کشور با شعار، حرف و دعوای سیاسی حل نمی شود.
ضعف برخی تشکلهای دانشجویی در دنبال کردن چهره های جنجال آفرین
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در این بخش از سخنان خود ضمن طرح برخی نقاط ضعف در زمینه فعالیت تشکلهای دانشجویی در توصیه هایی خطاب به این تشکلها گفت: در جلسات و برنامه های مختلف به دنبال دعوت از چهرهای علمی و فرهنگی باشید.
آیت الله میرعمادی از تمایل برخی تشکلهای دانشجویی به دعوت از چهره های جنجال آفرین و دردسر ساز به عنوان یک ضعف یاد کرد و گفت: حمایت از شخصیت های فرهیخته علمی و فرهنگی از اولویت های تشکلهای دانشجویی باید باشد چرا که این افراد هستند که جامعه را می سازند و این شخصیت ها می توانند در مسیر باروری هرچه بیشتر دانشگاهها کمک کنند.
وی حضور شخصیت های برجسته علمی و فرهنگی در مراسم های دانشجویی و دانشگاهها را موجب شکل گیری دانشگاههای خلاق و نوآور دانست و ادامه داد: جنبش نرم افزاری، نهضت تولید علم و نظریه پردازی همه از مواردی است که رهبر معظم انقلاب روی آنها تاکید دارند.
غفلت از علوم انسانی در دانشگاهها
آیت الله میرعمادی در ادامه سخنان خود تلنگری به کم توجهی به حوزه علوم انسانی در دانشگاهها نیز زد تا بگوید که تاکنون از علوم انسانی در دانشگاهها غفلت شده است تا این حوزه مهم و پراهمیت مغفول واقع شود در حالیکه علوم انسانی مایه رشد دانشگاهها و جامعه است.
وی از نقش تشکلها در سوق دادن توجه متولیان امر به حوزه علوم انسانی به عنوان نقشی مهم یاد کرد و بیان داشت: دانشگاهها باید مرکز اندیشه ها، تفکر و تولید علم باشد تا بتوانند انسانهایی در تراز جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران تحویل دهند که این امر میسر نخواهد شد مگر اینکه به علوم انسانی توجه جدی شود.
تاکنون چند کرسی آزاداندیشی به معنای واقعی برگزار شده؟
موضوع بعدی مورد تاکید نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد حرکت در مسیر تحقق بخشیدن به منویات رهبری توسط دانشجویان و تشکلهای دانشجویی بود تا آیت الله میرعمادی یادآور شود که تشکلها باید در مسیر اجرای مطالبات و دغدغه های رهبری در حوزه مختلف اعم از فرهنگ، اقتصاد، سبک زندگی اسلامی، مسئله ولایت فقیه و ...نقش موثر و اساسی خود را ایفا کنند.
وی در ادامه سخنان خود به موضوع کم توجهی به برگزاری کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی پرداخت تا بپرسد که "حقیقتا تاکنون چند کرسی آزاد اندیشی به معنای واقعی و مورد نظر رهبر معظم انقلاب در دانشگاهها برگزار شده است؟ "
آیت الله میرعمادی با نقد اینکه امروز برخی به نام کرسی آزاداندیشی مطالب دیگری را در فضای دانشگاهها مطرح می کنند گفت: رسالت اصلی تشکلهای دانشجویی که باید در برنامه های مختلف دنبال شود انسان سازی، تربیت صحیح فکری، نوآوری، خلاقیت و ایجاد تحرک و پویایی در دانشگاهها است.
دانشگاهها به مرکز حزب و جناح تبدیل نشود
وی در بخش دیگری از سخنان خود به توطئه های استکبار برای تحت تاثیر قرار دادن فضای دانشگاهها اشاره کرد تا یادآور شود: یکی از این سیاست ها تبدیل دانشگاهها به مرکز حزب و جناح است تا تنش سیاسی در جامعه را افزایش دهند در حالیکه در دانشگاههای همین کشورها خبری از اینگونه برنامه های تنش زای سیاسی نیست.
آیت الله میرعمادی در ادامه پاسخگویی به سوالات نمایندگان تشکلهای دانشجویی به طرح گلایه یکی از دانشجویان در زمینه کم توجهی مسئولان به تشکلهای دانشجویی پرداخت و با تایید این مشکل گفت: متاسفانه اصلا رابطه ای میان مسئولان و تشکلهای دانشجویی وجود ندارد که باید این موضوع را فرهنگ سازی کنیم و اگر مسئولی با دانشگاهها و تشکلها ارتباطی ندارد باید در روند فعالیت خود تجدید نظر کند.
سوال بعدی نمایندگان تشکلهای دانشجویی در زمینه حمایت از فعالیت های خودجوش دانشجویان بود تا آیت الله میرعمادی ضمن تاکید بر لزوم تقویت چهره های فرهنگی و فعالیت های فرهنگی خودجوش یادآور شود که به تازگی در ۲۰ اسفندماه مجمع مشورتی جوانان دفتر نماینده ولی فقیه در لرستان اقدام به برگزاری جشنواره فعالیت های فرهنگی خودجوش جوانان مومن و انقلابی استان کرده است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به حضور هزار و ۴۰۰ جوان و ۷۰ موسسه فرهنگی در این جشنواره به دانشجویان وعده داد که در آینده فعالیت ها در این زمینه استمرار خواهد یافت و فضای مشارکت بیشتر تشکلهای دانشجویی نیز فراهم می شود.
دعوت دانشجویان به ارائه ایده ها و پیشنهادات
آیت الله میرعمادی بخش پایانی سخنان خود را به اهمیت توجه به جوانان و تقویت فعالیتهای آنها اختصاص داد تا با اشاره به تشکل مجمع مشورتی جوانان دفتر نماینده ولی فقیه در لرستان از دانشجویان بخواهد که از طریق سایت مجمع مشورتی نظرات و پیشنهادات خود را با نماینده ولی فقیه در استان در میان بگذارند.
وی با یادآوری اینکه یکی از مواردی که رهبر معظم انقلاب همواره تاکید داشته اند موضوع جوانان بوده است گفت: امروز در دهه چهارم انقلاب اسلامی رسالت سنگینی به دوش جوانان گذاشته شده است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد از جوانان به عنوان نسلی تحول آفرین یاد کرد و با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی، یادآور شد: نسل جوان می تواند تحول آفرین و تحرک آفرین باشد و به همین دلیل نامه مقام معظم رهبری فصل جدیدی برای تحول پیش روی این جوامع گشوده است.
صحبت های آیت الله میرعمادی که به پایان رسید به رغم نزدیکی به زمان اذان و نماز مغرب و عشا برخی از نمایندگان تشکلهای دانشجویی که نوبت طرح سوالات به آنها نرسیده بود در گفتگوهایی کوتاه برخی از دغدغه ها و سوالات خود را با نماینده ولی فقیه در استان لرستان در میان گذاشتند.
اعضای تشکلهای دانشجویی دانشگاههای آزاد لرستان که از شهرستانهای مختلف استان در این نشست دو ساعته حضور پیدا کرده بودند در پایان برنامه نماز را به امامت آیت الله میرعمادی نماینده ولی فقیه در لرستان اقامه کردند.
نظر شما