۲۱ آبان ۱۳۸۴، ۱۰:۱۶

به رغم ادعاهاي مربوط به دموكراسي و حقوق بشر از سوي اين كشور،فاش شد؛

گاردين : انگليس در زمان جنگ جهاني دوم مراكز شكنجه مخفي داير كرده بود

گاردين : انگليس در زمان جنگ جهاني دوم مراكز شكنجه مخفي داير كرده بود

طبق اسناد رسمي كه از سوي روزنامه گاردين فاش شد، دولت انگليس در زمان جنگ جهاني دوم با ايجاد مراكز شكنجه تلاش مي كرده است تا از سربازان آلماني اعتراف بگيرد و اطلاعات مهمي جمع آوري كند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه گاردين، بيش از 3000 زنداني كه در اين مراكز شكنجه حضور داشته اند، اعلام كردند كه دولت انگليس به طور گسترده به ضرب و شتم و شكنجه آنها مي پرداخته است و تقريبا همين روش هايي كه امروز از سوي آمريكا استفاده مي شود، در آن زمان نيز از سوي دولت انگليس اعمال شده است.

اين افراد همچنين اعلام كردند كه آنان در اين بازداشتگاه ها ساعت هاي طولاني از خواب محروم  مي شدند و يا ساعت ها مجبور مي شدند ايستاده بمانند و يا از شوك الكتريكي بر ضد آنها استفاده مي شده است.

به نوشته گاردين ظاهرا دولت انگليس در اين زمينه فقط از آنها مي خواسته است كه اطلاعات محرمانه را درباره ارتش كشور آلمان فاش نمايند.

اين مركز اعتراف گيري كه در نزديكي لندن واقع شده بود، كاملا از صليب سرخ مخفي نگه داشته مي شد. اين مركز تا سه سال پس از جنگ جهاني دوم نيز به كارخود ادامه داده است و در اين مدت بسياري از غيرنظاميان آلماني نيز در آن نگهداري مي شده اند.

طبق بررسي هاي به عمل آمده، ام آي 5 سرويس اطلاعات داخلي انگليس مهمترين عامل اين فعاليت ها بوده است كه به طور گسترده به نقض كنوانسيون ژنو پرداخته است.

گاردين در انتها نوشت : البته هنوز تمام ابعاد اين فاجعه كه از سوي انگليس يكي از مدعيان دموكراسي انجام شد، فاش نشده است و اين موضوع بايد به طور گسترده تر مورد بررسي قرار گيرد.

به گزارش مهر، اين خبر در حالي فاش مي شود كه يك روزنامه آمريكايي اخيرا گزارش داد: سازمان"سيا"در گزارشي محرمانه دراوايل سال 2005 هشدار داد كه برخي تكنيك هاي باز جويي كه پس از حملات 11سپتامبر توسط اين سازمان تاييد شد، ممكن است قوانين بين المللي ضد شكنجه را نقض كند. 

روزنامه نيويورك تايمزدر مقاله اي فاش كرد : اين گزارش كه در زمان افشاي رسوايي زندان ابوغريب انتشار يافت ، 10 تكنيك تاييد شده در اوايل سال 2002 شامل خفگي ساختگي كه ارتش آمريكا در بازجويي از زندانيان جنگي پا را از آن فراتر گذاشت، فهرست كرد .

اين روزنامه به نقل از مقامات سابق و فعلي سيا كه جزئيات اين گزارش را تشريح كردند، نوشت : دراين گزارش كه توسط جان هلگرسون بازرس كل سيا تهيه شد، از تكنيك هاي مذكور به عنوان شكنجه ياد نشده است كه در آن خاطر نشان مي كند كه اين تكنيك ها به ظاهر كنوانسيون بين المللي ضد شكنجه را نقض مي كند .

كنوانسيون بين المللي ضد شكنجه ژنو كه توسط سازمان ملل تدوين و توسط سناي آمريكا در سال 1994 به تصويب رسيد شكنجه و رفتارهاي تحقير آميز را كه ظالمانه و غيرانساني به شمار مي رود، ممنوع مي كند .

به گزارش مهر، روزنامه واشنگتن پست نيزدرهفته جاري با افشاگري هاي خود درباره اينكه يكي از اعضاي ارشد القاعده پس از حملات يازده سپتامبر به طور سري در بازداشت بسر مي برد و اينكه سازمان سيا در هشت كشورجهان زندانهاي سري دارد به اين جنجال ها دامن زده است .

در گزارش محرمانه سيا از تكنيك هاي بازجويي از زندانيان خاص سخن به ميان آمده است كه شامل دهها مظنون تروريستي است كه دراماكن سري در سرتاسر جهان نگهداري مي شود .

اين در حالي است كه در پي افزايش خشم افكار عمومي از شكنجه اسرا و زندانيان از سوي نظاميان آمريكايي بويژه در عراق و افغانستان، وزارت دفاع آمريكا"پنتاگون" شكنجه جسمي و رواني را در بازجويي هاي ارتش از افراد مظنون ممنوع كرد.

کد خبر 252050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha