وي اظهار داشت: ولي در شرايط كنوني تقاضا براي دريافت وام بيش از ميزان عرضه است بنابراين بانكها با تقاضاي 2 تا3 برابري ميزان وجوهي كه دراختيار دارند مواجه هستند، بنابراين پايين آوردن نرخ بهره در شرايطي كه ميزان عرضه كمتر از تقاضا است بدون در نظر گرفتن نرخ تورم منطقي نيست .
وي در ادامه به وجود تورم بالا در كشور اشاره كرد و گفت: در حال حاضر نرخ تورم در كشور حدود 15 در صد است، بنابراين اگر نرخ سودي را كه براي بانكها در نظر گرفته مي شود كمتر از ميزان تورم باشد، باعث ايجاد رانت خواري در بين اقشار جامعه مي شود. همينطور مردم ترجيح مي دهند وامها را از بانكها دريافت كنند و در فعاليتهايي كه سود آوري بيشتري دارد سر مايه گذاري كنند.
مجتهد در ادامه خاطرنشان ساخت: مسئله عمده سرمايه گذاري به امنيت اقتصادي در ايران باز مي گردد و مردم هنوز اطميناني به اوضاع اقتصادي پيدا نكرده اند. بنا براين با توجه به شرايط كنوني اگر نرخ تورم كاهش پيدا نكند، پايين آوردن نرخ بهره نه منطقي است و نه اقتصادي بلكه فقط باعث ايجاد درآمد براي گروه خاصي از افراد جامعه مي شود.
مجتهد در ادامه در رابطه با عدم انتشار اوراق مشاركت از سوي بانك مركزي اظهار داشت: عدم انتشار اوراق مشاركت در شرايط كنوني باعث مي شود 100هزار ميليارد به نقدينگي كشور افزوده شود يعني حدود 14 درصد به نقدينگي كشور اضافه مي شود و پيش بيني مي شود تا پايان امسال اين ميزان به 30 درصدهم برسد.
وي به طرح تثبيت قيمتها اشاره كرد وافزود: اين طرح تاثير زيادي بر كاهش رشد تورم ندارد وعملا تاثيرات منفي بر فعاليتهاي ديگر اقتصادي خواهد گذاشت.
نظر شما