۲۲ آبان ۱۳۸۴، ۱۳:۱۲

كتابهاي كمك آموزشي ، بايدها و نبايدها / - 4

مدير نشر گوهر منظوم : ناشران كتابهاي كمك آموزشي بايد آزمون توانايي بدهند

جعفر بالازاده - مدير نشر گوهر منظوم و دبير آموزش و پرورش ، گفت : ناشران كتابهاي كمك آموزشي به جاي توجه به كار فرهنگي بيشتر توجه شان معطوف به سودهاي كلاني است كه در اين زمينه وجود دارد و جنبه آموزشي تحت الشعاع جنبه مادي اين عرصه قرار گرفته است .

اين ناشر  در گفت و گو با خبرنگار كتاب مهر ، افزود : آنچه كه در مورد كتابهاي كمك آموزشي مطرح است نگرش مثبت نسبت به اين كتابها در مراكز آموزشي است . در مورد داشتن اين كتابها كسي در آموزش و پروش نظر منفي ندارد و ورود اين كتابها به مدارس بلامانع است اما هر نوع كتاب آموزشي اين گونه نيست بلكه بايد بررسي شده باشد .

وي در ادامه درباره اين كتابها در حوزه علوم ديني و قرآن گفت : اگر به حوزه علوم قرآن و ديني نگاه جامعي داشته باشيم از هر كجاي اين كتابهاي مي توانيم ايرادي نسبت به اين كتابها بگبريم .

اين دبير آموزش و پرورش در ادامه  به مهرتصريح كرد : مي توان براي كتاب هاي ديني و قرآن هم كتاب كمك آموزشي تاليف كرد ولي موضع اساسي اين است كه كتاب هاي آموزشي و كمك آموزشي ، هر دو به يك اندازه موضوعي سرنوشت ساز را فراموش كرده اند و آن هم اين است كه بايد دانش آموزان را به جريان زندگي رغبت دهند .

به گزارش مهر ، وي تصريح كرد : وقتي كتاب آموزشي نمي تواند دانش آموزان را به سمت زندگي رغبت دهد ديگر اين وظيفه را نمي توان از كتاب كمك آموزشي انتظار داشت ، اين كتابها تمام سعي اش اين است كه با تست ها و سوالات چهار گزينه اي مفهومي اساسي و زندگي ساز را كه كتاب آموزشي در انتقال آن مشكل دارد را به دانش آموزان منتقل كند مگر چنين چيزي ممكن است ؟

بالازاده در ادامه خاطر نشان كرد : كتاب كمك آموزشي بايد گرايش دانش اموزان را به سمت دين رغبت دهند وتاثير دين در جريان زندگي شان را نشان دهند اما متاسفانه اين مساله در كتابهاي آموزشي ديده نمي شود .

وي تصريح كرد : كتاب كمك آموزشي كه بتواند در حوزه دين و قرآن بتواند وظيفه كتاب آموزشي را هم بر عهده بگيرد در ميان كتابهاي موجود سراغ نداريم .

مدير نشر گوهر منظوم درباره آسيب هاب كتاب هاي كمك آموزشي در صنعت نشر، گفت : كتابهاب كمك آموزشي به عنوان وليدت فرهنگي مطرح است كه بار فرهنگي ندارد و همان مراحلي كه كتاب غير آموزشي از گرفتن مجوز مواد چاپ و ديگر مراحل را طي مي كند اما  نتايجي مشخص مانند ديگر محصولات فرهنگي ندارد .

وي تصريح كرد : كاغذ و امكانات توزيع و پخش كتاب به طور كامل در ايران به كتابهاب كمك آموزشي اختصاص پيدا كرده و بخش اندكي از اين ظرفيت در اختيار محصولات فرهنگي قرار مي گيرد .

بالازاده درباره امكان ساماندهي اين وضعيت گفت : ناشراني كه كتاب كمك آموزشي چاپ مي كنند همانند ديگر ناشران پروانه نشر دريافت مي كنند .در حالي كه بايد نهادي وظيفه نظارت بر انتشار اين كتاب را بر عهده بگيرد و توليد اين كتابها كنترل شود .

وي درباره نحوه اين سنجش ، گفت : در مرحله اول بايد از كساني متقاضي دريافت مجوز كمك آموزشي هستند آزمون بگيرند و توانايي آن ها را بسنجند .

اين ناشر درپايان به مهر گفت : عرصه كتابهاي كمك آموزشي صنعت نشر ايران را منفعل كرده است و بيشترامكاناتي كه در اختيار نشر كتابهاي فرهنگي بايد باشد را جذب خود كرده اند و امكانات محدودي از توليدات فرهنگي در اختيار كتابهاي غير آموزشي است كه با توجه به جمعيت هفتاد ميليوني ايران بسيار ناجيز است .

کد خبر 252726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha