به گزارش خبرنگار مهر، ویتامین D به «ویتامین نور آفتاب» معروف است، چراکه بدن با قرارگیری در معرض نور خورشید شروع به تولید این ویتامین می کند. البته افراد می توانند از طریق مواد خوراکی نظیر تخم مرغ، شیر، ماست، ماهی تن، ماهی قزل آلا، غلات و آب پرتقال هم ویتامین D بدن خود را تامین کنند.
در مطالعه جدید محققان دانشگاه دونی اسکاتلند به سرپرستی دکتر «میلز ویتام»، اطلاعات حاصل از ۴۶ آزمایش بالینی بیش از ۴۵۰۰ شرکت کننده مورد مرور و بررسی قرار گرفت. محققان ۲۷ مطالعه دیگر دربردارنده حدود ۳۱۰۰ شرکت کننده را هم مورد بررسی قرار دادند.
تیم تحقیق «ویتام» دریافتند که هیچ نشانه ایی وجود ندارد که افزایش میزان ویتامین D تاثیری بر فشار خون بالا یا پایین داشته باشد.
محققان می گویند: «نتایج این آنالیز از مصرف ویتامین D به عنوان درمانی برای افراد مبتلا به پرفشاری خون دفاع نمی کند.»
در پی انتشار این مطالعه تحقیقاتی دکتر «رابرت راسنسون»، مدیر بخش کاردیومتابولیک بیمارستان مونت سینای شهر نیویورک، اظهار داشت: «چنین مطالعاتی بسیار ارزشمند هستند. در حال حاضر این باور اشتباه در بین عموم وجود دارد که درمان با برخی از ویتامین ها یا مکمل ها تاثیر دارد... اما با وجودیکه هزینه های سنگین و غیرضروری را به افراد تحمیل می کند، هنوز هیچ مدرک علمی دال بر حمایت از اینگونه ادعاهای مربوط به سلامت وجود ندارد.»
نظر شما