۲۳ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۱۶

تشریح فعالیت‌های مركز گفت وگوی ادیان و تمدنها در جمع اساتیدآلمانی

تشریح فعالیت‌های مركز گفت وگوی ادیان و تمدنها در جمع اساتیدآلمانی

رییس مركز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بعد از ظهر امروز در جمع استادان رشته‌های ایران‌شناسی و زبان فارسی دانشگاه‌های آلمان، به تشریح فعالیت‌های این مركز پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، ۲۲ تن از گروه ۳۵ نفره استادان رشته‌های ایران‌شناسی و زبان فارسی دانشگاه‌های شهر مونیخ در آلمان كه به دعوت بنیاد سعدی و با همت و هماهنگی رایزنی فرهنگی ایران در آلمان برای شركت در دوره‌های دانش‌افزایی در كشورمان به سر می‌برند، بعد از ظهر امروز شنبه ۲۲ فروردین با حضور در سالن شهید رحیمی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با علی‌محمد حلمی، رییس مركز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های این سازمان دیدار و گفت‌وگو كردند.

این دیدار بنا به درخواست این اساتید آلمانی به منظور شناخت از فعالیت‌های مركز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام شد.

علی‌محمد حلمی، رییس مركز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌ها، در ابتدای این دیدار كه با نمایش فیلمی كوتاه از فعالیت‌های این مركز آغاز شد، به تشریح گفت‌وگو‌های بینادینی جمهوری اسلامی ایران با ادیان توحیدی، پرداخت.

وی گفت: از نظر دین اسلام، تمامی ادیان برای برقراری پیوند میان انسان و خداوند و نجات و هدایت بشریت آمده‌اند و چون هدف نهایی همه یكی است، هیچ‌یك دیگری را رد نكرده است؛ بلكه پیامبران، پیامبران پیشین خود را تصدیق كرده و آمدن پیامبران بعدی را بشارت داده‌اند.

وی در بخش از سخنان خود تأكید كرد: جمهوری اسلامی ایران، خود را موظف می‌داند كه حافظ امنیت، آزادی عقیده و برگزاری مراسم دینی پیروان همه ادیان الهی باشد.

حلمی ادامه داد: به همین دلیل است كه اقلیت‌های دینی در ایران كه جمعیتی كم‌تر از ۲۰۰ هزار نفر دارند، دارای ۵ نماینده در پارلمان و مجلس شورای اسلامی هستند كه نمایندگان تمام مردم كشور محسوب می‌شوند و بر اساس تجربه و تخصص‌هایشان، در مجلس شورای اسلامی، حضوری فعال دارند.

وی در ادامه گفت: اقلیت‌های دینی در ایران مراكز فرهنگی، مراكز آموزشی و مدارس دینی، مجله و نشریه و ... خودشان را دارند و تمامی آیین‌های مذهبی خود را در كمال آرامش انجام می‌دهند و در این كشور به عنوان یك ایرنی با ازادی كامل زندگی می‌كنند و حتی در راه وطن، از جان خودشان می‌گذرند كه نمونه‌هایی از آن در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، بارها مشاهده شده است.

رییس مركز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: این همزیستی مسالمت‌آمیز به فرهنگ ایران و فرهنگ اسلامی ما برمی‌گردد كه ناشی از سیره امامان و رهبران ماست.

وی ادامه داد: به همین دلیل است كه ایران با ۹۰ درصد پیروان شیعه از جمعیت بیش از ۷۰ میلیونی خود، هیچگاه اسیر تندروی‌ها و افراطی‌گری‌ها نشده است؛ در حالیكه تكفیری‌ها و سلفی‌هایی مانند داعش و القاعده، به نام اسلام، مسیحیان و پیروان ادیان دیگر را كشتار می‌كنند و اماكن مذهبی مسیحیان، شیعیان و حتی اهل سنت را به آتش می‌كشند.

وی همچنین افزود: جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران برای گفت‌وگو با رهبران دیگر ادیان به منظور رسیدن به صلح و دوستی، تلاش می‌كند تا از این طریق، خشونت و افراط‌گرایی متوقف شود.

بنا بر اعلام این خبر، این دیدار با ارایه پاسخ علی‌محمد حلمی، رییس مركز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به پرسش‌های اساتید آلمانی پایان یافت.

سؤالات مطرح شده در این دیدار بیش‌تر حول فعالیت گروه‌های تندور به نام اسلام، نظر اسلام درباره پیروان مكاتب، جایگاه زن و مرد در اسلام، گفت‌وگو با اهل سنت، چگونگی اداره حكومت شیعی و ... بودند.

 

 

 

کد خبر 2532245

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha