به گزارش خبرنگار مهر، در سال گذشته ۵ انجمن علمی حوزه شامل انجمنهای علمی اخلاق اسلامی، ارتباطات و تبلیغ اسلامی، ترجمه و زبانهای خارجی، فلسفه اسلامی و فقه در دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه به تصویب رسیدند اما دو انجمن فلسفه اسلامی و فقه موفق به دریافت مجوز از سوی شورای اعطای مجوز نشدند.
حجتالاسلام محسن مهاجرنیا در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد دلیل عدم صدور مجوز برای فعالیت این دو انجمن اظهار کرد: ما انجمن فلسفه اسلامی را به سفارش مقام معظم رهبری پایهگذاری کردیم ولی استدلال شورای اعطای مجوز این بود که با وجود مجمع عالی حکمت که فعالیتهای فلسفی دارد، نیازی به تشکیل انجمن فلسفه اسلامی نیست.
وی ادامه داد: ما همین موضوع را محضر مقام معظم رهبری مطرح کردیم که ایشان فرمودند مجمع عالی حکمت کار خودش را میکند و انجمن کار خودش را، بنابراین منافاتی با هم ندارند و شما هر دو را داشته باشید.
این استاد حوزه گفت: شورای اعطای مجوز در جریان این استدلال مقام معظم رهبری نبود و بنده در نامهای به شورا این سفارش مقام معظم رهبری را مطرح کردم که امیدوارم امسال این انجمن موفق به دریافت مجوز شود.
حجتالاسلام مهاجرنیا در مورد انجمن فقه نیز گفت: فقه عمدهترین دانش و ناموس حوزه است و اصولا تشکیل انجمن فقه بسیار سخت است، چون انجمنها میخواهند مرجعیت علمی پیدا کنند. کار انجمنها این است که دانش تولید کنند و آخرین وضعیت دانش را ببییند و دائما در حوزههای معرفتی خودشان نظریه پردازی کنند.
وی ادامه داد: با وجود مراجع تقلید و استادان بزرگ و کارشناسان بسیار در عرصه فقه، نسل جوان خیلی جرات به خودش نمیدهد که در این انجمن ورود کند، بنابراین این انجمن باید با مراجع مرتبط باشد و زیر نظر استادان بزرگ باشد که بتواند هم مشروعیت خودش را داشته باشد و هم در عرصه تولید علم و نظریه پردازی کار جدی انجام دهد.
نظر شما