محمد تقی توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به قطعی آب شرب شهر الیگودرز اظهار داشت: متاسفانه به دلیل بارندگی های اخیر شاهد سیلاب در سرشاخه اصلی کمندان بودیم که این سیلاب باعث حمل مواد درشت دانه و رسوبات به سمت پایین دست شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر کدورت آب در منطقه آنقدر بالا است که ورود آب به شبکه خسارت زا بوده و متولیان امر در حال مدیریت مشکل رخ داده هستند.
کدورت بالا دلیل ممانعت از ورود آب به تصفیه خانه
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصفیه خانه آب الیگودرز میزان کدورتی که تحمل می کند عدد بالایی نیست افزود: در حال حاضر تنها راه حل این است که جلوی ورود آب به تصفیه خانه گرفته شود تا تاسیسات تصفیه خانه خسارت نبیند.
توکلی با بیان اینکه رسوب گیر موجود در تصفیه خانه کدورت تا ۲۰۰ میکرون را می گیرد افزود: برای تصفیه کدورت آب بالاتر باید تاسیسات بیشتر در تصفیه خانه ایجاد شود که با توجه به اینکه چنین اتفاقاتی در شهرستان در بلندمدت رخ می دهد نصب این تجهیزات برای شرایط وقوع یکی دو مورد سیلاب در ۱۰ سال اقتصادی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز در سال ۸۳ شاهد وقوع چنین سیلابی در شهرستان الیگودرز بوده ایم عنوان کرد: با توجه به تکرار حادثه انتظار می رود که تمهیدات لازم برای مدیریت بحران در چنین شرایطی اندیشیده شود.
مخزن ذخیره آب الیگودرز همچنان تکمیل نشده است
توکلی عدم بهره برداری از مخازن جدید را از جمله نقاط ضعف در آبرسانی به الیگودرز دانست و یادآور شد: شرکت آب و فاضلاب لرستان باید برای رفع مشکل آب شرب الیگودرز در زمان بحران چاره اندیشی کند.
وی ادامه داد: مخزن ذخیره آب پنج هزار متر مکعبی الیگودرز به رغم گذشت سالها از آغاز عملیات اجرایی همچنان به بهره برداری نرسیده است.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار مدیریت توزیع آب در شهر الیگودرز شد و گفت: در حال حاضر باید شرکت آب و فاضلاب روند توزیع آب چاهها را به گونه ای مدیریت کند که همه شهر تحت شرایط جیره بندی از آب برخوردار شوند.
تانکر پاسخگو نیست/ آب جیره بندی شود
توکلی افزود: آب وارد شده به شبکه از طریق چاههای آب باید به گونه ای توزیع شود که ظرف ۲۴ ساعت با تقسیم بندی محلات شهر هر محله چند ساعتی را آب داشته باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کار آبرسانی به مردم شهر الیگودرز به وسیله تانکر صورت می گیرد افزود: شهر الیگودرز یک روستا نیست که بتوان با آبرسانی با تانکر مشکل مردم را رفع کرد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی راهکار لازم برای مدیریت آب را جیره بندی آب وارد شده به شبکه از طریق چاههای آب دانست و یادآور شد: باید آب به صورت ساعتی میان محلات مختلف شهر تقسیم شود.
ماجرای احداث جاده دسترسی به تونل برفی
توکلی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در مورد علت وقوع این حادثه نیز بیان داشت: شهرستان الیگودرز همواره شاهد بارندگی های شدید بوده ولی تاکنون چنین اتفاقی برای سراب کمندان رخ نداده است.
وی با اشاره به احداث جاده دسترسی به تونل برفی در منطقه حفاظت شده اشترانکوه و مسیر سراب کمندان مدعی شد: این امر موجب شده است ساختار خاک و زمین منطقه به هم ریخته و با وقوع بارش شدید این خاک تبدیل به رسوب شود.
توکلی با بیان اینکه تثبیت خاک منطقه با احداث این جاده به هم خورده است تصریح کرد: با توجه به شدت بارشها طی هفته اخیر سیلاب با رسوبات خاکی منطقه همراه شده و شدت تخریب آن افزایش یافته و سنگ های درشتی را با خود به همراه آورده است.
وی با بیان اینکه احداث این جاده بدون بررسی کارشناسی و توجه به تبعات آن در یک منطقه حفاظت شده بدون موافقت محیط زیست صورت گرفته است افزود: عواملی که نسبت به اجرای این پروژه اقدام کرده اند باید پاسخگو باشند.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آب دو شهر ازنا و الیگودرز از محل سراب کمندان تامین می شود تصریح کرد: اجرای هر پروژه ای در این مسیر نیازمند کار کارشناسی است.
توکلی ادامه داد: در صورتیکه متولیان امر علاقمند به تقویت و رونق گردشگری هستند می توانند نسبت به ایجاد سایت های گردشگری با بهره برداری از سد کمندان اقدام کنند.
کم توجهی به تکمیل کمندان/ امسال ۲۰ میلیارد تومان اختصاص یافت
این وضعیت در شهرستان الیگودرز در حالیست که سد کمندان که آب دو شهر الیگودرز و ازنا را تامین می کند همچنان به بهره برداری نرسیده ولی پروژه قمرود که آب را از سرشاخه های دز در همین شهرستان به مناطق مرکزی ایران می برد به سرعت تکمیل شد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی در این رابطه نیز یادآور شد: هر کدام از دو پروژه قمرود و کمندان در نزد مسئولان اولویت خاص خود را دارند به طوریکه طرح قمرود با یک عزم ملی و توجه تمام مقامات کشوری برای آبرسانی به قم و دیگر شهرهای مسیر اجرایی شد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این طرح دولت موظف می شود که تمام تمهیدات لازم برای تکمیل طرح قمرود را اتخاذ کند افزود: با این حال شاهد بودیم که این طرح ۱۲ سال به طول انجامید و با اجرای آن خسارات زیادی به منطقه وارد شد و حتی پروژه قمرود موافقت محیط زیست را ندارد.
توکلی افزود: در احداث سد کمندان به رغم اهمیت آن در تامین آب شرب دو شهر الیگودرز و ازنا با توجه به آلودگی آبهای زیرزمینی منطقه تمهیدات و پیگیری های مسئولان به شدت طرح قمرود نبود و این طرح به درازا کشید.
وی با انتقاد از اینکه طی سالهای گذشته طرح قمرود مورد توجه اعتباری قرار نگرفته است یادآور شد: امسال با پیگیری های صورت گرفته خوشبختانه ۲۰ میلیارد تومان برای تکمیل و افتتاح سد کمندان در بودجه در نظر گرفته شده است.
نظر شما