به گزارش خبرگزاري"مهر" غلامرضا انصاري" درمصاحبه اي با روزنامه روسي نزاويسيمايا گازيتا درباره وضعيت كنوني فرآيند عادي سازي موضوع هسته اي ايران و خروج از بن بست بوجود آمده گفت : " از نظر ايران، قطعنامه اخير شوراي حكام در تضاد كامل با روح همكاري تهران با آژانس طي سه سال گذشته بوده است. اين قطعنامه حتي اصول و مباني اساسنامه آژانس، پيمان عدم گسترش سلاح هاي هسته اي و قراردادهاي پادمان را ناديده گرفته است چرا كه مواردي را مطرح كرده كه فراتر از موازين قانوني موجود است و در دامنه اختيارات آژانس نمي گنجد و متأسفانه اين قطعنامه به جاي تقويت همكاري، رهيافت رويارويي را انتخاب نموده است كه اثرات منفي بر صلح و امنيت بين المللي خواهد داشت. تلاش براي ارجاع موضوع هسته اي ايران به شوراي امنيت در شرايطي كه جمهوري اسلامي تمامي اقدامات لازم براي همكاري با آژانس و اعطاي دسترسيهاي لازم از طريق اجراي موقت پروتكل الحاقي را اتخاذ كرده، امري غيرقانوني و غيرقابل پذيرش است ".
به گزارش "مهر" سفير ايران در مسكو در ادامه گفتگو با "نزاويسيمايا گازيتا" افزود:" جمهوري اسلامي ايران همواره اعلام نموده است كه حاضر است در راستاي اعتماد سازي براي ادامه فعاليت صلح آميز هسته اي خود هرگونه ضمانت عيني را بپذيرد، به شرط آنكه حق ايران براي استفاده از اين تكنولوژي كه در پيمان عدم گسترش تسليحات هسته اي تصريح شده است، محفوظ بماند. در اين راستا، ما از هرگونه ابتكارات تازه كه بتواند گامي در جهت حل و فصل اين بن بست بوجود آمده ايجاد نمايد، استقبال و حمايت مي نماييم. به نظر من تنها راه خروج از وضعيت كنوني نيز در اين مي باشد كه طرفين مجدداً به ديپلماسي و مذاكره و البته بدون ارائه هيچگونه پيش شرطي مراجعه نمايند". " ايران حاضر است به همه كشورها اطمينان بدهد كه در چارچوب موازين بين المللي و در سطح روابط دوجانبه نهايت تلاشهاي خود را به عمل خواهد آورد كه ميزان شفافيت همكاري را بالا ببرد كه همين امر توسط "محمود احمدينژاد" رئيس جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد شده است ".
غلامرضا انصاري در پاسخ به سوال ديگر "نزاويسيمايا گازيتا" درباره اينكه اقدامات ايران در صورت ارجاع پرونده هستهاي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد و اعمال تحريم چه خواهد بود نيز گفت :"جمهوري اسلامي ايران نيز همواره اعلام نموده است كه در صورت ارجاع پرونده هستهاي آن به شوراي امنيت سازمان ملل، تمام گزينه ها را مورد بررسي قرار داده و بر مبناي ارزيابي هاي بعمل آمده از شرايط موجود در آن زمان پاسخي شايسته خواهد داد.درحال حاضر نيز، رهيافت جمهوري اسلامي ايران، "تعامل" با همه كشورها به منظور ايجاد اعتماد بين المللي است، چرا كه رهيافت بين المللي نيز تعامل است . در اين راستا دولت ما درصورت اطمينان از استيفاي حق خود، انعطاف لازم را از نشان خواهد داد ولي در صورتي كه رهيافت مسلط به "تقابل" تغيير يابد، به نظر عاقلانه نمي آيد كه ايران به مواضع قبلي ادامه دهد. ما اعتقاد داريم كه منطقه ما به آرامش احتياج دارد و لذا بايد از همه امكانات براي توسعه اقتصادي و سياسي اين منطقه استفاده كنيم. ايران از همه شرايط لازم برخوردار است تا در اين زمينه به كشور اساسي تبديل شود.
به گزارش "مهر" سفير ايران در مسكو درباره احتمال خروج ايران از پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي و تبعات آن نيز تاكيد كرد : "گزينه ارجاع به شوراي امنيت، با توجه به شرايط موجود در همه سطوح منطقه اي و بين المللي و همچنين وضعيت همكاري ايران با آژانس گزينه معقولانهاي نيست. همانطور كه اشاره داشتم، ايران حاضر است هرگونه اقدامات را با توجه به شرايط و منافع ملي خود بررسي و اتخاذ كند. البته احتمال خروج ايران از پيمان منع گسترش تسليحات هسته اي را بايد از طرف هاي ديگر مذاكره ما پرسيد، چرا كه مخالفان توسعه انرژي هسته اي صلح آميز ايران "جرقه" خطرناك تحولات را با ارجاع "پرونده" ما به شوراي امنيت خواهند زد. به عبارت ديگر، ارزيابي عكس العمل احتمالي ايران بايد از سوي آنها صورت پذيرد".
انصاري همچنين در پاسخ به اين سوال "نزاويسيمايا گازيتا" كه تعليق توليد سوخت هسته اي براي ايران چه خسارت هاي اقتصادي در برخواهد داشت و جبران آن چگونه خواهد بود نيز گفت :"جمهوري اسلامي ايران براي پيشبرد اهداف ملي خود، سرمايه گذاري هاي بسيار وسيعي چه در زمينه آموزش نيروهاي بومي و چه در زمينه فراهم كردن همه لوازم مورد نياز عمدتاً از طريق توليد داخلي انجام داده است. اين سرمايه است ولي ارزش اين سرمايه قابل محاسبه با ارقام رياضي نيست. اين تلاشها و دستاوردهاي علمي به افتخار ملي ايران مبدل شدهاند. نمي توان آنها را با چيزي جايگزين كرد زيرا نه تنها پول خرج شده بلكه نيروي جوان مستعد به كار بخشي از سرمايهگذاريهاي ما را تشكيل مي دهد ".
سفير ايران در مسكو همچنين درپاسخ به سوال "نزاويسيمايا گازيتا" درباره خبر برخي رسانه ها ي روسي مبني بر شكايت ايران عليه آداموف وزير پيشين انرژي اتمي فدراسيون روسيه و ارسال مداركي در اين زمينه به مسكو گفت: موضع رسمي دولت ايران اين است كه پرونده آداموف موضوع داخلي روسيه است و دليلي براي دخالت درآن وجود ندارد. ما عليرغم محفوظ بودن حقمان براي ابراز نارضايتي و گلايه هايي در خصوص تأخير بوجود آمده در راه اندازي نيروگاه بوشهر، فرد خاصي را مقصر اين ماجرا نمي دانيم ضمن آنكه براي شروع بكار نيروگاه بوشهر، رايزني هاي خوبي ميان دو كشور درجريان است و براساس آخرين برنامه زمانبندي شده، نيروگاه در زمان مقرر يعني ژوئن 2006 راه اندازي خواهد شد.
نظر شما