به گزارش خبرگزاری مهر، در این مراسم حازم الاعرجی از رهبران جریان صدر و نماینده دفتر شهید صدر، كوكبه عطار رییس موسسه زنان و از شاگردان شهیده بنت الهدی صدر و نیز رییس مجله "هدی " درباره شخصیت علمی - اخلاقی و فقهی و سیاسی شهیدان محمدباقر و بنت الهدی سخنرانی کردند. به هنگام سخنرانی حاضران بارها سرپاایستادند و برای ارواحشان فاتحه خواندند.
محمد باقر صدر متفكر و فیلسوف از مشوقان و حامیان انقلاب اسلامی و با پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ در ایران - روزنه های امید برای تغییر در عراق را گشوده دید و به حدی به انقلاب ایران اعتقاد داشت كه حجت الاسلام نعمانی از روحانیون برجسته عراقی و از اعضای مجمع تقریب مذاهب اسلامی چندی قبل بابیان خاطره ای از او گفته بود : "شهید صدر در نامه ای برای گروهی از روحانیون همسوی خود در قم نوشته بود: خدا را شكر كنید كه امروز زیر پرچم جمهوری اسلامی زندگی می كنید "
خاطره ای هم از برزان ابراهیم - برادر ناتنی صدام حسین - در عراق نقل می کنند که وی از آیت الله صدر خواسته بود برای زنده ماندن فقط چند كلمه بر ضد خمینی وانقلاب اسلامی بنویسد- اما آیت الله صدر نپذیرفته بود.
رژیم صدام این برادر و خواهر را سرانجام در ۱۹ فروردین ۱۳۵۹ و در آخرین بازداشت به شهادت رساند.
شهادت این دو تن شوک بزرگی به جامعه عراق واردكرد و برغم آنكه حزب بعت به رهبری صدام توانست موجی وحشت را بین روشنفكران و حوزیان ایجاد كند- اما شهادت آنان ثمراتی نیز درپی داشت كه نخست كنار زدن پرده ازچهره مخوف رژیم بعت" بود و دومی ورود ملت مسلمان عراق به مرحله جدیدی از مبارزه.
آیت الله محمد باقر صدر موسس حزب الدعوه - حزب حاكم این روزهای عراق است كه دردهه ۶۰ میلادی مجله الاضواء را منتشر كرد و نزدیك به ۳۰ اثر منتشر شده از وی درحوزه های مختلف از جمله فلسفه، اقتصاد، اخلاق، منطق، تفسیر و تاریخ به جا مانده است. آن شهید همچنین از بانیان منطق استقرایی در حوزه بود.
بنت الهدی صدر نیز بانوی شجاعی كه دریك روز با برادرش به شهادت رسید- پیش ازدستگیری ها همواره بدون هراس سخنرانی های تند و آتشین علیه رژیم مخوف بعت می كرد. بنت الهدی بیشتر بر روی موضوعات مرتبط با زنان و جامعه متمركز بود و با استفاده از ابزارهای ادبی مانند شعر و داستان تلاش می كرد به ذهن و روح زنان نفوذ و آنان را از جایگاه واقعی خود در جامعه آگاه كند.
از بنت الهدی آثار زیادی بجا مانده كه دستكم ۱۰ مورد از آثار شناخته شده وی به زبان فارسی در ایران منتشر شده است: از جمله در جستجوی حقیقت - خانه گمشده - دیدار در بیمارستان - دو زن و یك مرد و شخصیت زنان مسلمان.
نظر شما