به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، سرهنگ عباسعلی رحیمی گفت: فرهنگسازی و آگاهی بخشی به مردم نقش اصلی در حفظ منابع طبیعی دارد و باید سرلوحه امور این بخش قرار گیرد.
وی دلایل کاهش آتش سوزی جنگل و مراتع در استان سمنان را علاوه بر تجهیز مردم حاشیه جنگل و دهیاری ها به تجهیزات مهار آتش، تشکیل و سازماندهی و آموزش اکیپ های ۲۲ نفره اطفای حریق و ارایه آموزش های لازم به آنها دانست.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: حضور مستمر بین مردم به خصوص روستائیان و بهره برداران از منابع طبیعی، آموزش چهره به چهره و بیان فواید منابع طبیعی و مضرات تخریب آن، نشان دادن مصداق های بی توجهی به طبیعت که منجر به حوادث ناگوارو جبران ناپذیری برای جامعه می شود، راهکارهای آگاهی بخشی مردم درباره حفاظت از منابع طبیعی است.
رحیمی با اشاره به لزوم تغییر دیدگاه مردم نسبت به منابع طبیعی به عنوان ثروتی ملی، افزود: اگر نگاه مردم به عرصه های منابع طبیعی تغییرنکند، هیچ اقدام اجرایی نتیجه بخش نیست زیرا محافظان اصلی طبیعت باید مردم باشند.
وی افزود: هر مقدارسطح آگاهی بهره برداران از منابع طبیعی افزایش یابد، صدمات وارده به این عرصه ها کاهش پیدا می کند که نشاندهنده جایگاه آموزش و اطلاع رسانی به جامعه در این زمینه است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به تشکیل ۲۱ فقره پرونده رفع تجاوز و مقابله با متصرفین عرصه های منابع طبیعی در استان سمنان در سال گذشته، افزود: رفع تصرف از منابع طبیعی این استان در سال گذشته افزایش ۸۵ درصدی داشت.
رحیمی در خاتمه از شهروندان خواست هر گونه تعرض به عرصه های منابع طبیعی شامل جنگل، مرتع و زمین را با تلفن ۱۵۰۴ به مامورین حفاظت این اداره کل اطلاع رسانی کنند.
نظر شما