به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر" انجمن ريه اروپا ERS، اتحاديه جهاني مبارزه با سل و بيماري هاي ريوي اروپا و سازمان بهداشت جهاني به همراه ديگر اتحاديه ها و انجمن هاي فعال در زمينه بيماري هاي ريوي از مهمترين نهادهاي شركت كننده در اين همايش يك روزه خواهند بود.
جديدترين مباحث مربوط به بيماري هاي نوين ريوي در اين دوره از همايش كه در محل سازمان ايراني مجامع بين المللي برپا مي شود، ارائه مي شود.
به گزارش "مهر"، در مراسم گشايش اين كنگره بين المللي دكتر لنكراني وزير بهداشت، دكتر زالي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و دكتر مسجدي دبير كل انجمن مبارزه با دخانيات حضور داشتند.
دكتر "محمدرضا مسجدي" عضو هيات مديره اتحاديه جهاني سل و بيماري هاي ريوي در مراسم افتتاح دومين كنگره بين المللي سل و بيماري هاي ريوي و مراقبت هاي ويژه كه در سازمان ايراني مجامع بين المللي برگزار شد، اضافه كرد: همايش امسال با مشاركت اتحاديه جهاني مبارزه با سل، سازمان بهداشت جهاني (WHO) و مشاركت سازمان هاي وابسته در كشور و با ارائه جديد ترين روش هاي درماني و تحقيقات صورت گرفته در خصوص سل و ديگر بيماري هاي دستگاه تنفسي برپا شده است.
وي به برگزاري كارگاه هاي عملي در اين دوره از كنگره اشاره و خاطرنشان كرد : در حاشيه اين همايش كارگاه هاي مديريتي و برنامه ريزي نيز برگزار خواهد شد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به آمار مبتلايان به سل در كشور اظهار داشت: چند هزار مسلول در كشور وجود دارد كه با توجه به سيستم بيماريابي وزارت بهداشت هر بيماري كه سل در وي تشخيص داده شده به طور كامل درمان مي شود.
همچنين وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در دومين كنگره بين المللي بيماري هاي ريوي، مراقبت هاي ويژه و سل گفت: درمان كامل بيماران مبتلا به سل در كشور در حدود 90 درصد است كه يكي از موفقيت هاي كشور در خصوص مبارزه با اين بيماري است.
به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر كامران باقري لنكراني افزود: بحث بيماري هاي غيرواگير با توجه به شيوع آسم و ديگر بيماري هاي دستگاه تنفسي در جهان مطرح شده و در اين زمينه مطالعات ابتدايي در كشور آغاز شده است. كارهاي غربال گري از طريق نظام شبكه و بيمه روستايي نيز در حال انجام است.
بسته هاي آموزشي در خصوص عفونت هاي فوقاني دستگاه تنفسي آسم و سل در اختيار پزشكان قرار گرفته است |
وزير بهداشت خاطرنشان كرد: امسال براي نخستين بار برنامه فلوشيپ مراقبت هاي ويژه در دو دانشگاه كشور راه اندازي شده است.
وي با اشاره به دومين كنگره بين المللي بيماري هاي ريوي ياد آور شد: بيماري سل از صدها سال پيش در كشور ما شناخته شده است و حكيم زكرياي رازي اين بيماري را در نوشته هاي خود توضيح داده است و هنوز هم مي توان از آن مكتوبات استفاده كرد.
وي با اشاره به تعداد مبتلايان به سل در كشور گفت: بيش از 8 ميليون نفر در جهان هر سال به سل مبتلا مي شوند كه از اين ميان 3 ميليون نفر مي ميرند و عليرغم پيشرفت هاي خوب بهداشتي خطر اين بيماري جهان را تهديد مي كند.
وي اضافه كرد: بيشترين خطر اين بيماري همزماني با ايدز، مشكلات حاشيه نشيني، فقر و زندانيان است. همچنين مقاومت روزافزون اين بيماري به داروها از مهمترين معضلات مبارزه با سل است.
درمان كامل 90 درصد بيماران مبتلا به سل از موفقيت هاي كشور در خصوص مبارزه با اين بيماري است |
لنكراني جذب پزشكان خصوصي، آزمايشگاه هاي خصوصي و ارائه خدمات پيشگيري را از جمله ديگر اقدامات نظام راهبردي مبارزه با سل ذكر كرد.
23 ميليون روستايي تحت پوشش بيمه روستايي قرار مي گيرند و در صورت اجراي مناسب اين خدمات تا سطح سوم يعني مراقبت هاي ويژه ادامه خواهد داشت |
وي خاطرنشان كرد: خوشبختانه پژوهش هاي ايراني بر اساس آخرين يافته هاي علمي جهان است اما هنوز راه نرفته بسيار داريم و اين مسئوليت پژوهشگران را زياد مي كند.
لنكراني با اشاره به اجرايي شدن طرح بيمه روستايي تاكيد كرد: 23 ميليون روستايي تحت پوشش اين طرح قرار مي گيرند و در صورت اجراي مناسب اين خدمات تا سطح سوم يعني مراقبت هاي ويژه ادامه خواهد داشت.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز اين كنگره گفت: سل نه تنها در ايران از بين نرفته بلكه متاسفانه نوع جديدي از اين بيماري به علت خطر اجتماعي ايدز، حضور مهاجران افغاني و معتادان در حال شيوع است.
به گزارش گروه دانشگاهي "مهر" دكتر عليرضا زالي با ابراز اميدواري در مورد اينكه اين كنگره بتواند در ارتقاء دانش مبارزه با سل و بيماري هاي ريوي در كشور گام هاي موثري بردارد، افزود: جامعه جهاني سومين گذار اپيدميولوژيك خود را تجربه مي كند. تغييراتي كه درهرم سني جهان بوجود آمده و جهان را سالمندتر كرده است.
وي اظهار داشت: امروزه بيماري هاي ناشي از سالمندي چالش هاي جدي را ايجاد كرده و اين تغييرات، تأثيرات بسياري در عرصه بهداشت و درمان كشور برجاي گذاشته است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به ايجاد سه موج جديد بيماري هاي عفوني در جهان خاطرنشان كرد: بسياري از بيماري هاي عفوني در قرن حاضر به سه گونه مختلف شيوع پيدا كرده اند. برخي از اين بيماري ها به گونه اي جديد در جهان ظهور پيدا كردند، برخي از آنها در گذشته مورد كنترل بودند اما دوباره فعال شده اند و برخي از اين بيماري ها در مقابل آنتي بيوتيك ها تا به ميزان زيادي مقاوم شده اند.
زالي تصريح كرد: 5 درصد جمعيت كشور به سل و انواع بيماري هاي دستگاه تنفسي مبتلا هستند كه بايد آن را به عنوان يك زنگ خطر محسوب كرد.
وي درخاتمه سخنان خود با اشاره به امكانات دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در مبارزه با اين بيماري از مركز آموزشي و درماني مسيح دانشوري به عنوان يك مركز پيشرو نام برد و افزود: با وجود 5 ميليون و 300 هزار نفر جمعيت تحت پوشش اين دانشگاه در مناطق مهم شهر تهران، اين مركز توانسته است خدمات قابل توجهي را به مسلولين و مبتلايان به انواع بيماري هاي ريوي ارائه كند. همچنين براي حذف دخانيات و تصويب كنوانسيون جهاني معاهده كنترل دخانيات در ايران گام هاي مهمي برداشته است.
به گزارش "مهر"، كنگره در دومين كنگره بين المللي سل و بيماري هاي ريوي و مراقبت هاي ويژه تا 28 آبان ماه ادامه مي يابد.
نظر شما