چند خبر
* 84/5/22 مهدي كوچك زاده در گفتگو با "مهر" : تا كنون ظاهرا حكمي از سوي ديوان محاسبات در مورد تخلفات دستگاه اجرايي صادر نشده اما قرار است رئيس ديوان محاسبات تا حدود دو ماه ديگر گزارشي از تخلفات و احكام صادره ارائه كند.
نائب رئيس كميسيون اصل نود افزود : از آقاي رحيمي سوال شد كه در مدت مسئوليت شما تا كنون در مورد تخلفات چند حكم صادر شده است چون همه نتيجه كار ديوان در احكامي است كه صادر مي كند؛ رئيس ديوان در ابتدا گفتند كه به خاطر ندارم و وقتي كه از وي خواسته شد حداقل مهمترين احكام را ذكر كند، باز هم گزارشي ارائه نشد و معلوم شد كه هنوز حكمي در ارتباط با پرونده هاي قابل توجهي كه در ديوان محاسبات تشكيل شده، صادر نشده است اما رئيس ديوان محاسبات وعده داد كه تا حدود دو ماه ديگر حاصل زحمات اعضاي ديوان مشخص مي شود و اعلام مي گردد.
كوچك زاده گفت : در ديداري كه نمايندگان مجلس هفتم با رهبر معظم انقلاب داشتند، ايشان با اشاره به نقش مهم ديوان محاسبات، تاكيد داشتند كه اين ديوان ابزار مهمي است كه در اختيار مجلس است و من اين را در مجالس قبل گفتم اما گوش ندادند ولي شما گوش كنيد.
كوچك زاده در پايان تاكيد كرد : مساله تخلفات دستگاه اجرايي و عملكرد ديوان محاسبات را پيگيري خواهيم كرد و اميدواريم گزارش عملكردي كه قرار است از سوي ديوان محاسبات تا حدود دو ماه ديگر به كميسيون اصل نود ارائه شود، گزارشي قانع كننده باشد.
* 84/8/23 مهدي كوچك زاده نماينده تهران در اعتراض به عدم حضور رئيس ديوان محاسبات در جلسه هيات عالي نظارت مجلس گفت: آقاي رحيمي در پاسخ به برخي از سؤالات نمايندگان اعلام مي كنند ضرورتي در جواب دادن به سؤال نمي بينيم.
- حسن سليماني نماينده مردم كنگاور گفت: بايستي به بحث فساد در ديوان محاسبات نيز رسيدگي كرد و سپس با ديگر سازمان ها مقابله كرد چرا كه اگر ديوان آلوده باشد قادر نخواهد بود با سازمانهاي ديگر مقابله كند .
- حسن كامران نماينده اصفهان تصريح كرد: برخي از حسابرس هاي ديوان محاسبات در واقع حساب ساز هستند و اين خود مشكلي بر ديگر مشكلات مي افزايد و بايستي برخي حسابرس هاي متعهد وجود داشته باشند تا اين مشكلات كاسته شود. همچنين ارتباطات بيروني به راحتي وارد ديوان مي شوند كه در اين مورد هم ما مقصر هستيم و هم سازمان مديريت و برنامه ريزي.
-همچنين سيد فضل الله موسوي، نماينده تهران نيز با اشاره به ضرورت همكاري كامل ديوان محاسبات با مجلس گفت: اگر قرار است اين همكاري وجود نداشته باشد، بهتر است نظارت را حذف نماييم.
* 84/8/24 مهدي كوچك زاده نماينده تهران و نايب رييس كميسيون اصل نود مجلس در يك تذكر آئين نامه اي از هيات رئيسه مجلس خواست به عملكرد ديوان محاسبات كشور رسيدگي و نظارت كند.
كوچك زاده در جلسه علني صبح روز 24 آبانماه مجلس با استناد به مواد 226 و 23 و اصول 54 و 55 قانون اساسي با بيان اين مطلب اظهار داشت: رئيس ديوان محاسبات بداند كه منتخب نمايندگان مجلس است و موظف به وفاي عهد است.
وي افزود: در جلسه هيات عالي نظارت مجلس كه ديروز برگزارشد، از رئيس ديوان محاسبات كشور دعوت شد تا در خصوص عملكرد اين سازمان توضيحاتي را ارائه نمايد، اما وي بدون هيچ گونه اطلاع قبلي، دراين جلسه حاضر نشد كه اين خود نوعي توهين به مجلس به حساب مي آيد.
تمامي سخناني كه در بالا به قسمت هايي از آن اشاره كوتاهي گرديد فقط و فقط براي اين آورده شده است كه بدانيم وقتي نمايندگان مجلس اقدام به انتخاب يكي از بازوهاي نظارتي خود يعني ديوان محاسبات مي كنند مطمئنا حق بازخواست و ارائه گزارش از آن مجموعه را هم خواهند داشت .مجموعه اي كه هر از چند گاهي اقدام به انتشار اخباري مبني بر سوء استفاده هاي كلان در برخي سازمانهاي كشور مي كند: "اخذ وام از صندوق ذخيره ارزي براي خريد زمين و ويلا در سوئيس/ بذل و بخشش 7 هزار سكه طلا در يك وزارتخانه / 817 ميليارد تومان تخلف در آرد و نان/ مفقود شدن يك ميليون و 400 هزار تن گندم/ 500 ميليارد تومان در جيب دلال ها" و باز بدون ارسال يك نتيجه مشخص به مجلس در خاموشي مطلق به سر مي برد وقتي تذكر بر حق نمايندگاني در مورد علت برخي از كارهاي ديوان محاسبات به گوش مسئولان اين ديوان مي رسد نتيجه آن نگارش طنز گونه اي به نام جوابيه است :
***
يك نگاه
بخشي از توضيحات ابراهيم صيقلاني مشاور رييس و مديركل حوزه رياست ديوان محاسبات در پاسخ به نكاتي كه از سوي نمايندگان عنوان شده است حاوي قسمت هايي است كه موجب مي شود عطاي انتقاد به حق در كشور به لقاي آن بخشيده شود چراكه باب بدتري به نام چشم پوشي را بازتر خواهد نمود.
به گزارش "مهر" در اين نامه كه خطاب به رييس مجلس نگاشته شده است ضمن اشاره به سخنان كوچك زاده ، اين انتقاد ناشي از فقدان اطلاعات و پيش داوري دانسته شده و تاكيد شده اين توضيحات عليرغم عدم هماهنگي با رياست كل ديوان محاسبات ارسال مي شود.
مشاور رييس ديوان محاسبات ، وي را مردي بزرگ ، مومن انقلابي و پيرو ولايت فقيه دانسته كه يك شبه ره صد ساله پيموده است و عمليات 6 ماهه سال 84 آن حدود 4 برابر عملكرد 25 ساله اين ديوان است . جالب آنكه مير ولد رييس سابق ديوان محاسبات كشوردر مراسم توديع خود در تاريخ 11 آبان 83 تاكيد كرد: تهيه 600 گزارش از بخش هاي مختلف در طول يك سال گذشته در اين ديوان صورت گرفته است.
با نگاهي به آماري كه ميرولد اعلام كرده مشخص مي شود كه در طول يك سال رياست وي حدود 600 گزارش تهيه شده است كه اگر ميانگين اين گزارشها را 300 عدد در سال بدانيم در طول 25 سال گذشته به عدد 7500 گزارش مي رسيم كه با احتساب 4 برابر فعاليت بيشتر ديوان محاسبات (طبق گفته رييس دفتر رحيمي) اين ميزان در 6 ماه اول سال به عدد بهت انگيز 30000 گزارش مي رسد و اگر اين 180 روز فوق را تماما روزهاي كاري فرض كنيم نتيجه معادل 167 گزارش در هر روز خواهد شد و اين يعني در تمام 24 ساعت شبانه روز بايد گزارش تهيه شود و هر ساعت هم حدود 7 گزارش بايد آماده شود كه كاري بس محال به نظر مي رسد .
اما نكته ديگري كه بايد به آن توجه شود شيوه نگارش اين توضيحات است.
مشاور رييس ديوان محاسبات الفاظي چنين را براي مقام مافوق خود ابراز مي كند : وي با تاسي از راه ولايت و پابرهنگان سيلي خورده ..... موسي وار بر شب فرعونيان تاخت تا انقلاب جاودان بماند.
اين جانب شهادت مي دهم دكتر رحيمي در ايامي كه بسياري از مديران در گردش و استراحت هستند ، اين شير بيدار بيشه اسلام خواب و آسايش را از متخلفين گرفته است.
مدير كل حوزه رياست ديوان محاسبات در ادامه تمجيد و تعريف از رييس خود الفاظي ديگر را همانند : من اين نامه را در دفاع از مظلوم تقديم مي دارم..... سينه نحيفش مورد نشانه دوستان قرار مي گيرد ......زير تيغ عمل جراحي در محضر حضرت معبود و چندين و چند وصف ديگر كه از كنار آن گذشتيم .
خلاصه آنكه چنين رويه اي نمي تواند زيبنده يك مسئول در كشور باشد . آنگاه كه باب تعريف و تمجيد به هر بهانه از مافوق باز شود آنگاه به جاي پاسخي ساده به سراغ استفاده از جوابهايي در حد و اندازه شعر سپيد خواهيم رفت . شعري كه عاقبت كار را سياه مي نماياند.
نظر شما