به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه"مهر"، مؤلف اصلي اين كتاب ابوبكر محمد بن طيب باقلاني است و محمد عبد المنعم، تحقيقات باقلاني و خود را جمع آوري كرده و در كتابي به عنوان " اعجاز قرآن" مدون نموده است.
اين كتاب از بهترين و مفيدترين كتابهايي است كه در زمينه اعجاز قرآن و كشف اسرار آن به چاپ رسيده و عبدالمنعم با جديت و تلاش فراوان به تحقيق و بحث در اسرار قرآن پرداخته است.
محمد عبدالمنعم محقق و پژوهشگر آثار قرآن به منظور فهم اصول قرآن و با وسعت اطلاعاتي كه باقلاني در كتاب خود آورده بود، فرهنگ عربي و دين اسلام را با زيبايي بيان مي دارد.
مؤلف در اين كتاب به معجزه پيامبر اكرم (ص) و دلايلي كه قرآن به عنوان معجزه مطرح كرده، اشاره دارد.
وي براي بررسي دلايل اعجاز قرآن به اخباري كه از غيب مي رسيد اشاره مي كند، همچنين اخبار امتهاي قديم در ارتباط با بي سوادي پيامبر اكرم (ص) در راستاي نظم قرآن بيان مي شوند.
وي به كتاب باقلاني كه زيبايي نظم قرآن را در ده مورد آورده است، اشاره مي كند. وي دراين خصوص شعر بودن و سجع بودن قرآن را نفي كرده و با بيان دلايل آن كيفيت اعجاز آن را مطرح مي كند.
مؤلف به عجز و ناتواني مردمان درهمه عصرها اشاره مي كند كه نتوانستند به مقابله با قرآن برخيزند و مثل آن را بياورند.
اين كتاب وصف بلاغت در قرآن را در ده قسمت ارائه مي دهد؛ ايجاز، تشبيه، استعاره، تجانس، تصنيف، مبالغه وغيره كه نشاندهنده اعجاز قرآن است و عقل سليم آن را تأييد مي كند.
چاپ جديد اين كتاب با متني از عبدالمنعم است كه حاشيه هايي در مقدمه از باقلاني آورده است، اما عبدالمنعم در اين كتاب نظرات و ديدگاههاي خود را نيز بيان كرده است.
نظر شما