سيد حسن قدمگاهي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود : حذف سيستم نمره دهي به دانش آموزان كشف جديدي نيست و اين امر سال هاست كه در مدارس كشورهايي نظيرژاپن اجرا مي شود و اكنون تعدادي از كارشناسان به اين نتيجه رسيده اند كه اين سيستم آموزشي بازدهي بيشتري دارد.
وي كه سابقه 20 ساله در امر تدريس در تمام مقاطع تحصيلي قبل از دانشگاه دارد ، تصريح كرد : دوران مدرسه براي دانش آموزان ايراني سخت ترين دوره زندگي است ، چون در اين سال ها مسئولان به جاي اينكه به يادگيري خواندن و نوشتن مانند يكي از ابزارهاي زندگي نگاه كنند آن را به چشم دوره اي براي آموزش هاي تخصصي مي دانند.
قدمگاهي ضمن اعلام موافقت خود با حذف سيستم امتحان و نمره دهي در تمام سطوح گفت : بهتر است به جاي ايجاد دلهره شب امتحان در دل دانش آموز ، به پرورش استعدادها و افزايش عميق آگاهي ها بپردازيم . چرا كه بسياري از ديپلمه ها با وارد شدن در اجتماع به اين نتيجه مي رسند كه هنوز الفباي زندگي را نيز ياد نگرفته اند.
اين كارشناس آموزشي با تاكيد بر اينكه ميزان ياد گيريها را نمي توان درغالب سوالات امتحاني گنجاند تصريح كرد: بدترين نوع امتحان ، كنكور است كه نمره منفي دارد چرا كه به اين ترتيب با سرزنش دانش آموزان ميزان نابلدي آنان را خاطر نشان مي سازيم دريغ از اينكه ضعف از دانش آموز نبوده و كل سيستم كنكور دچار مشكل است.
قدمگاهي افزود : با شيوه كنوني نمره دهي يادگيريهاي سطحي و زودگذر منجر به سرزنش دانش آموزان از سوي معلمان سال هاي بالاترمي شود ، گرچه ممكن است دانش آموز از درسي نمره 20 گرفته باشد اما چون مفاهيم را تنها براي شب امتحان حفظ و نگهداري كرده است به سرعت دچار فراموشي مي شود.
نظر شما