۲۹ آبان ۱۳۸۴، ۱۶:۰۰

كارشناس دفتر اشتغال خارج از كشور وزارت كار :

سهم ايران از جابجايي نيروي كار در حوزه علوم پزشكي تنها 01/0 درصد است

كارشناس دفتر اشتغال خارج از كشور وزارت كار گفت : ندانستن زبان انگليسي و رعايت نكردن استانداردهاي رايج جهاني از علل جذب نشدن پزشكان ايراني در كشورهاي ديگر است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، "محمدزاده" كارشناس دفتر اشتغال خارج از كشور وزارت كار با بيان اين مطلب افزود: حوزه كشورهاي خليج فارس يكي از بهترين حوزه هاي كاري براي اشتغال متخصصين گروه هاي پزشكي و پيراپزشكي است اما به دليل توانمند نبودن بسياري از پزشكان و گروه هاي متخصص پزشكي ايراني، رعايت نكردن استانداردهاي رايج ديگر جوامع و فاصله داشتن با كارهاي عملي اين افراد در آنجا جذب نمي شوند.

وي اعزام پزشكان به خارج از كشور را يكي از راهكارهاي اشتغال گروه هاي پزشكي و پيراپزشكي كشور دانست و افزود: در حال حاضر وزارت بهداشت با 8 هزار پزشك و 18 هزار پرستار و ماماي بيكار مواجه است اما بايد توجه داشت موضوع گروه هاي پزشكي بيكار در سطح جهان به شكل هاي متفاوتي وجود دارد و به ايران منحصر نمي شود.

اين كارشناس خاطرنشان كرد: در سال گذشته در جهان 4 ميليون نفر نيروي كار در حوزه علوم پزشكي جابجا شده اند كه 85 درصد آنها داراي تخصص بوده اند و سهم ايران از آن تنها 01/0 درصد يعني 400 نفر بوده است.

وي اضافه كرد: وزارت بهداشت تنها وزارتخانه اي است كه نيروي هاي مورد نياز خود را هم آموزش مي دهد و هم استخدام مي كند و با توجه به اينكه بخش بهداشت و درمان در كشور 90 درصد دولتي و 10 درصد در اختيار بخش خصوصي است، بار سنگيني بر دوش اين وزارتخانه قرار دارد.

"محمد زاده" يادآور شد: وزارت كار و امور اجتماعي با توجه به معضل بيكاري پزشكان در برخي از دانشگاه هاي علوم پزشكي دفاتر اشتغال راه اندازي كرد و با همكاري معاونت اشتغال وزارت بهداشت به اعزام پزشكان و ديگر گروه هاي تخصصي پزشكي به خارج از كشور اقدام كرد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به ذكر مثال هايي از تعداد پزشكان ايراني اعزام شده به خارج از كشور پرداخت.

اين كارشناس اضافه كرد: پس از اعزام 450 پزشك به كشور آلمان طي دو سال اخير، اكنون در استراليا نيز پزشكان ايراني براي كار در آزمون هاي مخصوص شركت كرده اند و طبق قانون اين كشور افراد پس از قبولي در آزمون اوليه به مدت 12 تا 18 ماه كار كرده و حقوق دريافت مي كنند.

وي ياد آور شد: از ميان 79 نفر در پذيرش اوليه 58 نفر قبول شدند و در انتها 35 نفر در امتحانات پاياني كلينيكي پذيرفته شدند و ايران پس از انگلستان بيشترين تعداد شركت كننده را داشت.

"محمدزاده" اظهار داشت : در سال 2004، 23 پرستار بر اساس قرارداد ميان دو كشور ايران و استراليا توانستند براي كار به اين كشور سفر كنند و در اين قرارداد به افراد زير 30 سال ايراني اجازه داده شد تا در استراليا كار كنند. 85 درصد اين دوره ها به صورت رايگان برگزار شد و در واقع اين كشور براي استفاده از نيروي متخصص ايراني حاضر به پرداخت هزينه نيز شده است . 

وي اشتغال پزشكان و ديگر گروه هاي تخصصي پزشكي در خارج از كشور را مستلزم نگرش مثبت دانست تا نتايج مناسبي را براي كشور به همراه داشته باشد.  

کد خبر 255527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha