۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۷:۵۱

اخوان علوی:

پارک علم و فناوری قم مکان مناسب برای فعالیت ندارد

پارک علم و فناوری قم مکان مناسب برای فعالیت ندارد

قم - رئیس پارک علم و فناوری قم با بیان اینکه پارک علم و فناوری قم به شدت از کمبود مکان مناسب دچار مشکل شده است، گفت: باید مشکلات واگذاری زمین به این مرکز برطرف شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین اخوان علوی بعد از ظهر پنج‌شنبه در بازدید دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از پارک علم و فناوری قم با بیان اینکه واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان چشم و چراغ جامعه علم و فناوری استان هستند، گفت: اگر پارک علم و فناوری قم در عمر ۴ ساله خود به رشد و توسعه‌ای رسیده است به خاطر فعالیت‌ها و زحمات واحدهای فناور مستقر است.

وی با تأکید بر اینکه پارک علم و فناوری قم از لحاظ تهیه و تأمین مکان دچار مشکلات زیادی است، گفت: توسعه مکان فعلی پارک نیاز به مساعدت اداره راه و شهرسازی استان قم دارد تا حتی الامکان تا راه اندازی سایت بزرگ پارک بخشی از کمبود مکان برطرف شود.

رئیس پارک علم و فناوری قم با بیان اینکه این مجموعه توانسته برای بیش از ۲۳۰ نیروی جوان و نخبه ایجاد اشتغال کند، گفت: در پارک علم و فناوری تاکنون ۶۲ شرکت و هسته فناور مستقر شده‌اند که شامل ۱۹ شرکت فناور در پارک، ۲۰ واحد فناور در مرکز رشد علوم انسانی و ۲۳ واحد فناور مرکز رشد واحدهای فناور است.

این مقام مسئول حوزه فناوری استان ابراز امیدواری کرد تا سه سال آینده سایت اصلی پارک راه اندازی شود و افزود: یکی از کارهای مهمی که با همکاری پارک انجام شده است راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری کریمه است که با مشارکت ۴۹ درصدی بخش خصوصی و ۵۱ درصدی بخش دولتی راه اندازی شده است.

اخوان علوی از ارایه ۴ طرح دانش بنیان به صندوق پژوهش و فناوری کریمه برای برخورداری تسهیلات ویژه خبر داد و بیان داشت: یکی از کارهای مهمی که باید در سطح استان دنبال شود ارجاع طرح‌های دانش بنیان به صندوق کریمه است که در این زمینه نیاز به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مساعدت مسئولان استان داریم تا این مجموعه رونق بگیرد.

ساختار دولتی باید فعالیت شرکت‌های علوم انسانی را به رسمیت بشناسند

در ادامه این جلسه دو تن از نمایندگان نخبگان و واحدهای فناور به طرح مسائل و درخواست‌های خود پرداختند.

در ابتدا، مدیر موسسه سایه چتر زندگی با تأکید بر اینکه طرح‌های علوم انسانی از حساسیت بالایی برخوردار است، گفت: یکی از مسائلی که در طرح‌های علوم انسانی نقش اساسی دارد نحوه شکل گیری و تجاری سازی ایده‌های علوم انسانی است.

علی صلواتی با اشاره به اینکه انگیزه اصلی نخبگان دانشگاهی از ورود به پارک دستیابی به بازار و رفع نیازهای فناورانه جامعه است، افزود: نخبگان و فناوران نباید درگیر بروکراسی‌های اداری شوند و باید متمرکز ایده‌های خودشان باشند.

وی با عنوان این مطلب گزینه «زمان» در فعالیت‌های اقتصادی نقش اساسی را ایفا می‌کند، گفت: متأسفانه ساختارهای دولتی فعالیت‌های دانش محورانه واحدهای فناور علوم انسانی را به رسمیت نمی‌شناسند.

این صاحب ایده در زمینه روان‌شناسی کودک با انتقاد از نگاه فنی و مهندسی مسئولان کشور به حیطه علوم انسانی، گفت: نبود سیستم ثبت ایده، نداشتن مالکیت معنوی و عدم همکاری نهادهای دولتی با شرکت‌ها و واحدهای فناور علوم انسانی از جمله مشکلات صاحبان ایده در حوزه علوم انسانی است.

لزوم توجه و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

در بخش دیگری از این مراسم، علی‌رضا محب علی با تأکید بر اینکه استان قم از پتانسیل‌ها و مزایای نسبی در زمینه‌های اقتصادی برخوردار است، گفت: متأسفانه حرف مقام معظم رهبری در میدان دادن و جدی گرفتن شرکت‌های دانش بنیان زمین مانده است.

مدیرعامل شرکت پویندگان فرآوری طبیعی با اشاره به اینکه دولت باید بسته‌های حمایتی از شرکت‌های دانش بنیان را فعال کند، گفت: چرا باید سازمان‌هایی مانند تأمین اجتماعی، گمرک و منطقه اقتصادی سلفچگان با فعالیت‌های پارک علم و فناوری قم آشنا نباشند.

محب علی حمایت به موقع و مناسب از ایده‌های نوآورانه را مهم دانست و گفت: در فعالیت‌های نوآورانه مؤلفه زمان و سرعت عمل گزینه بسیار مهم و تأثیرگذاری است وگرنه رقبا اجازه میدان داری در فعالیت‌های اقتصادی را به شما نخواهند داد.

کد خبر 2560457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha