۳۰ آبان ۱۳۸۴، ۱۳:۳۶

در نشست هاي صبح امروز همايش كانون هاي تفكر و دولت نهم مطرح شد:

بومي نبودن برخي رشته ها صدمات فراواني به كشور وارد كرده است // حيثيت علمي كانون هاي تفكر بايد حفظ شود

بومي نبودن برخي رشته ها صدمات فراواني به كشور وارد كرده است // حيثيت علمي كانون هاي تفكر بايد حفظ شود

نشست هاي صبح امروز همايش "كانون هاي تفكر و دولت نهم" در دانشگاه صنعتي شريف با حضور معاون اول رئيس جمهوري و رئيس مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، "پرويز داوودي" معاون اول رئيس جمهوري صبح امروز در همايش كانون هاي تفكر و دولت نهم گفت: توليد علم و فكر در كشور ما چند سالي است كه شكل گرفته و اميدواريم با ورود به صحنه هاي عملي كشور رشد خوبي داشته باشد.

وي يكي از نقاط ضعف توليد علم در ايران را منحصر شدن كانون هاي توليد، به علوم طبيعي دانست و گفت: ما بيشترين نياز به توليد علم را در دو رشته اقتصاد و مديريت داريم چرا كه مهمترين ابزار براي حكومت ها توليد علم در اين رشته ها است.

معاون اول رئيس جمهوري افزود: كشور ما از بومي نبودن برخي رشته ها صدمات فراواني خورده است و متاسفانه تاكنون در علوم انساني شاهد پديد آمدن كانون هاي فكر نبوده ايم.

معاون اول رئيس جمهور با اشاره به عدم وجود جامع نگري در توليد علم كشورمان، تلفيق آراء و نظريات رايج براي رفع مشكلات موجود را داراي زيان هاي فراواني براي كشورمان دانست و گفت: بسته هاي نظريات وارداتي، جوابگوي نيازهاي كشورمان نيست چرا كه اين گونه نظريات، فاكتورهاي لازم را براي رفع نيازهاي پيچيده كشورمان ندارد.

رييس مركز پژوهش هاي مجلس نيز در اين مراسم گفت : خطر اينكه كانون هاي تفكر به ابزار كانون هاي سياست و لابي تبديل شوند وجود دارد و اين خطر به حدي است كه حتي روي اين نقش كانون ها تفكر كار مي شود تا از آنها استفاده كنند.

توكلي اضافه كرد: گروه هاي اجتماعي حق دارند براي تاثيرگذاري رايزني كنند اما بايد اين كار دولت درست صورت گيرد براي اينكه كانون ها به درستي رشد كنند وظيفه حكومت اين است كه بر شيوه شكل دهي آنها نظارت كند و خود كانون ها هم بر هم نظارت داشته باشند تا حيثيت علمي اين كانون ها از ميان نرود.

وي خاطر نشان كرد: ما نيازمند مشورت و تفكر هستيم و شكل گيري مشورت در عصر جديد به سبك قديم موثر نيست بنابراين كانونهاي تفكر ابزار نويني براي تعقيب آن هدف هستند. اين كانون ها هم از طرف تقاضا و هم طرف عرضه كه خودشان است بايد تقويت شود و الزامات ذكر شده را هم بايد رعايت كند .

به گزارش "مهر"، رييس مركز مطالعات و تكنولوژي دانشگاه صنعتي شريف هدف از برگزاري اين همايش را بررسي راهكارها و الزامات توسعه كانون هاي تفكر و تعامل آنان با دولت مسئولان دانست و گفت: در اين همايش كه به همت جمعي از كانون هاي تفكر فعال كشور برگزار مي شود، ضمن طرح مقوله كانون هاي تفكر و بررسي ابعاد و كاركردهاي آنها به چگونگي بهره گيري از كانون ها در دولت نهم خواهند پرداخت.

وي برگزاري نمايشگاهي از دستاوردهاي كانون هاي تفكر فعال در كشور را از ديگر برنامه جنبي اين همايش شمرد.

اين همايش عصر امروز با ارائه مقالات و ميزگرد بررسي كانون هاي تفكر با حضور دكتر خرمشاد معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم ادامه مي يابد.

کد خبر 256368

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha