به گزارش خبرنگار مهر، حسین غیاثوند ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان ضرورت احداث موزه آب شهر قزوین را بسیار مهم دانست و افزود: آب به عنوان مایع حیاتی از دیرباز تاکنون نقش مهمی در شکل گیری و توسعه شهرها داشته و حتی رمز پایداری و حیات جوامع بشری به شمار می آید.
وی با اشاره به سبقه تاریخی و میراث طبیعی شهرمان و اینکه قزوین را شهر آب انبارها می نامند و قنات های بیشماری در دشت قزوین شکل گرفته و مورد مصرف مردمان این زیست بوم قرار می گرفته است، خاطر نشان کرد: آنچه که در موزه های آب در معرض دید عموم قرار می گیرد، ابزارها، اسناد، مدارک مربوط دستگاههای اندازهگیری حجم آب، چگونگی ساخت، نگهداری و استفاده از آب انبارها، اسناد و مدارک خرید و فروش آب، کتابچه میرابها و اسناد پخش آب، ظروف نگهداری و حمل آب و بسیاری از لوازم و اشیای ارزشمند دیگر است.
وی قزوین را برخوردار از تمامی این گنجینه های ارزشمند در حوزه تأمین آب منطقه کهن شهر قزوین برشمردو افزود: با توجه به اینکه حجم منبع آب قزوین در کشور بی نظیر است و حتی در زمانی از سقف آن برای فرود چتربازان استفاده می شده، مکانی منحصر به فرد و بالقوه برای شکل گیری این موزه به شمار می آید که نمونه ای از آنرا در کشور شاهد نیستیم.
به گفته ریاست کمیسیون شهرسازی با ایجاد و راه اندازی این موزه، حوزه گردشگری شهر وسعت خواهد گرفت و فضاسازی مجموعه و آماده سازی محوطه داخلی آن به همت شهرداری و شرکت آبفای استان در کنار برداشت و عقب نشینی سه جهت از دیواره های منبع آب و احداث فضایی باز برای حضور و استفاده شهروندان و گردشگران می تواند از جذابیت های مجموعه تعریف شود.
وی با اشاره به متروکه شدن و بلا استفادگی منبع آب و جلسه ای که اعضای شورا با مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب قزوین برای انعقاد تفاهم نامه برای اصلاح شبکه فرسوه آب در بافت قدیمی قزوین داشتند، گفت: یکی از دستاوردهای مهم این جلسه انجام تعهدات مربوطه برای احداث هرچه سریع تر موزه آب بود.
این عضو شورا خاطرنشان کرد: طرح اصلاح هندسی معبری که منبع آب در آن واقع شده از سوی سازمان ترافیک شهرداری تهیه شده که برای ادامه کارو آماده سازی مجموعه می توان بر آن تکیه کردو مورد اجرا قرار داد.
غیاثوند با تأکید بر اینکه جای موزه آب در قزوین خالی است، گفت: مکان معروف به منبع آبدر خیابان سعدی شهر قزوین قابلیت مناسبی برای تبدیل شدن به موزه آب را داردو مرجع کمیسیون ماده ۵ مجوز این مهم را از سال ۸۶ صادر کرده است.
وی در خاتمه با بیان اینکه تعداد بناهای بدون استفاده دولتی در شهر قزوین کم نیست، ادامه داد:می توان از این فضاها برای شکل گیری کاربری های تفریحی، گردشگری، فضای سبز، معبر عمومی، فرهنگی، آموزشی و حتی خدماتی و عمرانی استفاده کرد و بنابراین لازم است دستگاهها همکاری لازم را با شهرداری و نهادهای مربوطه به عمل آورند.
نظر شما