۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۷:۱۹

ایزدی تاکید کرد:

مرکز محله های همدان آباد شود/شهر همدان در شأن پیشینه هگمتانه نیست

مرکز محله های همدان آباد شود/شهر همدان در شأن پیشینه هگمتانه نیست

همدان- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مراکز محلات را باید آباد کنیم و به شکل اصیل خود در آوریم اما تاکنون این طرح به جایی نرسیده و با کمال ناامیدی در شهری که زادگاهم است هیچ اتفاقی نمی افتد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سعید ایزدی بعد از ظهر چهار شنبه در ستاد توانمند سازی مناطق محروم استان همدان با بیان اینکه شهر همدان در محدوده هایی دچار مسئله و مشکل است که در ساختار جدید این محدوده ها را باید جدا کرد، اظهار داشت:  همدان از فقر شهری، عدم ایمنی و بحران هویت رنج می برد.

وی با بیان اینکه محدوده های مورد نیاز بهسازی و نوسازی در همدان از همه نظر در فقر به سر می برند، ابراز داشت: مناطق نیازمند بازسازی و بهسازی از نطر ایمنی در سطح پایینی قرار دارند چراکه به اندازه ای ساختمان های این محدوده ها ناپایدار است که با یک حادثه تلفات زیادی می دهد.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه شهر همدان به سمت بی هویتی محض سوق پیدا می کند، عنوان کرد: آن گونه که در بافت های تاریخی وارد می شویم در بافت های غیر تاریخی وارد نمی شویم و این بحران فقط در همدان دیده نمی شود.

ایزدی با بیان اینکه کیفیت زندگی در محلات حاشیه مثل دیزج، خضر، حصار وضعیت بهتری دارد و مانند مشهد نیست، اضافه کرد: در مشهد عده ای در حاشیه رودخانه زندگی می کنند اما خوشبختانه در همدان چنین چیزی وجود نداشته و همدان زاغه نشین ندارد.

وی با بیان اینکه باید به حاشیه نشینی ها توجه کرد و در این راستا سندی در دولت تصویب شده که در آن به چند نکته اشاره می شود، ادامه داد: طبق سند مصوب در دولت شهرداری و دولت با تنهایی نمی توانند کاری کنند بلکه باید کارها با کمک مردم انجام شود و همه با هم هم افزایی داشته باشند و تصمیم گیری کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه همه از بخشی بودن رنج می بریم و همه دستگاه ها با تلاش کار می کنند اما چون بخشی نگری وجود دارد کارها دیده نمی شود و حتی ممکن است باعث خراب شدن کار دستگاه دیگر شود، بیان کرد: یکی از وظایف خوب ستاد توانمند سازی مناطق محروم هم افزا و همگرا کردن است.

محمد سعید ایزدی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی، ابراز داشت: خوب است در سالی که از سوی رهبری همدلی و همزبانی نامگذاری شده است همه با هم همدل و همزبان شویم.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۰۰ هزار وام برای محدوده های مناطق محروم تصویب و از این مقدار ۲۷ هزار  وام گرفته شد، عنوان کرد: بهمن ماه سال گدشته شورای پول تصمیم گرفت شد که این وام ها پرداخت شود و در یک ماه چهار بانک را متقاعد کردیم که سهمیه خود را بدهند.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه  تسهیلات یکی از وجوهی است که می تواند کمک کند تا مردم وارد کار شوند، بیان کرد: شهرداری نیز یکسری بسته تشویقی دارد که می تواند مشوق برای همکاری بیشتر مردم باشد.

ایزدی با بیان اینکه  باید به مردم انگیزه داد، بیان کرد: برای اینکه مردم بیشتر تقویت و وارد عمل شوند باید بخش هایی مانند ساخت کتابخانه، معبر و غیره که مردم در ساخت آن توانمندی ندارند را با کمک شهرداری انجام داد.

وی با بیان اینکه اگر فضاهایی مثل کتابخانه، خانه محله و غیره در محلات ساخته شود مردم علاقمند می شوند در عرصه نوسازی ورود پیدا کنند، ادامه داد: امسال باید مشخص شود که برای بافت محلات همدان چه اقداماتی قرار است انجام شود.

محمد سعید ایزدی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد می توانند رابط خوبی بین مردم و مسئولان باشند، بیان کرد: یکی از برنامه ریزی های اساسی دولت خروج از پروژه محوری است.

وی با بیان اینکه وسعت بافت های فرسوده نیازمند تدبیری دیگر است، تدبیری که بتواند به شکلی سرعت قطار را افزایش دهد، ادامه داد: استان همدان هزار و ۸۵۰ هکتار بافت فرسوده دارد و ۱۵ سال اخیر در منطقه جولان همدان ۱۰ هکتار ساماندهی شده است که برای توجه بیشتر به این مسئله لازم است شیوه عوص شود.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه مردم باید مورد حمایت و توانمند قرار گیرند تا وارد صحنه شوند، اضافه کرد: می توانیم نهادی مدنی برای تحلیل و نقد ایجاد کنیم به طور مثال می توان خانه معماری راه اندازی کرد.

ایزدی با بیان اینکه اگر جامعه تخصصی وارد یک گفتگوی علمی و هماهنگ شود می تواند کمک کننده باشد، بیان کرد:اگر ساختمان ارزشمندی در همدان که از آسیب تخریب دور مانده وجود دارد آمادگی داریم آن ساختمان را تملک کنیم که از این طریق هم اثری تاریخی حفظ و هم کانونی برای گفتگوی اهل حرفه ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه وقت آن رسیده که در حوزه کیفیت ساخت و ساز ها اقداماتی صورت گیرد، بیان کرد: اگر ساخت و ساز در همدان به همین روش ادامه پیدا کند چیزی از اثر معماری همدان باقی نمی ماند.

محمد سعید ایزدی با بیان اینکه شهر همدان در شان شهروندان و پیشینه همدان و هگمتانه نیست، عنوان کرد: باید به استان های اطراف دقت کنیم چراکه داریم از این استان ها عقب می مانیم چون  کندی در همدان وجود دارد.

وی با بیان اینکه چهار موضوع جدی در همدان وجود دارد که یکی بازار همدان است، بیان کرد: باید به بازار همدان توجه شود و ساماندهی بازارها و راستا ها  یکی از سرفصل های جدی است که باید برای آن برنامه داشته باشیم و آمادگی ورود برای ساماندهی بازار همدان را داریم.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه دومین موضوع مورد توجه در همدان محلات است که باید مجهز شوند، بیان کرد: محلات در مناطق فرودست باید مجهز شوند و مرکز محله ایجاد شود.

کد خبر 2565180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha