شهادت امام موسي كاظم ع :
حضرت امام موسى بن جعفر(ع )، در روز يكشنبه هفتم صفر سال 128 قمرى در روستاى ابواء متولّد شد . نام مادر آن حضرت، حميده و پدر آن بزرگوار حضرت امام صادق ع است . آن حضرت داراي چند ين كنيه بودند كه از ميان آنها مي توان به كاظم و باب الحوائج و عبد صالح اشاره كرد . امام موسى بن جعفرع در طريق زندگي و تربيت مومنان همان راه و روش پدر را در پيش گرفت و محورهايي چون برنامه ريزى فكرى ، آگاهى عقيدتى و مبارزه با عقايد انحرافى را سر لوحه بر نامه هاي خود قرار داد .آن امام همام با دلايل استوار، بر افكارالحادى مي تاخت و منحرفان را به اشتباه راه و روششان آگاه مي ساخت. پس از مدتي با آگاهي شيعيان نسبت به روش ايشان ، جنبش فكرى امام ع درخشندگى يافت و قدرت علمي آن حضرت دانشمندان را تحت الشعاع خود قرار داد. امام كاظم(ع ) در حوزه عمل سياسي نيز بسيار فعالانه با مسايل بر خورد مي كردند و همين امر موجب مي شد كه دستگاه جور در برابرامام ع موضع سختي اتخاذ نمايد . آن حضرت در برابر دستگاه ظلم و ستم عباسى موضع سلبى و منفى را در پيش گرفت و دستور داد تا شيعيان در دعاوى خصوصي و عمومي شكايت به نزد حاكم جور نبرند و با قرار دادن قاضى تحكيم و داوري منازعات را فيصله دهند. اما دشمني حكومت هارون الرشيد زماني با امام ع بيشتر شد كه يحيى برمكى دريافت ، امام ع به پايگاه هاى خود در همه نقاط كشورهاي اسلامى نامه مي نويسد و آنان را بر ضد حكومت برمي شوراند. بر اثر سعايت هاي بي دريغ برمكي ، هارون امام را به زندان افكند و از شيعيانش جدا ساخت و امام ع نزديك به چهارده سال در زندان هارون گذراند. حضرت امام موسى كاظم ع عابدترين و زاهد ترين، فقيه ترين، سخي ترين و كريمترين مردم زمان خود بود. نوع عبادت ايشان شهره عام وخاص بود به گونه اي كه آن حضرت از ترس خدا آن چنان مي گريست كه تمام محاسن شريفش به اشك آميخته مي شد .آن حضرت، صابر، صالح، امين و كاظم لقب يافته بود و به خاطر تسلط بر نفس و فروبردن خشم، به كاظم مشهور گرديد. سرانجام دستگاه حاكمه نتوانست حضور آن حضرت را تاب آورد . در اين حين سندى بن شاهك، به دستور هارون الرشيد، غذاى آن حضرت را به سم آلوده كرد و امام ع از آن غذا خورد. آن حضرت پس از سه روز در 25 رجب سال 183 قمرى، در زندان هارون الرشيد عباسى ، درسن 55 سالگى به شهادت رسيد. مرقد شريفش در كاظمين، نزديك بغداد، زيارتگاه شيفتگان حضرتش است .
آغاز جنگ تحميلي و هفته دفاع مقدس :
در چنين روزي در سال 1359 رژيم بعثي عراق كه در پي ايجاد تشنج در منطقه بود و قصد داشت معاهده 1975 الجزاير را زير پا بگذارد با هدف برانداختن نظام نوپاي جمهوري اسلامي ايران جنگ ناجوانمردانه اي را عليه كشورمان آغاز كرد كه تنها آغاز جنگ با او بود ، چراكه در اين راه بسياري از كشور هاي غربي به كمك اين رژيم شتافتند و ضربه زدن به نظام اسلامي ايران را سرلوحه سياست خارجي خود قرار دادند . صدام حسين رئيس جمهور عراق ، قبل از آغاز رسمي جنگ با ظاهر شدن در برابر دوربين هاي تلويزيون عراق قرار داد 1975را پاره و عملا آن را بطور يك جانبه فسخ كرد . البته تحركات نظامي عراق عليه ايران از سال 1358 آغاز شده بود و ليكن اين تحركات در ابتدا ضعيف مي نمود . بروز حوادثي چون تصرف سفارت آمريكا درتهران به دست دانشجويان پيرو خط امام ، شكست حمله نظامي آمريكا در طبس كه براي آزاد سازي گروگانها انجام گرفته بود ، روي كار آمدن صدام حسين در عراق و روحيه قدرت طلبي و سلطه گري او به منظور كسب امتيازات از دست داده در قرارداد 1975و نيز دستگيري و اعدام آيت الله محمد باقر صدر از جمله عوامل و حوادثي بود كه رژيم بعثي را برآن داشت تا به جمهوري اسلامي ايران حمله كند . لازم به ذكر است تجاوزات صدام حسين در شش ماهه اول سال 1359 روند يكساني نداشت بلكه از زمان قطع رابطه آمريكا با ايران تا آستانه كودتاي نوژه روبه شدت نهاد . تجاوزات عراق طي سه دهه شهريور روند تصاعدي به خود گرفت . به گونه اي كه در شانزدهم شهريور همان سال ، منطقه خان ليلي به تصرف ارتش عراق در آمد و چند روز بعد نيز منطقه ميمك و پس از آن برخي ارتفاعات و پاسگاههاي داخلي به اشغال دشمن بعثي در آمدند . در اين دوره بسياري از جوانان كشور اسلامي در گروهها و دسته هاي مختلف به سمت جبهه هاي دفاع مقدس شتافتند و ياريگر برادران ارتشي و سپاهي خود شدند .
بسياري از مورخان دفاع مقدس ، تاريخ جنگ را به دو دوره عمده تقسيم مي كنند :
دوره اول ازسي و يكم شهريور تا آزادي خرمشهر ادامه مي يابد و دوره دوم از آزادي خرمشهر تا پايان جنگ مي باشد. در دوره نخست دشمن پس از ارزيابي غلط از اوضاع ايران اسلامي و عدم شناخت از پشتوانه هاي مردمي ، اقدام به تهاجمي همه جانبه عليه ايران كرد و تا اندازه اي توانست در خاك ايران اسلامي نفوذ كند، اما با حضور نيروهاي مدافع انقلاب اسلامي ، دشمن زمين گير شد و پس از بركناري عناصر غيرمومن به انقلاب اسلامي ، امكان حضور نيروهاي مردمي در جبهه ها فراهم شد . با اين برتري نظامي، ابتكار عمل در دست نيروهاي خودي قرار گرفت و طي يك سلسله عمليات، خرمشهر در سوم خرداد 1361 در عمليات بيت المقدس آزاد شد.
دوره دوم دفاع مقدس نيز زماني ادامه يافت كه دشمنان اسلام درجستجوي راههايي جهت مهار قدرت رزمندگان اسلام بودند. در اين دوره شاهد حضور فعاليت قدرتهاي خارجي در صحنه مستقيم نبرد و تلاشهاي گسترده اقتصادي و سياسي براي مهار نظامي ايران هستيم . اين امر در حالي صورت مي پذيرفت كه دشمن منفعلانه با يك تغيير خط مشي شتابزده، شعار صلح را محور ادعاهاي خويش قرار داده و عمده نيروهايش به پشت مرزهاي بين المللي رانده شده بودند . پس از گذشت 8 سال، جنگ تحميلي عراق عليه جمهوري اسلامي ايران در تاريخ بيست و نهم مرداد 1367 ه ش پايان يافت. سازمان ملل متحد پس از چند سال از اتمام جنگ، عراق را به عنوان كشور تجاوزگر اعلام كرد و اين كشور را ملزم به پرداخت غرامت به ايران ساخت . در اين جنگ قشر هاي مختلف مردم از پير، ميانسال ، جوان گرفته تا تحصيلكرده ، بي سواد و...دست به خلق حماسه هايي جاودانه زدند كه در تاريخ ايران مثال زدني است . ياد و خاطره شهيدان هشت سال دفاع مقدس گرامي و جاودانه باد .
آغاز نخستين جشنواره دفاع مقدس :
در چنين روزي در سال 1369 به پاس جانفشاني هاي رزمندگان پر توان اسلام در هشت سال دفاع مقدس و همچنين ارج نهادن به آثار هنري ساخته شده در اين حوزه ، نخستين جشنواره دفاع مقدس راه اندازي شد . اين جشنواره كه بعدها مورد حمايت ارگان هاي دولتي و غير دولتي نيز قرار گرفت در حال حاضر در حوزه هاي فيلم ، تئاتر ، ادبيات و هنرهاي تجسمي با موضوع دفاع مقدس فعاليت مي كند .
آغاز جنگ هاي سيزده ساله ايران و روم :
جنگهاي 13 ساله ايران و روم در دوران حكومت شاپور دوم 22 سپتامبر در سال 337 ميلادي آغاز شد كه به جنگهاي دور اول معروف است. جنگهاي دور دوم نيز از سال 359 آغاز شد. در هر دو دور ايرانيان پيروز شدند. در دور اول، كه جنگ تا سال 350 طول كشيد، آنچه را كه روميان در طول 33 سال حكومت جانشينان متعدد شاپور اول در شرق مديترانه بدست آورده بودند از دست دادند و در دور دوم امپراتورشان هم كشته شد.
. به نقل از پايگاه تاريخ ايرانيان در امروز
اخراج يوگسلاوي از سازمان ملل متحد :
در چنين روزي در سال 1992 ميلادي ، مجمع عمومي سازمان ملل ، طي قطعنامه اي با اكثريت آراي حاضردر جلسه، راي به اخراج يوگسلاوي از سازمان ملل متحد داد . اخراج كشور ها از سازمان ملل بطور نادر انجام مي پذيرد زيرا كشوري كه از تعهدات بين الماللي اش سر باز مي زند به هنگام اخراج ، همان ميزان حداقلهاي مطروحه در منشور سازمان ملل متحد را نيز رعايت نخواهد كرد .
روز استقلال مالي :
مالي كشوري است در نيمكره شمالي در غرب آفريقا و به دور از درياي آزاد. اين كشور در همسايگي كشورهايي چون الجزاير ، موريتاني ، ولتاي عليا ، گينه ، نيجر و سنگال واقع شده است . پايتخت آن شهر باماكو نام دارد و سگو ، موپتي ، سيكاسو و كيز عناوين مهمترين شهرهاي آن اند . نژاد سياه عمده ترين نژاد موجود در اين كشور است . نود در صد مردم مالي ، مسلمان ، كمتر از هشت در صد بت پرست و بقيه نيز مسيحي اند . زبان رسمي اين كشور فرانسوي و خط رايج آنان لاتين است . عربي ، بامبار و مالينكه از ديگر زبانهاي رايج دراين كشور است . حكومت اين كشور جمهوري بوده و واحد پول آن نيز فرانك نام دارد . مالي در چنين روزي در سال 1960 ميلادي از فرانسه مستقل شد و در همان سال نيز به عضويت سازمان ملل متحد در آمد .
روز استقلال بلغارستان :
بلغارستان كشوري است در نيمكره شرقي – شمالي ، در جنوب شرقي قاره اروپا و در غرب درياي سياه . اين كشور در همسايگي كشورهايي چون روماني ، يوگوسلاوي سابق ، تركيه و يونان واقع شده است . پايتخت آن ، صوفيه نام دارد و شهرهاي روسيه ، بورگاس ، وارنا وپلود يف عناوين مهمترين شهرهاي آن اند . بيشتر مردم اين كشور سفيد پوست اند ودين غالب آنان مسيحيت ارتودوكس و بر خي نيز مسلمان اند . زبان رسمي بلغارستان ، بلغاري و خط رايج مردم آن سيريلي است . تركي ، يوناني و ارمني از ديگر زبانهاي رايج دراين كشور است . حكومت اين كشور جمهوري بوده و واحد پول آن نيز لف نام دارد . بلغارستان در چنين روزي در سال 1908 ميلادي از فرانسه مستقل شد و در سال 1955 ميلادي به عضويت سازمان ملل متحد در آمد .
تولد اريك فون استروهيم :
استروهيم از نخستين كارگردانان فيلم در چنين روزي در سال 1885 ميلادي به دنيا آمد . توهم بزرگ عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد لروي هولمز:
هولمز، آهنگساز آمريكايي و رهبر اركستر در چنين روزي در سال 1913 ميلادي به دنيا آمد . نمايش ا مشب عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
تولد چن نينگ يانگ :
يانگ فيزيكدان بر جسته چيني در چنين روزي در سال 1922 ميلادي متولد شد . وي اصل توازن در فيزيك را مورد ترديد قرار داد . او در سال 1957 ميلادي جايزه نوبل علمي را از آن خود كرد .
تولد جونكو تابئي :
تابئي نخستين كوهنورد زن جهان است كه توانست قله اورست را فتح كند . وي در چنين روزي در سال 1939 ميلادي در ژاپن به دنيا آمد .
در گذشت ايروينگ برلين :
برلين آهنگساز بر جسته آمريكايي در چنين روزي در سن 101 سالگي در سال 1989 دار فاني را وداع گفت .
نظر شما