به گزارش خبرنگار مهر، حسن کشاورز صبح دوشنبه در جلسه توجیهی طرح توانمندسازی روستائیان و عشایر که در محل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی برگزار شد، اظهارکرد: حداقل نیاز آموزشی در مناطق روستایی سالانه ۱۸۰ میلیون نفر ساعت است.
وی بیان داشت: در سال گذشته تنها در چهار درصد روستاهای کشور آموزشهای فنی و حرفه ای ارائه شده است.
مدیرکل دفتر آموزش روستایی سازمان فنی و حرفه ای کشور سرانه آموزشی برای هر نفر روستایی در کشور طی سال گذشته را هفت دهم ساعت اعلام کرد و افزود: بین نیاز جامعه روستایی و وضع موجود فاصله زیادی وجود دارد.
وی عنوان کرد: هم اکنون سالانه تنها ۱۵ میلیون ساعت آموزش در کشور توسط فنی و حرفه ای به متقاضیان در روستاها ارائه می شود.
کشاورز با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفه ای در سه مقطع عمومی، تخصصی و کسب و کار ارائه می شود، تصریح کرد: امسال مناطق روستایی در اولویت فنی و حرفه ای برای آموزشهای طرح توانمندسازی قرار می گیرند.
مدیرکل دفتر آموزش روستایی سازمان فنی و حرفه ای کشور به طرح توانمندسازی مهارتی روستاییان و ساکن مناطق کمتر توسعه یافته و اقشار محروم اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف اشتغال پایدار در مجلس تصویب شده و سال آینده بودجه برای آن اختصاص خواهد یافت.
وی با بیان اینکه مرحله نخست این طرح تا کنون در سه شهرستان خراسان جنوبی اجرا شده است، ادامه داد: نیاز سنجی این طرح تا نیمه نخست امسال در سایر شهرستانهای خراسان جنوبی نیز انجام خواهد شد.
کشاورز عنوان کرد: آموزشهای طرح توانمندسازی روستاییان در سه سطح عمومی، فنی و تخصصی شغل و کسب و کار و کارآفرینی ارائه می شود و مربیان با توجه به نیاز و اقلیم منطقه تربیت خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه در سطح فنی و تخصصی شغل، باید منتخبان و افراد با استعداد روستاها را شناسایی کنیم، گفت: کلاسها و کارگاههای لازم برای آموزش این افراد برگزار می شود.
به گفته وی در سطح پیشرفته نیز نخبگان بخش ها و شهرستان ها شناسایی و آموزش های پیشرفته تری را در راستای فراگیری دوره های کارفرآینی، کسب و کار و تجارت سازی محصولات به آنها ارئه می شود.
نظر شما