به گزارش خبرنگار مهر، فرزانه میری ظهر سه شنبه در اولین سمینار طب و ایثار که در محل تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد، وقوع جنگ را از عوامل ایجاد کننده بحران در کشور عنوان کرد و گفت: صدمات ناشی از جنگ، خدمات پزشکی افزایش یافته و نقش جامعه پزشکی بیش از پیش نمایان می شود.
وی از پوشش تلفات جنگ با احداث بیمارستان های صحرایی یاد کرد و گفت: در آنزمان تلفات زیادی به بیمارستان ها و تجهیزات پزشکی وارد شد که جامعه پزشکی برای رفع این بحران با ایجاد بیمارستان های حرایی و مراکز فوریت پزشکی حدود ۵۰ درصد از این تلفات را کاهش داد.
این کارشناس ارشد پرستاری از تاسیس اورژانس بیمارستانی در نزدیکی خط مقدم خبرداد و گفت: این موضوع کمک زیادی به کاهش تلفات ناشی از جنگ می کرد.
وی به انجام پنج هزار جراحی در جنگ توسط یکی از پزشکان حاذق ایرانی به نام منصور رامی اشاره کرد و گفت: وی به دلیل ین تعداد جراحی در جنگ رکورد جهانی این موضوع را به خود اختصاص داده است.
میری به ایجاد اورژانس های صحرایی در دفاع مقدس و عملیات های مختلف اشاره کرد و افزود: برای مثال در عملیات فتح المبین ۱۵ اورژانس صحرایی با ۲۰ تخت بیمارستانی ایجاد شد.
این کارشناس ارشد پرستاری از حضور بیش از هزار پزشک در مناطق عملیاتی طی جنگ خبرداد و گفت: در نتیجه اقدامات این پزشکان خصوصا اقدامات پیشگیرانه آنها تلفات کاهش محسوسی داشت.
میری در پایان از وجود چهار هزار شهید جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس خبرداد که شامل ۲۵۱ پرستار و گروه های دیگر پزشکی بودند.
نظر شما