به گزارش خبرنگار مهر، جمال الدین جاویدی صبح چهارشنبه در حاشیه بازدید از مزارع پرورش ماهی شهرستانهای بویراحمد و دنا گفت: آموزش بهره برداران در خصوص راه های کنترل و پیشگیری از بیماری VHS یکی از برنامه های سازمان دامپزشکی کشور است.
وی بیان کرد: ریشه کنی بیماری VHS در کوتاه مدت امکان پذیر نیست و فقط با رعایت یکسری مسائل بهداشتی و بیوسکیوریتی می توان پیشرفت بیماری را تا حد امکان کاهش داد.
جاویدی اظهار داشت: تعداد مراکز تشخیص آزمایشگاهی بیماری VHS در کشور از دو به شش مرکز افزایش یافته و سیر کنترل این بیماری مطلوب است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور همچنین گفت: با توجه به بافت روستایی و عشایری این مناطق و کشتارهای غیرمجاز در حاشیه شهرهای استانهای کهگیلویه و بویراحمد و لرستان میزان شیوع بیماری تب مالت در جمعیت انسانی و دامی مطلوب نیست.
وی حجم واکسیناسیون تب مالت در استان کهگیلویه و بویراحمد را در حدود ۳۰۰ هزار راس دام عوان کرد و افزود: این در حالی است که تعداد دامهای عشایری استان حدود دومیلیون راس برآورد می شود.
جاویدی گفت: با هماهنگی های بعمل آمده با مسئولین استانی در صورت تامین اعتبارات لازم توسط استانداری میزان واکسیناسیون تب مالت به یک میلیون راس افزایش خواهد یافت.
این مسئول اظهار داشت: واکسیناسیون حداکثری دامها بر علیه بیماری تب مالت شیوع این بیماری را در استانهای درگیر بطور چشمگیری طی دو سال آینده کاهش خواهد داد.
وی همچنین بیان کرد: در سال ۹۳ در کنترل و پیشگیری از بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام پیشرفت های خوبی در کشور داشتیم.
نظر شما