محمود خراسانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: آنچه مردم را وادار به نگهداری اسب کرده فقط و فقط علاقمندی آنان به این حیوان است، ولی متاسفانه بازار فروش و صادرات آن نیز بسیار ضعیف عمل کرده است.
وی افزود: در حال حاضر مجموعه سوارکاری گنبد بهترین مجموعه سوارکاری است و استانداردهای لازم را داراست و ما فقط طی مدت این ۳۵ سال، پیست سوارکاری آن را بازسازی کردیم.
معاون اسبدوانی فدراسیون کشور گفت: امکانات سخت افزاری مانند میدان و دیگر امکانات نیاز به بازسازی کامل دارند تا ما بتوانیم راجع به اسب و سوارکاری صحبتی کنیم.
وی بیان کرد: از دهه هفتاد مسابقات سوارکاری در تمام کشور آغاز شد و در همین دوران ۳ دوره مسابقه نیز در کیش برگزار شد که جوایز آن نیز از رشد چشمگیری برخوردار بود.
وی گفت: هر سال تعداد اسب ها در مسابقات بیشتر است که در چند سال اخیر مجبور به برگزاری مسابقات در روز پنج شنبه شدیم که حداقل در هر روز هفت دور برگزار است.
خراسانی افزود: در مورد سوارکاری کشور ما مقایسه با کشورهای دیگر نیست، زیرا آنان از امکانات خاصی برخوردارند.
وی بیان کرد: جوایز ما نسبت به دیگر کشورها از قبیل ترکیه نیز کم است و لازم است جوایز افزایش یابد، که طی این چند سال برگزاری مسابقات از طرف هیچ ارگانی یا نهادی به صنعت اسبدوانی کمک نشده است و این جوایز به صورت خودکفا اداره شده است.
خراسانی ادامه داد: فدراسیون طی سه سال متوالی اسپانسر مسابقات اسبدوانی را زا طریق مزایده انجام داده است و اداره آن توسط اسپانسر خواهد بود.
وی در مورد اسب ترکمن گفت: خلوص اسب ترکمن باید از طریق آزمایش DNA و توسط معاونت فنی فدارسیون تعیین شود که خوشبختانه این حرکت چند سالی در حال انجام است و باید به خلوص بیشتر دست یابیم.
معاون اسبدوانی فدراسیون کشور با اشاره به مشکلات موجود برای نگهداری اسب گفت: اسب به مانند سایر دام ها نیازمند خوراک و توجه خاص است که این نهاده ها به صورت آزاد تهیه می شود و هیچگونه تسهیلاتی به آن پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: از طرفی خوراک، دارو و تجهیزات دامپزشکی آن نیز پرهزینه است و تنها راه تامین هزینه های اسب، از طریق مسایقات تامین می شود که متاسفانه حداکثر، ۲۰ درصد خواهد بود.
خراسانی بیان کرد: نیاز است فدراسیون، سازمان حراج را برای خرید و فروش هر چه سریعتر تشکیل دهد تا مردم بتوانند در محل مورد نظر، اسب خود را، خرید و فروش کنند. همچنین پیشنهاد دیگر بنده شکل گیری بورس اسب است.
وی گفت: نیاز است تعداد مسابقات سوارکاری در شهرهای مختلف انجام شود تا از طریق شرکت دادن بیشتر اسب ها در مسابقات بتوانیم مکان اختصاصی سخت افزاری را زا طریق دولت آماده کنیم.
نظر شما