به گزارش خبرنگاراقتصادي مهر و به نقل از روابط عمومي بورس فلزات تهران، برخلاف برخي اظهارنظرها و پيش بيني هاي غير كارشناسي و نادرست ، عرضه سيمان در بورس فلزات تهران موجب كشف قيمت هاي واقعي، شفاف سازي توزيع سيمان در كشور مي شود.
اداره اطلاع رساني و روابط عمومي بورس فلزات تهران در پاسخ به اظهارات فردي به نام رضا سميعي كه خود را كارشناس سيمان معرفي كرده بود، افزود: با توجه به بررسي هاي كارشناسي و تدابير اتخاذ شده ، پس از ورود سيمان به بورس، شبكه هاي توزيع سيمان در كشور وتشكل هاي صنفي و پروژه هاي عمراني به راحتي مي توانند به كارگزاران بورس مراجعه و به آنها سفارش خريد دهند و كارگزاران نيز طبق سفارش براي آنها خريد خواهند كرد.
در ادامه اين توضيحات آمده است: برخلاف اظهارنظرمطرح شده ، خوشبختانه با تشكيل كميته هاي راهبري و كارشناسي و استفاده از نقطه نظرات مسوولين ذي ربط در دولت، مجلس، كارخانه ها، تعاوني ها و تشكل ها با حضوردر اين كميته ها ، هم اكنون سازو كارهاي لازم براي معامله سيمان در بورس فراهم شده است.
گردهمايي ها و جلسات عمومي متعددي با همكاري و حضور فعالان اين بازاردر بخش توليد و توزيع و مصرف درآذر ماه جاري برگزار و همواره آنها با نحوه دادوستد در بورس فلزات آشنا خواهند شد.
اداره اطلاع رساني و روابط عمومي بورس فلزات در باره ادعاي تجربه ناموفق ورود آهن به بورس، تاكيد كرد : ورود تمامي فلزات از جمله آهن به بورس تجربه بسيارموفقي بوده است كه موجب كشف قيمت واقعي اين كالا در يك محيط شفاف و قانونمند ، كاهش شديد سودهاي غير متعارف در بخش واسطه گري ، حذف رانت جويي و فساد در جامعه ، افزايش درآمد كارخانه هاي توليد كننده و به ويژه ايجاد انگيزه در بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در صنايع فولاد سازي شده است.
بنابراين ورود آهن به بورس تنها براي افرادي تجربه ناموفق محسوب مي شود كه از رانت ها و درآمدهاي بادآورده سيستم حواله اي گذشته ، محروم شده اند و ناچارند در يك سيستم رقابتي و شفاف به كسب درآمد بپردازند.
روابط عمومي بورس فلزات با اشاره به انتقادي در مورد تقسيم بندي توزيع سيمان در كشورگفت: سالهاست كه از كل توليد سيمان در كشور حدود 60 تا 65 درصد آن در بخش مردمي ، 25 درصد در بخش عمراني و 15 درصد در بخش صنايع سيمان بر، به عنوان سهميه بندي سيمان توزيع مي شود
بر اساس اين سهميه بندي حدود 21 ميليون تن از كل توليد سيمان كشوربايد به بخش توزيع مردمي اختصاص يابد و اين درحالي است كه كل حواله هاي صادره براي ساخت و ساز700 هزار واحدي كه وزارت مسكن اعلام كرده حدود 70 هزار ميليون مترمربع مي باشد ( با احتساب 100 كيلو سيمان حواله اي براي هر متر مربع) در مجموع حدود 7 ميليون تن مي شود.
به گزارش روابط عمومي بورس فلزات تهران ، در اين ميان مصارف ساختمان سازي بيش از اين مقداراست اما مابقي آن بايد از بازار آزاد تامين شود.
بر اساس اين گزارش، بنابراين با احتساب دو ميليون تن سيمان سهميه اي براي بخش تعميرات ، مابقي 21 ميليون تن سهميه بخش مردمي، يعني 12 ميليون تن ديگر، از كجا تامين مي شود و حواله هاي آن را چه كساني خريد و فروش مي كنند ،بطور قطع يكي از محاسن بزرگ ورود سيمان به بورس ، كمك به حذف تقاضاهاي كاذب دربازار سيمان است.
اين گزارش با اشاره به مصوبه هيات وزيران مي افزايد: اجراي اين سياست جديد موجب توسعه بازار رقابتي ، مبارزه با بازار سياه سيمان ، رانت جويي، افزايش توان سرمايه گذاران در صنعت سيمان براي گسترش ظرفيت هاي توليدي و تقويت بازار سرمايه كشورخواهد شد.
نظر شما