۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۸:۰۴

ظریف:

کنگره مانع‌تراشی می‌کند/دولت آمریکارا مسئول اجرای تعهدات می‌دانیم

کنگره مانع‌تراشی می‌کند/دولت آمریکارا مسئول اجرای تعهدات می‌دانیم

وزیر امور خارجه گفت: ما دولت آمریکا را مسئول اجرای تعهدات می دانیم و در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات باید مسئولیت تعهدات را به عهده گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه  کشورمان در نشست خبری مشترک با همتای خود از آفریقای جنوبی که بعدازظهر امروز در محل وزارت امورخارجه برگزار شد در پاسخ به سئوالی درباره مصوبه سنا مبنی بر نظارت بر توافق هسته ای ایران گفت: من فکر می کنم برخی جناح های سیاسی در درون و بیرون آمریکا خواهان حل موضوع نیستند و بدنبال ایجاد مانع برای موضوع هستند.

وزیر امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران با جدیت مذاکرات را دنبال می کند و اگر دولت آمریکا بخواهد با رعایت احترام به مردم و جمهوری اسلامی مذاکرات را ادامه دهد و به نتیحه برساند وظیفه هماهنگی با کنگره و رفع مشکلات داخلی با دولت آمریکا است.

ظریف گفت: ما دولت آمریکا را مسئول اجرای تعهدات می دانیم که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات این تعهدات را برعهده خواهد گرفت. این تعهدات با توجه به واقعیت و ضرورت احترام به مردم ایران و رعایت حقوق مردم کشورمان و همین طور اجتناب از اقدامات و اظهاراتی که هیچ گاه در میز مذاکره مطرح نبوده است؛ توسط برخی مقامات آمریکایی برای راضی کردن برخی گروههای سیاسی مطرح شده است.

وزیر امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی از تمام کسانی که ایران هراسی را برنامه ای برای سیاست های خصمانه خود ایجاد کرده اند؛ بهانه ها را برای ایجاد ایران هراسی می گیرد و خواهید دید که جمهوری اسلامی در پیگیری توافق بسیار جدی است.

وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگری درباره هدف از مذاکرات اظهار داشت: هدف ما از مذاکرات رفع مشکل در منطقه و حل و فصل موضوعی است که برای برخی سیاست ها در داخل و بیرون منطقه بهانه ایجاد کرده است.

ظریف گفت: متاسفانه به دلیل سیاست هایی که دولت ایالت متحده علیه انقلاب اسلامی و مردم جمهوری اسلامی ایران در طول چندین دهه گذشته از دخالت در امور داخلی ایران تا سرنگون کردن حکومت ملی در ایران توسط کودتا شروع کرده و با حمایت های مکرر رژیم صدام حسین ادامه داده است؛ بی اعتمادی شدیدی در بین مردم ایران نسبت به سیاست های آمریکا شکل گرفته است.

وی گفت: اگر ایالات متحده با جدیت برنامه مذاکرات را پیش ببرد می تواند در این بی اعتمادی ایجاد تردید کند. مردم ایران مردم بزرگواری هستند و اگر این روش را ببینند و ملاحظه و رصد بکنند دیگر اعتماد نخواهند کرد. مردم ما با جدیت نه تنها گفتگوهای مقامات آمریکایی ـ که متاسفانه گفته های خوبی نیست ـ و علاوه بر آن رفتار آمریکا را رصد می کنند و اگر یک تغییر اساسی در این رفتار ایجاد شود زمینه برای بحث باز خواهد شد. اما اکنون تمام توجه و تمرکزمان در مذاکرات هسته ای است و با جدیت می خواهیم این مذاکرات به نتیجه برسد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سئوال دیگری درباره همکاری های ایران و آفریقای جنوبی گفت: ما زمینه های مختلف همکاری در حوزه های اقتصادی، تجاری، انرژی، نفت، کشاورزی، علوم و فناوری و بهداشت و همچنین زمینه های گفتگوهای دوجانبه و مسئله توریسم را مورد بررسی قرار دادیم.

وی ادامه داد: در حوزه سیاسی، گفتگوهای مستمری در سطح معاونان داریم که موضوعات منطقه ای و بین المللی و تفاهمات در کمیسیونهای مشترک پیگیری می شوند.

ظریف گفت: مسئله افراط گرایی قاره آفریقا و منطقه ما را با چالش اساسی مواجه کرده و گروه های تروریستی مانند الشباب، جبهه النصره، داعش و... در هر دو منطقه وحشت ایجاد کرده اند که متاسفانه این وحشت بنام اسلام است که البته رفتار و کردار این گروهها با تعالیم اسلام ارتباطی ندارد.

وزیر امور خارجه افزود: راه برخورد با این تهدیدها دخالت خارجی نیست. اولین نتیجه دخالت خارجی این است که دیده ایم و وضعیت اسف باری که در یمن ایجاد شده است. دخالت در یمن جز کشتار وحشیانه مردم بی گناه و از بین بردن ساختارهای این کشور مقاوم که دچار یک مشکل جدی داخلی بود نتیجه دیگری دربر ندارد. همه افکار بین المللی، دبیرکل سازمان ملل و کشورهای مختلف خواهان توقف عملیات در یمن هستند.

وی تصریح کرد: ما و آفریقای جنوبی زمینه های مشترکی داریم و همکاری های خوبی را در حوزه مبارزه با تروریسم داشته ایم  و ادامه خواهیم داد.

ظریف در پاسخ به سئوال دیگری درباره آتش بس در یمن و اینکه آیا ایران آماده همکاری با انصارالله است اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران یمن و حملات غیر قانونی علیه مردم یمن به صراحت اعلام کرده بود که موضوع یمن راه حل نظامی ندارد و حملات بجز کشتار مردم بی گناه نتیجه ای ندارد.

وزیر امور خارجه گفت: ما طرح چهار ماده ای خود را یک ماه قبل از آغاز بحران به دبیر کل و سایر طرفها اعلام کردیم. طرح ما آتش بس فوری و همه جانبه در یمن در مرحله اول است و در مرحله بعدی کمک رسانی سریع انسانی است که متاسفانه دولت عربستان سعودی با تمام قوا مانع این کمک رسانی شده که خلاف همه اصول بشردوستانه و به دور از تعالیم اسلامی است.

وی اظهار داشت: گفتگوهای بین المللی و ایجاد حکومت فراگیر مراحل بعدی طرح ایران هستند که با روابط مثبت با همه همسایگان پیشنهاد شده است.

ظریف ادامه داد: هر آتش بس و توقف حملات نظامی مورد حمایت ایران است. باید این آتش بس تبدیل به آتش بس دائمی شود و مذاکرات برای ایجاد حکومت فراگیر ادامه یابد. ما با دبیرخانه ملل متحد همکاری نزدیک داریم و آماده هستیم هرگونه کمکی در حوزه انسان دوستانه و رسیدن به راه حل سیاسی انجام دهیم.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سئوال دیگری درباره اظهارات عراقچی مبنی بر اینکه مصوبه کنگره تنها می تواند اجرای توافق را برای دو ماه به تاخیر بیاندازد، گفت: ما دولت آمریکا را مسئول اجرای توافق می دانیم. از نظر ما طرح کنگره و سنای آمریکا هیچ تعهدی را از دوش دولت آمریکا بر نمی دارد و تعهد را سنگین تر می کند. دولت آمریکا باید نشان دهد آنچه در صحنه بین المللی به عنوان توافق انجام خواهد داد چگونه است.

وی ادامه داد: تاثیری که این تصمیم سنای آمریکا ـ که احتمالا به تایید مجلس نمایندگان نیز می رسد ـ خواهد داشت تاخیر در روند اجرای توافق خواهد بود و از نظر ما تاثیر دیگری ندارد و اگر داشته باشد دولت آمریکا مسئول است و به همین دلیل همکارم آقای عراقچی این مطلب را بیان کرده اند.

ظریف در پاسخ به سئوال دیگری در این باره که در لوزان به چهارچوب رسیده ایم و چرا پرانتزها ادامه دارد، بیان کرد: ما در لوزان به یک چهارچوب مفهومی رسیده ایم. بارها اعلام کرده ایم که در لوزان توافقی نداشته ایم و تنها یک چهارچوب مفهومی برای رسیدن به توافق مورد تایید قرار گرفته و اکنون در مرحله نگارش هستیم که بسیار پیچیده، دقیق و حقوقی است. طبیعی است که برای نگارش یک مفهوم باید از عباراتی استفاده کنیم که می تواند مورد بحث باشد.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه هیچ گونه زیاده خواهی را نمی پذیرد. مفاهیم مورد توافق مفاهیمی است که در لوزان به تایید رسیده و این مفاهیم باید مکتوب شود و موضوعات جدید نباید اضافه شود.

کد خبر 2578383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha