۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۸:۴۶

سیدعلی اسد:

کشت کلزا در بابلسر افزایش یابد/ نشاکاری ۹۰ درصد شالیزارها

کشت کلزا در بابلسر افزایش یابد/ نشاکاری ۹۰ درصد شالیزارها

بابلسر - فرماندار بابلسر خواستار افزايش كشت كلزا در شهرستان شد و گفت: كشت كلزا هم محصول با صرفه اقتصادی و هم موجب زيبايی بصری در شهرستان می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید علی اسد عصر دوشنبه در جلسه كارگروه آب و خاك كشاورزی در سالن همایش جهادكشاورزی بابلسر با اشاره به موقعیت مناسب و وضعیت اقلیمی شهرستان خواستار توسعه کشت کلزا در شهرستان شد.

وی با بیان اینكه قوانین دستگاههای اجرایی باید در كمك یكدیگر باشد، اظهار كرد: دستگاههای اجرایی در بحث ساخت و ساز غیر مجاز و تغییر كاربری اراضی مستعد كشاورزی همكاری و كمك نمایند.

وی در خصوص محصول سالم كشاورزی گفت: باید حامی كشت ارگانیك و عرضه آن باشیم و زمینه های لازم را برای آن مد نظر داشته باشیم.

اسد با بیان اینكه بحث فرهنگ سازی و حمایت از محصولات ارگانیك مهم است، گفت: باید حمایتهای ویژه و مكانهایی برای تهیه و عرضه محصولات ارگانیك در نظر گرفته شود تا مردم از محصولات سالم بهره مند شوند.

وی بحث آموزش را برای كشاورزان و همه اصناف مهم ارزیابی كرد و اظهار داشت:باید با آموزش مناسب برای كشاورزان و بكارگیری افراد تحصیلكرده كشاورزی را تقویت كرد و باید به اقتصاد كشاورزی توجه كرد تا هزینه های تولید كم شود.

نماینده عالی دولت در شهرستان بابلسر با تاكید بر فرهنگ سازی مصرف آب كشاورزی گفت:اگر میرابها، شوراها و دهیاران در روستا آموزشهای لازم را ببینند قطعاً اثرات فراوانی را در مدیریت مصرف آب كشاورزی شاهد خواهیم بود.

این مسئول در زمینه ایجاد شهرك صنفی گفت:با حرف زدن مشكلات حل نمی شود و افرادی كه علاقمند به كار تولید هستند برای ایجاد شهركهای صنفی در شهرستان كمك كنند.

۹۰درصد اراضی كشاورزی نشاءكاری آن انجام شده است

امیر خیراله پور مدیر جهاد كشاورزی شهرستان بابلسر نیز در جلسه آب و خاك كشاورزی عنوان كرد: بیش از ۹۰درصد اراضی نشاء كاری صورت گرفته است و تمام نهاده های كشاورزی در این رابطه تامین و توزیع شده و مشكلی در این خصوص وجود ندارد.

وی با اشاره اینكه اولین نشاء برنج در تاریخ ۲ اردیبهشت در روستای رزكنار انجام شده، گفت: اولین برداشت توت فرنگی در بیش از ۵۰۰هكتار از تاریخ ۱۰اردیبهشت آغاز شده است و از ۱۵۰۰هكتار اراضی كشت گندم در شهرستان برداشت بالغ بر هفت هزار تن گندم  از اوایل خرداد پیش بینی می شود.

این مسئول با اشاره به برخورد جدی با ساخت و ساز غیر مجاز گفت:۱۲۴ مورد قلع و قمع  انجام شده كه اراضی آزاد شده بالغ بر پنج هكتار است.

وی درپایان از برگزاری دوره های آموزشی برای كشاورزان و زنان روستایی خبر داد و گفت: طرح آمارگیری از محصولات كشاورزی را برای ۲۵ روستای شهرستان در دستور كار داریم.  

در ادامه دكتر فلاح رئیس مركز علمی كاربری شهید حسن پور بابلسر گفت: ۱۶۲ دوره با بیش  از ۱۰هزار ساعت روز كار سال گذشته در بخش كشاورزی در این مركز برگزار شد.

این مسئول گفت:۷۰درصد دروس در این مركز دانشگاهی علمی و كاربردی است و تنها ۳۰درصد آن بصورت تئوری و عمومی برگزار می شود.

مدیر مركز شهید حسن پور با اشاره به اینكه ۷۵ درصد دانش آموزان روستایی در رشته علوم انسانی در حال تحصیل هستند تصریح كرد: براساس ضرورت ۱۲درصد از دانش آموزان هنرستانی باید در رشته كشاورزی  تحصیل كنند كه این مقدار كمتر از سه درصد است.

وی گفت: رشته هایی كه در این مركز آموزش داده می شود كاربردی و پردرآمد بوده و به آینده شغلی دانشجویان كمك می كند.

رئیس مركز علمی كاربردی شهید حسن پور بابلسر عنوان كرد: براساس آمار، زنبور عسل اگر در باغات و مزارع كشاورزی باشد راندمان محصولات كشاورزی چندین برابر افزایش خواهد یافت.

فلاح در پایان با بیان اینكه آموزش باید به بالاترین حد خود در جامعه برسد، گفت: آموزش كشاورزان و بهره برداران بصورت رایگان برگزار می شود.

کد خبر 2578417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha