به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، سرهنگ پاسدار قاسم سبزعلی که از روز گذشته بمنظور بازدید از پروژه های یگان حفاظت و کمربند شبز به استان سمنان سفر کرده است صبح سه شنبه در خلال بازدید از طرح های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در دامغان با تاکید بر ضرورت حفظ و حراست همه جانبه منابع طبیعی تصریح کرد: بضاعت و امکانات دولتی برای حفاظت و خاموش کردن آتش در عرصه های طبیعی کشور کافی نیست.
وی بدون ارایه آمار مربوط به امکانات و اعتبارات مورد نیاز این بخش افزود: نگاه دولت در بخش افزایش امکانات و تجهیزات اطفای حریق عرصه های جنگلی و منابع طبیعی کشور بسیار مطلوب بوده و امید است در سالجاری به این امکانات مورد نیاز دست یابیم.
ضرورت بهره گیری از جوامع محلی در بحث اطفای حریق در جنگل ها و منابع طبیعی
این مقام مسئول اظهار کرد: در همین راستا در سالجاری شماری از خودروهای آتش نشان برای اطفای حریق در عرصه های جنگلی و طبیعی به استان های کشور تحویل می شود.
سبزعلی خاطرنشان کرد: در عین حال هدفگذاری اصلی این نهاد در بحث اطفای حریق در جنگل ها و منابع طبیعی بهره گیری از مشارکت های مردمی، جوامع محلی، تشکل های مردم نهاد است که در اولویت برنامه ها قرار گرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت حفظ عرصه های منابع طبیعی برای آیندگان گفت: در صورت نبود برنامه ریزی اصولی زیربنایی با از دست دادن این عرصه ها آینده فاجعه آمیزی برای همگان رقم خواهد خورد.
حفظ عرصه های طبیعی وظیفه همه نهادهای اجرایی است
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور، حفظ عرصه های طبیعی را وظیفه همه نهادهای اجرایی دانست و یادآور شد: همه نهادها باید از بخشی نگری پرهیز کنند و با حفظ منابع طبیعی موجب رشد و بالندگی کشور شوند.
سبزعلی با بیان اینکه در قانون هم آمده است که متولی حفاظت و حراست از منابع طبیعی فقط سازمان جنگل ها و مراتع نیست بلکه تمام نهادها وظیفه دارند در امر حفاظت از این عرصه های طبیعی بکوشند، تصریح کرد: اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در جامعه برای تحقق همه راهبرد حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و جنگلی کشور بسیار ضرورت دارد.
وی در پاسخ این سوال که سطح آتش سوزی در جنگل های کشور طی سال گذشته و امسال چقدر بوده است، یادآور شد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش چشمگیری داشته است.
وجود ۱۴ میلیون هکتار جنگل در کشور
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور گفت: در سالجاری برای تامین تجهیزات و امکانات اطفای حریق در عرصه های طبیعی استان های کشور پیش بینی های لازم در بودجه صورت گرفته است.
سبزعلی همچینن بر لزوم نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در بین آحاد مردم تاکید کرد و افزود: بنابر آمار رسمی، ۳۹۷ پاسگاه انتظامی ویژه حفاظت از عرصه های منابع طبیعی در کشور وجود دارد.
وی با یادآوری وجود ۱۴ میلیون هکتار جنگل در کشور که معادل هفت درصد خاک ایران اسلامی می شود، افزود: به دلیل برخی عوامل انسانی در سال گذشته بیش از هفت هزار هکتار از این جنگل ها در آتش سوخت که براساس اعلام کارشناسان متوسط سرانه فضای جنگلی در ایران برای هر نفر ۱۸ صدم هکتار است در حالی که متوسط جهانی این رقم هشت دهم هکتار است.
برنامه ریزی برای استفاده از تجهیزات هوایی مانند پهپاد برای مهار آتش
این مقام مسئول با اشاره به لزوم تجهیز امکانات لازم برای مقابله با آتش سوزی تاکید کرد و گفت: تمام دستگاه های اجرایی خصوصا دهیاری ها، شوراهای اسلامی روستاه ها در پیشگیری از حریق در جنگل و مراتع کمک شایانی را در استانها برای ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری داشته اند.
سبزعلی گفت: ۲۰۰ خودرو به همراه تجهیزات ویژه مهار آتش، هر دستگاه با هزینه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از سوی سازمان جنگلها تامین شده است.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای استفاده از تجهیزات هوایی مانند پهپاد برای مهار آتش، تصریح کرد: تامین اینگونه تجهیزات نیاز به اعتبار قابل توجه دارد.
تشکیل گروه های محلی برای مهار آتش در نقاط حساس
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور به چالش مهار آتش سوزی های نقاط جنگلی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: برنامه ریزی شده است تا با هماهنگی دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستایی، گروه های ۱۵ نفره مهار آتش در نقاط حساس تشکیل شود.
سبزعلی ادامه داد: این گروه ها به دلیل حضور در محل و دسترسی آسانتر به علت بومی بودن، ضمن در اختیار داشتن تجهیزات و آموزش های لازم از سوی سازمان جنگلها، می توانند نقش مهمی در مهار آتش سوزی ها داشته باشند.
وی بهره گیری از توان تشکل ها و نیروهای بومی و محلی نقاط مختلف کشور را رویکرد مهم سازمان جنگلها در بخشهای مختلف عنوان کرد و یادآور شد: جوامع بومی و محلی با آگاهی از بهره برداری اقتصادی در قبال مراقبت از منابع طبیعی، دغدغه جدی تری برای حفظ این منابع دارند.
منابع طبیعی، میراث ماندگار و ارزشمند است
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور گفت: مردم باید بدانند دولت در کنار آنهاست و به نوعی امانتدار منابع طبیعی، این میراث ماندگار و ارزشمند است.
سبزعلی در خاتمه، مشارکت دادن مردم در ایجاد کمربند حفاظتی را از بخش هایی دانست که جوامع محلی نقش مهم دارند و افزود: حضور پررنگ تر جوامع محلی در کمربند حفاظتی به ویژه کمربند حفاظتی سبز، کاهش تخلفات مربوط به مرزهای بین مستثنیات و اراضی ملی را به همراه دارد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور، از طرح های حفاظتی و همچنین از کمربند حفاظتی سبز در شهرستان دامغان بازدید کرد.
نظر شما