به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری همایش اسفار مجازی؛ ارتباطات نوین با حضور حسن خجسته رئیس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا دباغ دبیر این همایش و حمیدرضا حاتمی مدیر پژوهش دانشکده ارتباطات دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.
حسن خجسته در این مراسم گفت: همایش اسفار مجازی؛ ارتباطات نوین را قصد داریم برگزار کنیم و فلسفه ملاصدرا را با رسانه پیوند بزنیم. در این همایش نگاه متفاوتی به موضوع اسفار مجازی که برخاسته از ادبیات و و اندیشه ملاصدرا است صورت خواهد گرفت.
وی درباره رابطه فلسفه ملاصدرا و رسانه افزود: یک اشکال این است که فلسفه از حوزه بیرون نیامده است؛ نه اینکه رجال علمی بیرون نباشند، اما اصل فلسفه در حوزه است؛ بر همین اساس با فلسفه ملاصدرا، نگاه جدیدی به فضای مجازی خواهیم داشت که این بحث در همایش اسفار مجازی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
خجسته تاکید کرد: باید اندیشه های صدرایی را کاربردی کنیم ودر واقع این همایش فرصت خوبی برای ارتباطات است و میخواهیم اندیشه صدرایی و ارتباطات کلاسیک را با ارتباطات مدرن و فضای مجازی پیوند بزنیم.
وی به فضای مجازی اشاره ای کرد و اظهار داشت فضای مجازی در کشور ضبط و ربط منسجمی ندارد و در این همایش این موضوع توسط آقای انتظاری مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
خجسته یادآور شد: با توجه به چارچوبهای فکری ساخته یافته در حوزه ارتباطات، حسم این است که این همایش تلنگری به برخی از این تفکرات وارد کند و آن را متحول سازد.
وی درباره اهمیت مجازی اظهار داشت: برخی معتقدند که مخاطب فعال است؛ اما به نظرم این ظاهر قضیه است؛ مخاطب به ظاهر فعال است و اساساً منفعل است. عرصه خبر هم گران بها ترین کالای رسانه است لذا باید سبک جدیدی در اندیشه ارتباطی پایهگذاری کنیم.
خجسته درباره پیوست فرهنگی این گونه توضیح داد: پیوست فرهنگی به این معناست که در پس هر رویدادی و تکنولوژی جدیدی، تغییراتی هم در حوزه کاربری و اکوسیستم فرهنگی ایجاد میشود.
وی برای روشن تر شدن موضوع گفت: به عنوان مثال بعد از اختراع رکاب به عنوان یک تکنولوژی، دنیا هم تغییر کرد. چون قدرت جابجا شد قبل از آن، اسب نقش بارکش را داشت اما با اختراع رکاب، جوامع شهرنشین به نقاطی که هنوز از این تکنولوژی برخوردار نبودند، حمله میکردند و پیروز میشدند. پس باید در پس هر رویدادی جوانب مثبت و منفی و منفعت و ضرر آن بررسی شود.
وی به فعالیتهای کاربردی پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: قصد داریم که در این محل فعالیتهای کاربردی داشته باشیم به عنوان مثال در ایران روی بحث اخلاق رسانهای کار اندکی انجام شده است در این راستا باید ضوابط روشن گردد که این کار یکی از مأموریتهای پژوهشگاه است.
در ادامه علیرضا دباغ دبیر همایش اسفار مجازی ارتباطات نوین درباره همایش این گونه توضیح داد: این همایش یک روزه به مناسبت روز جهانی ارتباطات در ۲۸ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ تا ۱۷ دانشگاه صدا و سیما برگزار خواهد شد.
وی به کرسیهای آزاد اندیشی اشاره کرد و گفت: کرسی آزاداندیشی، تجلیل از اساتید علوم ارتباطات، سخنرانی محمدحسن انتظاری دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور، عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و حمید پارسانیا عضو هیئت علمی دانشگاه تهران از برنامه های این همایش است که به موضوعات فضای مجازی، مشکلات قانونگذاری، انتظارات و فرصتها و همچنین ارتباطات از دیدگاه اندیشه صدرایی پرداخته خواهد شد.
خجسته درپایان یادآور شد: گرامیداشت مرحوم حسین قندی و تجلیل از مهدخت بروجردی علوی به عنوان نخستین بانوی فارغالتحصیل مقطع دکترا در رشته ارتباطات، سیدمحمد دادگران و حوا صابر آملی از پیشکسوتان علوم ارتباطات از دیگر برنامههای این همایش است.
از دیگر برنامه های این همایش، نمایشگاه تخصصی از کتابهای حوزه ارتباطات است و کتابهایی هم که اخیراً منتشر شده با تخفیف ویژه در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
نظر شما