به گزارش خبرنگار مهر، سعید خدادادی شامگاه سه شنبه در جلسه مشترك با مدیر كل صنعت،معدن و تجارت استان زنجان خاطر نشان كرد: فراوانی كاروانسراها و سراهای موجود در زنجان مبین آن است كه تجارت در زنجان در گذشته بسیار پر رونق بوده چرا كه زنجان از موقعیت جغرافیایی مناسبی برای عبور و مرور برخوردار بوده است.
وی با بیان اینكه اكنون اغلب مردم زنجان نمی دانند باید دارایی های خود را چگونه وارد بازار سرمایه كنند افزود: به نظر می رسد شرایط بازرگانی انقباضی و انحصاری است.
رییس شورای اسلامی استان زنجان همچنین با انتقاد از خام فروشی مواد معدنی در زنجان انتقاد و ابراز كرد: در شرایطی كه مردم استان متحمل هزینه های بهره برداری از معادن می شوند ارزش افزوده ناشی از آن در جیب سایر استانها جاری است.
خدادادی بیان داشت: با وجود معادن معدنی غنی در استان باید كارخانه هایی متناسب با ظرفیت آن از جمله كاشی سرامیك و فرآوری مواد معدنی ایجاد شود.
سید جعفر ایوار دیگر عضو شورای اسلامی استان زنجان نیز با تاكید بر لزوم پرداخت حقوق دولتی صنایع و معادن به استان گفت: متاسفانه در حال حاضر میزان ارزش افزوده این صنایع شفاف نیست و به شهرهایی پرداخته می شود كه شركت مربوطه در آنجا ثبت شده است.
وی تصریح كرد: باید در راستای رونق اقتصادی از ظرفیت های شوراهای اسلامی استفاده شود.
حسن رضا بیگدلو دیگر عضو شورای اسلامی استان زنجان نیز با بیان اینكه شهرستان خدابنده از نبود صنایع و سرمایه گذاری رنج می برد اظهار كرد: محرومیت در نقاط مرزی استان زمینه مهاجرت روستاییان و شهروندان شهرهای کوچك را فراهم كرده است.
ایوار ادامه داد: مردم شهرستان خدابنده با صنعت و معدن نا آَشنا هستند و در گیرو دار مشكلات كشاورزی به سر می برند.
این عضو شورای اسلامی استان زنجان تصریح كرد: با این شعار كه خدابنده قطب كشاورزی استان است نمی توان اشتغالزایی و توسعه شهرستان را انتظار داشت كه مشكلات كشاورزی بسیار است و به دلیل نبود صنایع تبدیلی محصولات كشاورزی به ارزان ترین قیمت به فروش می رسد به گونه ای كه حتی هزینه كاشت را تامین نمی كند.
بیگدلو با بیان اینكه شهرستان خدابنده ظرفیت های مناسبی برای استقرار واحدهای صنعتی دارد بیان داشت: ورود سرمایه گذار به این شهرستان موجب پویایی و مانع از مهاجرت می شود.
وی از كند بودن اقدامات توسعه ای در استان گلایه و اظهار كرد: وضعیت عمرانی و اقتصادی استان به گونه ای است كه مردم در مواجهه با سایر استانها احساس تبعیض و مهاجرت پیشه می كنند.
بیگدلو همچنین به ثبت معدن شن و ماسه توسط شهرداری زرین رود اشاره و بیان كرد: متاسفانه علی رغم ثبت شدن این معدن مردم ساكن روستا اجازه بهره برداری به شهرداری نمی دهند.
حسین فرامرزلو دیگر عضو شورای اسلامی استان زنجان نیز با تاكید بر لزوم افزایش پرسنل شاغل در ادارات شهرستانی صنایع معادت و تجارت گفت: تفویض اختیارات به شهرستان ها رسیدگی به امور را تسریع می كند.
وی تسریع و تسهیل در پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران را خواستار شد و افزود: واحدهای صنعتی بدون تسهیلات نمی توانند فعالیت كنند.
فرامرزلو خواستار توضیحاتی در خصوص وضعیت پتروشیمی زنجان، پالایشگاه،شهرك تخصصی «آی تی» و منطقه ویژه اقتصادی زنجان شد.
وی درادامه با ابراز تاسف از فروش مواد معدنی به صورت خام گفت: معادن به منابع طبیعی و راه های استان آسیب می زنند بدون اینكه ارزش افزوده ای عاید مردم كنند.
این عضو شورای اسلامی استان زنجان تاكید كرد: باید بهره برداری از معادن را مشروط به ایجاد كارخانه فرآوری كرد.
فرامرزلو افزود: برای نمونه می توان به معدن انگوران اشاره كرد كه نه تنها عوایدی برای شهرداری دندی و شهرستان ماهنشان ندارد بلكه نارضایتی
هم در پی داشته است.
وی متذكر شد: بهره برداران این معدن به جای استخدام نیروی كار بومی و حمایت از عمران شهری، نیروهای غیر بومی وارد شهرستان كرده و به اسراف و تبذیر می پردازند.
فرامرزلو خاطر نشان كرد: مقرر شده بود از عواید حاصل از معدن انگور درمانگاه درمان بسترشهرستان ماهنشان احداث شود كه هنوز این وعده عملی نشده است.
این عضو شورای اسلامی استان زنجان در خصوص بیمه های قالی بافی گفت: متاسفانه به دلیل سو استفاده برخی از این بیمه ، تامسن اجتماعی از پذیرش قالیبافان امتناع می كند این در شرایطی است كه این نوع بیمه می تواند مشوقی برای فرش بافی و تقویت صنایع دستی استان باشد. فرامرزلو همچنین بر فعال شدن اتحادیه های اصناف در شهرستان ها تاكید كرد.
نظر شما