۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۱۵

رضا حسینی در افتتاح نمایشگاهش:

نقاشی باید به سمت موسیقی حرکت کند نه جیب نقاش‌ها

نقاشی باید به سمت موسیقی حرکت کند نه جیب نقاش‌ها

رضا حسینی نقاش پیشکسوت تاکید کرد هنر نقاشی باید به سمت موسیقی حرکت کند نه جیب صاحبان آثار و دلالان.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه مروری بر بیست و پنج سال نقاشی‌های رضا حسینی جمعه ۲۵ اردبیهشت، در نگارخانه استاد «ممیز» خانه هنرمندان ایران گشایش یافت.

در این نمایشگاه بیش از ۳۰ اثر از دوره‌های مختلف کاری رضا حسینی در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است که شامل طراحی‌هایی با سایزهای کوچک تا بوم هایی به اندازه ۱۴۰ در ۱۷۰ می شود. این آثار نشانگر دوره های مختلفی از زندگی هنری هنرمند است که با دگرگونی سبک، سوژه و نگاه همراه است.

آخرین نمایشگاه انفرادی رضا حسینی حدود ۴ سال پیش برگزار شد و پس از آن این هنرمند در چند نمایشگاه گروهی شرکت داشته‌ است. این نخستین بار است که نمایشگاهی با محوریت مرور بر آثار از رضا حسینی برگزار می‌شود و یکی از ویژگی‌های متمایزکننده آن را می‌توان در جمع آوری آثاری دانست که از مجموعه مجموعه‌داران مختلف برای نمایش در بخش مروری بر آثار این نمایشگاه به امانت گرفته شده است. این نمایشگاه همچنین شامل بخشی از آثار متأخر حسینی است که بر روی بوم و با سبک آبستره کار شده و برای فروش عرضه شده‌اند.

در حاشیه افتتاح این نمایشگاه رضا حسینی درباره دوره‌های مختلف هنری‌اش که به نمایش درآمده‌اند، گفت: من معتقدم که نقاشی به سمت موسیقی حرکت می‌کند نه به سوی جیب نقاش‌ها و یا در زشت‌ترین شکلش وقتی که کاری را انجام دهیم برای آنکه فروش برود، این اصلا هنر نیست. چه ارزشی دارد؟ من همیشه فکر می‌کنم که اگر این اتفاق میمون برای من بیفتد چه می‌شود؟ همه عمرم نقاشی کرده‌ام الان هم زندگی‌ام خیلی بد نیست، زندگی را چرخاندم و سرسخت هم پای نظرات خودم ایستادم.

وی با اشاره به ژانرهای مختلفی که کار کرده است، افزود: در نمایشگاه خانه هنرمندان ایران، از حدود ۲۵ سال پیش، از هر دوره کاری‌ام یک تا دو اثر بستگی به اینکه چقدر به خریداران آثارم دسترسی داشته‌ام، جمع آوری کردم. این آثارم که در بخش مروری بر آثار به نمایش درمی‌آید، متعلق به من نیست و تنها برای برگزاری این نمایشگاه به امانت گرفته شده است. حدود ۱۲ اثر از کارهای سال‌های اخیر در بخش نمایشگاهی و حدود ۲۰ اثر نیز در بخش مروری بر آثار به نمایش درآمده است و پیش از این هرگز چنین نمایشگاهی از آثار من برگزار نشده است. در این نمایشگاه به راحتی می توان دید که من چگونه حرکت کرده‌ام، از یک سری کارهای اکسپرسیون شروع کرده‌ام آمدم جلوتر گاهی تکنیک‌های متفاوت، گاه با سوژه‌های متفاوت مسیر کاری‌ام را طی کرده‌ام.

این هنرمند پیشکسوت نقاشی با تشریح سیر کار خود، اظهار کرد: یک دوره زنان عشایر سوژه آثار من بودند. خیلی از این آثار در بی‌ینال‌ها بودند. در موزه از کارهای این دوره‌ام، کارت پستال تهیه کرده بودند. کارهای خوبی بودند اما مربوط به آن زمان است. بعد کم‌کم شکل‌ها عوض می‌شوند و مدرن می‌شوند ولی هنوز فیگور وجود دارد تا جایی که فیگورها دیگر خیلی آشنا نیستند اما هنوز حضور دارند تا جایی که به کلی به آبستره تبدیل می‌شوند. در مجموعه جدیدم از طبیعت الهام گرفته‌ام و حتی تلاش نمی‌کنم که طبیعت نباشد، خود به خود طبیعت هم نیست. در نتیجه خوشبختانه راحت شدم. یک دوره تلاش می‌کردم یک اثر آبستره شود، فکر می‌کردم رئال بشود برای من خوب نیست. الان دیگر این طور نیست، اصلا تلاش نمی‌کنم کار خود به خود آبستره می‌شود.

وی در ادامه و در خصوص فضای کنونی هنرهای تجسمی، ابراز داشت: فضای تجسمی ما، فضای خوب و رو به رشدی است اما بی‌اشکال هم نیست. ایرادهایی هست و بخشی از آنها هم طبیعی هستند. در هر کار و رشته‌ای وقتی پای دلال‌ها به میان می‌آید و یا بحث پیله‌وران هنری مطرح باشد، قاعده بر این است که وضعیت‌هایی از این دست که ما شاهدیم. در این ۴ سال من خیلی چیزهای خوشایند و خیلی چیزهای ناخوشایند دیدم، مثل شما و دیگران.

رضا حسینی در پایان درباره مرور ۲۵ سال زندگی حرفه ای اش، گفت:  ۲۵ سال نقاشی یعنی در این ۲۵ سال من به چه شیوه‌هایی نقاشی کرده‌ام، کجا بوده‌ام و به کجا رسیده‌ام. اگر ۲۰ سال دیگر زنده باشم شاید نقاشی‌هایم خیلی تغییری با امروز نکند اما در این ۲۵ سال سرعت دگرگونی در آثار بسیار زیاد بوده است اما از این پس این تغییرات احتمالی سرعت کمتری خواهد داشت.

این نمایشگاه از منظر بررسی سیر تحولات سبک و تکنیک در آثار این استاد پیشکسوت نقاشی، فرصت مغتنمی برای دانشجویان، محققین و علاقه‌مندان به هنر ایران محسوب می‌شود تا بتوانند با یک دوره تاریخی از زندگی هنرمند و نقاشی ایران آشنا شوند زیرا تقریبا تمامی آثار رضا حسینی از دوره‌های پیشین به فروش رسیده و در مجموعه‌های شخصی نگهداری می‌شود.

رضا حسینی متولد ۱۳۲۶ در اهواز و فارغ‌التحصیل کالج هنر آتلانتا، جورجیا و آمریکا است. او تا به حال بیش از ۱۰ نمایشگاه انفرادی در دانشگاه شیراز، باشگاه گلف اهواز، لیک سیتی کالج، دانشگاه فلوریدا، نگارخانه‌های ایرانیان، گلستان، هفت‌ثمر، آریا، الهه و کوفا در لندن و چندین نمایشگاه گروهی برگزار کرده است.

علاقه‌مندان برای دیدن آثار این نمایشگاه می‌توانند تا ۱ خرداد همه روزه از ساعت ۱۴ تا ۲۱ به نشانی خیابان آیت الله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.

کد خبر 2581760

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha