به گزارش خبرنگارسياسي مهر، حميدرضا آصفي درمصاحبه مطبوعاتي با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي در پاسخ به سوالي درباره ابعاد مختلف امضا نكردن پروتكل الحاقي از سوي كشورمان با اشاره به اينكه هنوزبررسي مراجع ذي صلاح ايران درباره واكنش به قطعنامه ضدايراني شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي هسته اي به اتمام نرسيده است، گفت: اعتقادي به ايجاد بن بست ، تحريم و ابعاد مختلف امضا نكردن پروتكل الحاقي " 2+93 " نداريم.
وي يادآورشد: ما منتظراعلام موضع مراجع ذي صلاح ايران درباره پاسخ به قطعنامه شوراي حكام هستيم و به محض اتمام بررسي، نتيجه به عموم اعلام خواهد شد.
آصفي درادامه مواضع اتحاديه اروپا و آمريكا در قبال استفاده صلح آميز ايران از فناوري هسته اي را با توجه به اخبار موجود يكسان دانست وگفت: از اتحاديه اروپا مي خواهيم دراين خصوص مستقل عمل كرده و تحت فشار آمريكا قرارنگيرد.
سخنگوي وزارت خارجه تاكيد كرد: ايران انتظاردارد اتحاديه اروپا بيهوده از مواضع آمريكا درخصوص فعاليت هاي هسته اي كشورمان پيروي نكند.
آصفي درپاسخ به سوالي مبني برهمكاري اروپايي ها در توسعه فناوري هسته اي ايران گفت: هرچند ايران قبلا هم اعلام كرده آماده همكاري در خصوص فعاليت هاي هسته اي كشورمان است اما درعمل بايد بينيم كشورهايي كه صاحب اين فناوري هستند چقدر درعمل به ادعاي خود كه استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي را حق هر كشوري مي دانند، پايبند هستند.
وي در ادامه درباره نگراني هاي موجود درخصوص امضا نكردن پروتكل الحاقي و شباهت هاي نتيجه آن با عراق قبل از جنگ آمريكا گفت: جمهوري اسلامي ايران با عراق از لحاظ سياسي و توان داخلي بسيار تفاوت دارد.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: ايران همواره مراقب فعل وانفعالات موجود دراين زمينه است اما همواره تصميم گيري در خصوص ادامه فعاليت هاي هسته اي كشورمان براساس منافع ملي خواهد بود.
وي درباره كيوان تابش و رسيدگي كانادا به پرونده وي گفت: سفارت جمهوري اسلامي در كانادا براساس وظايف و مسئوليتهايش، براي دفاع از اتباع ايراني در چند نوبت با وزارت امور خارجه كانادا درارتباط بود؛ ولي متاسفانه كانادا عليرغم قولهاي اوليه براي همكاري، با سياستي به ظاهر دوگانه و با اتلاف وقت برخورد كرد كه از اين بابت گلايه مند هستيم؛ ولي به سفارت مان گفتيم كه موضوع را پيگيري كند تا عاملين اين امر به مجازات برسند. دولت كانادا آن طور كه انتظار ميرفت با ما همكاري نكرده است.
وي همچنين درخصوص مذاكره تلفني خرازي با ياسر عرفات و اعلام همدردي با وي به دليل اقدامات رژيم صهيونيستي عليه وي و نيز اينكه آيا ديدگاه ايران نسبت به عرفات تغيير كرده و جمهوري اسلامي ايران تشكيلات خودگردان را نماينده رسمي فلسطين ميداند؟ گفت: خرازي با عرفات صحبت كرد تا مراتب همدردي مان را با وي و مخالفت مان را با رژيم صهيونيستي و كاري كه خلاف هنجارهاي بينالمللي بود، اطلاع دهيم. آصفي افزود: تشكيلات خودگردان را بخشي از مردم فلسطين ميدانيم. ظلم به اين گروه غيرقابل قبول است، همان طور كه در گذشته هم حمله به منزل عرفات را مكررا محكوم كردهايم و تلفني و در مذاكراتمان همدردي كرديم. پس در جريان اخير اتفاق تازه اي نيفتاده است.
سخنگوي وزارت امورخارجه كشورمان همچنين درپاسخ به اين سوال كه آيا ايران از بيم عمليات گروه القاعده مبني برعمليات درخاك ايران اعضاي دستگير شده اين شبكه را به آمريكا تحويل نميدهد تصريح كرد: ما به خاطر نگراني از القاعده نيست كه چنين كاري ميكنيم، سازمان هاي داخلي آداب و تشريفاتي دارند كه بايد مورد توجه قرار گيرد، البته اين نگراني نيز وجود دارد كه القاعده درايران كارخشونت آميزي بكند؛ اما مسئولان جمهوري اسلامي ايران بر اساس صلاحديدشان عمل ميكنند.
آصفي هم چنين درباره نامه انگليس، فرانسه و آلمان به ايران وپاسخ جمهوري اسلامي ايران به آن گفت: اين نامه به خيلي وقت پيش باز ميگردد و به طرق مقتضي به آن پاسخ دادهايم؛ مبناي ما اين نيست كه هر نوع مكاتبه اي را كه صورت ميگيرد در همان وقت منتشر كنيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان ادامه داد: چيزهايي كه در خبرها آمده است نوعي خبرسازي است و با واقعيت تطبيق ندارد.
آصفي درباره نتيجه تصميم ايران درباره پروتكل الحاقي درادعاهاي رامسفلد و برمرگفت: واكنش ما به قطعنامه و سپس به آژانس در دست بررسي از سوي مراجع ذي صلاح است كه بررسي هايمان هنوز تمام نشده و بعدا نظر قطعي و روشنمان را اعلام ميكنيم ولي اظهارات رامسفلد و برمر براي ما چندان عجيب نيست.
وي افزود: آمريكا نشان داده كه در تامين امنيت عراق ناتوان است و حتي ديروز يكي از اعضاي شوراي حكومت انتقالي نيز ترور شد كه نمونه اي از ناتواني تامين امنيت از سوي آمريكاست و از آنجا كه اجازه نميدهد سازمان ملل نقش محوري را به عهده بگيرد؛ دنبال فرافكني است.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان ادامه داد: هيچ كس به اندازه جمهوري اسلامي با داشتن مرزهاي طولاني با عراق از ثبات اين كشور سود نميبرد. عراق امن، در امنيت نقاط مرزيمان موثراست؛ پس با هر اقدامي كه موجب ناامني شود، مخالفيم.
وي درادامه گفت: اين گونه اظهارات با واقعيت تطبيق ندارد و كسي آن را باور نميكند؛ چرا اين نامه يك ماه پيش آمده و رسانهها امروز از آن مطلع شده و به آن پرداختند. اين نامه را رسانههاي غربي به آن پرداختند و بعد در داخل بازخورد داشت. اگر خود اروپا ميخواست، متن اين نامه را فاش ميكرد.
سخنگوي وزارت امورخارجه كشورمان با اعلام اينكه ملك عبدالله درسفر به آمريكا حامل پيامي از سوي ايران نبود گفت : ملك عبدالله اعلام كرده است در اين سفر ديدگاههاي خودش را مطرح كرده است .
وي افزود: ما از ابتدا گفتيم كه تروريسم پديده شومي است كه همه را تهديد ميكند. آمريكا فكر ميكند خود در خطراست و ديگران مصون هستند. ما از ابتدا اعلام كرديم عزم جهاني براي مبارزه با تروريسم ايجاد شود و الان هم شاهديم درعراق، شيوه رفتار آمريكا باعث شده تروريسم تشديد شود.
آصفي همچنين درخصوص ترور خانم هاشمي عضو شوراي حكومتي عراق گفت: اين امرنمونه ديگري از ناتواني آمريكا در ايجاد امنيت در عراق است.
آصفي با تاكيد براينكه مقامات آمريكايي مستقر در واشنگتن گوش شنوايي براي سخنان اصولي در خصوص مبارزه با تروريسم ندارند گفت: روش برخورد آمريكايي ها در عراق موجب شده تا روند ترور و تروريسم در عراق نه تنها كاهش نيافته بلكه تشديد هم بشود.
وي خطاب به آمريكايي ها گفت: مقامات كاخ سفيد بايد درمبارزه با تروريسم به نظرات كشورهاي صاحب نظر در منطقه توجه كند.
سخنگوي وزارت امورخارجه كشورمان درباره شركت هاي ژاپني درحوزه نفتي آزادگان گفت: مهلت ژاپن در زمينه آزادگان پايان يافت و اين به معناي آن نيست كه نميتواند شركت كند، اما فقط امتيازات قبلياش را ندارد.
آصفي هم چنين در پاسخ به سوال ديگري درباره احكام سياسي دادگاه هاي فدرال آمريكا گفت: يك بعد سياسي كه اعلام كرديم اين است كه اين دادگاه هاي محلي صلاحيت صدور احكام را ندارند و با انگيزه سياسي است. قوه قضاييه ايران نيز پرونده هاي مربوط به اين موضوع را كه آمريكاييها جرايمي در ايران دارد بررسي كرده و حتي احكامي را عليه آنها صادر كرده كه بهتر است از سوي قوه قضاييه كشورمان دنبال شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان هم چنين درباره سليمانپوراظهار داشت: اين حكم سياسي بوده و لندن به خاطر خدمت به رژيم صهيونيستي كاري كرد كه بيسابقه بود. دادگاه عالي در لندن با آزادي سليمانپور به قيد وثيقه نشان داد كه ايران در گفته هايش صادق بوده و اميدواريم انگليس اشتباه نكند و سليمانپور آزاد شود.
آصفي درباره ازسرگيري سفر به عتبات عاليات گفت: ايران كارهايش را انجام داده است وما منتظر چراغ سبز مسئولين عراقي هستيم. اميدواريم شرايط عراق به گونه اي شود كه اعزام زايرين از سرگرفته شود.
آصفي همچنين صدور احكام دادگاه آمريكا براي ايران درباره مسائل سفارت آمريكا درلبنان گفت: اين دادگاه ها صلاحيت صدور احكام قضايي عليه ايران را ندارند.
وي با اشاره به فعاليت قوه قضائيه ايران درباره پرونده شركت ها و افراد آمريكايي كه در قبال ايران جرمي مرتكب شده اند گفت: اين پيگيري ها از سوي ايران نيز ادامه دارد و بعضا هم احكامي صادر شده است.
سخنگوي وزارت امورخارجه درباره معرفي سفير ايران درعراق يادآورشد:آقاي سيف اللهي هرگز به عراق براي سفارت معرفي نشده است.
سخنگوي وزارت خارجه اعلام كرد: جمهوري اسلامي ايران با در اختيار داشتن ظرفيت هاي داخلي بالا، راه خود را در خصوص فعاليت هاي صلح آميز فناوري هسته اي با قدرت ادامه مي دهد.
کد خبر 25828
نظر شما