اين نويسنده و پژوهشگر ادبيات داستاني درگفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : بهره برداري انسان از پديده اينترنت به حدود 30 سال پيش بر مي گردد و در ابتدا اين فرايند در اختيار مراكز اطلاعاتي و جاسوسي ابرقدرتها بوده، در دهه اخير اين پديده در اختيار عموم قرار گرفته و مورد استقبال واقع شده است تا آنجايي كه غالب نويسندگان و هنرمندان متمايل به اين امر شدند كه از طريق و بلاگ هاي شخصي و طرح مطالبشان در آن آثار خود را مورد ارزيابي مخاطبان عمومي قرار دهند.
كامران پارسي نژاد خاطرنشان ساخت : به دليل توجه و گرايش شديد مردم به اينترنت و روي كار آمدن پديده وبلاگ نويسي طبيعتا آثار نويسندگان مورد توجه قرار مي گيرد، خاصه كه اين آثار توسط برخي مراكز فرهنگي و هنري معتبر ارائه شود؛ البته بايد به اين مسئله توجه داشت كه در ايران غالب جوانان و نوجوانان كه مخاطبان اينترنت هستند به درستي از اين رويكرد استفاده نمي كنند و اتفاق ساعتهاي بسياري را به بطالت مي گذرانند و چه بسا دچار مخاطره هم مي شوند.
اين نويسنده تصريح كرد: با اين استقبال شديد مي توانستيم اميدوار باشيم كه كتاب و كتابخواني بيشتر مورد اقبال قرار گيرد و گسترش يابد، من گمان نمي كنم كه به اين زوديها شرايطي فراهم شود كه اينترنت بتواند جايگزين كتاب شود.
وي كه زندگي شهيد مدرس را به تاليف كشيده است ، در ادامه افزود: اكنون بسياري از مردم علاقه دارند كه براي مطالعه كتاب را در دست بگيرند و از نشستن پشت كامپيوتر خسته مي شوند ، در اين حال كه آنهايي كه حرفه كتابان هستند به مطالعه از طريق كتاب عادت كرده اند و يك عادت به راحتي از بين نمي رود.
اين نويسنده ياد آور شد: هم اكنون در بين نويسندگان براي استفاده از كامپيوتر يا قلم براي نوشتن آثار مكتوبشان اختلاف است و بسياري همان كاغذ و قلم را ترجيح مي دهند. به نظر من نمي توان به پيشگويي در خصوص اين پديده پرداخت و دانست كه چه بازتابي خواهد داشت.
به گفته پارسي نژاد ، سايت هاي تشكيل شده با اهداف مختلفي به وجود آمده اند و بعضي از اين سايتها گرچه با بهانه كتاب و ادبيات به صحنه آمده اند ، اما مخرب هستند ؛ زيرا با اهداف ادبيات استعمارگران تدوين مي شود و بعضي از اين سايتها هم با نيت خير شروع به كار مي كنند بنابراين با گسترده عظيمي را كه اينترنت روبروي مخاطبان قرار داده ، نشان نمي دهد كه مخاطبان چقدر تاثير مي گيرند و آيا اين تاثير مثبت است يا خير؟ و اين امر بستگي به اين دارد كه به كدام يك از سايتها تمايل داشته باشند.
اين نويسنده در پايان گفت وگو با مهر گفت : به طور كلي پديده اينترنت در زمينه تحقيق و پژوهش و خلق آثار مكتوب به نويسنده ها و مترجمان كمك كرده و دنياي بزرگي را پيش روي آنان باز كرده تا بتوانند در كوتاهترين زمان به منابع مختلف مورد نظر خود دست پيدا كنند.
نظر شما