۸ آذر ۱۳۸۴، ۱۶:۰۰

سرپرست دفتر بين الملل سازمان انرژي اتمي در نشست"ماجراي هسته اي از فناوري تا شوراي امنيت":

تصور زندگي بدون دانش هسته اي مثل بندگي براي ديگراني است كه از اين تكنولوژي برخوردارند// هنوز تعامل منطقي بين طرف ايراني و اروپايي برقرار نيست

تصور زندگي بدون دانش هسته اي مثل بندگي براي ديگراني است كه از اين تكنولوژي برخوردارند// هنوز تعامل منطقي بين طرف ايراني و اروپايي برقرار نيست

لاجوردي سرپرست دفتر بين الملل سازمان انرژي اتمي تاكيد كرد: تصور زندگي در جهان آينده بدون دانش هسته اي مثل زندگي در شرايط تاريك و بندگي براي ديگراني است كه از اين تكنولوژي برخوردارند.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، لاجوردي در نشست "ماجراي هسته اي از فناوري تا شوراي امنيت"، كه از سوي انجمن اسلامي دانشكده فيزيك دانشگاه تهران در اين دانشگاه برگزار شد، داشتن يك نظام ارزيابي و دستگاه  فكري غير سياسي در مقوله هسته اي را مهم توصيف كرد و گفت: انعطاف پذيري، اعتراض به تعامل سيستميك، تعريف چارچوب اصلي مطالبات، بهره گيري از همه ظرفيت ها، ديپلماسي فعال با  كشورهاي در حال توسعه و روسيه و چين و شناخت شكاف ها در عرصه قدرت از ويژگيهاي مهم اين دستگاه فكري برشمرد.

لاجوردي مقوله مستقل، شفاف و صلح آميز بودن را به عنوان سياست هاي انرژي هسته اي ايران دانست وپيشنهاد كرد به جاي مقوله مستقل بودن مقوله نهادمند بودن در اين عرصه پيگيري شود زيرا ويژگي هاي يك ارگانيسم نهادمند مي تواند بسياري از لوازم مورد نياز  پيشبرد اهداف هسته اي ايران را در خود داشته باشد.

لاجوردي با اشاره به تاريخچه انرژي اتمي در كشور آن را به دوره هاي شكل گيري و تحول از سال 1335 تا قبل از انقلاب، همچنين به دوره هاي بازنگري و پيشرفت از بعد از انقلاب تا امروز تقسيم كرد.

سرپرست دفتر بين الملل سازمان انرژي اتمي با اشاره به سند چشم انداز بيست ساله كشور و ضرورت ارتقاي سطح علمي، اقتصادي و تكنولوژيكي ايران گفت: در اين راستا نوعي مواجهه با مغزهاي دانش در بخش فناوري مطرح است و ضرورت پيگيري دانش هسته اي در اين مقوله مي گنجد.

وي با اشاره به اينكه برخي تحليل ها تنش زدايي را محور كار گروه مذاكره كننده هسته اي قبلي و ايستادگي منطقي را محور كار گروه مذاكره كننده فعلي مي دانند، تاكيد كرد: بايد شرايط را درك كرد و فعاليت ها را در راستاي آنچه مناسب است بر تعامل با دنياي پيرامون به طور موثر و سازنده پيگيري كرد.

لاجوردي گفت: شايد در گذشته در مذاكرات بيشتر يك جانبه و در موضع انتقادي مي نشستيم، ولي معناي تعامل سازنده، ادامه اين وضع نيست، بلكه تعامل وجهي دو سويه دارد، هر چند هنوزهم نوعي تعامل منطقي بين ما و طرف هاي مذاكره برقرار نيست.

سرپرست دفتر بين الملل سازمان انرژي اتمي در اين راستا به خواسته هاي غير حقوقي و غير منطقي آژانس بين المللي انرژي اتمي از ايران در ماههاي اخير اشاره كرد.

لاجوردي تاكيد كرد: عقل حكم مي كند در مقابل شرايط نوعي انعطاف پذيري داشته باشيم و به سمت اهداف پيش برويم.

وي پيشرفت دانش هسته اي در كشور را تضمين كننده امنيت و اقتصاد كشور در شرايطي كه  سوخت هاي فسيلي رو به كاهش اند، ارزيابي كرد.

کد خبر 259643

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha